60.000 νέοι χάνουν το δικαίωμα στο όνειρο

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2008-2009
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Την Τρίτη, 26-8-2008, ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 60.000 νέοι έχασαν το δικαίωμα στο όνειρο.

Είναι πραγματικά απροκάλυπτα τα μέσα με τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να πλήξει το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Με την έναρξη της διακυβέρνησής της έκανε γνωστές στην ελληνική κοινωνία τις προθέσεις της για αναθεώρηση του άρθρου 16, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αναγνώριση 3ετών bachelor και τίτλων σπουδών κολεγίων με αυτά των ελληνικών ΑΕΙ.

Η επόμενη κίνησή της ήταν η θέσπιση της «βάσης του 10» ως μέσου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενός βαθμοθηρικού μέτρου δίχως εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τα αποτελέσματα του οποίου είναι 60.000 νέοι εκτός των πυλών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας...

Την ίδια στιγμή που διαπιστωμένα μένουν και φέτος κενές 18.435 θέσεις σε περιφερειακά κυρίως ιδρύματα, η κυβέρνηση προσπαθεί με νομοθετικές αλχημείες να αναγνωρίσει τα εγχώρια ΚΕΣ και κολέγια καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους.

Ως νέοι που ερχόμαστε καθημερινά σε τριβή με τα προβλήματα της εκπαίδευσης, οφείλουμε νακαταγγείλουμε το απροκάλυπτο αλισβερίσι της κυβέρνησης με τους επιχειρηματικούς κύκλους που την στηρίζουν και να προτάξουμε το όραμά μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Ως νέα γενιά μπορούμε να ανατρέψουμε την προσπάθεια οπισθοδρόμησης της παιδείας.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης