ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017-2018
Κυριακή, 20 Μαΐου 2018

Αιέν αριστεύειν με «γαλάζιες» αντιγραφές

Δεν πέρασαν 15 μέρες από το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για την υπόθεση μαζικής αντιγραφής σε εξέταση προπτυχιακού μαθήματος και στη διάθεσή μας βρίσκονται στοιχεία και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας ομάδας συνδικαλιστών της ΔΑΠ οι οποίοι τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο μαζικών αντιγραφών μέσω facebook σε πλήθος μαθημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΟΠΑ).

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Διοίκησης ΔΕΤ

Στις 22 Μαΐου 2018, το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών κατέθεσε συμπληρωματικό έγγραφο στη Γραμματεία του Τμήματος ΔΕΤ με τον ορισμό των εκπροσώπων του στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στις συνεδριάσεις της Γ.Σ. ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχουν με δικαίωμαλόγου και ψήφου 2 εκπρόσωποι προπτυχιακών φοιτητών. Δυστυχώς όμως, με υπαιτιότητα της ΔΑΠ κανείς εκπρόσωπος φοιτητών δεν είχε οριστεί από την ημέρα έναρξης της εφαρμογής του Νόμου 4485/2017 (1 Δεκεμβρίου 2017), με αποτέλεσμα όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται πίσω από τις πλάτες του συνόλου των φοιτητών.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ για τις Φοιτητικές Εκλογές

" Ποιός φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ; "

Οι ώρες που έχουν ακολουθήσει από τη στιγμή που διαφάνηκε ότι οι εκλογές στο μεγαλύτερο Σύλλογο Φοιτητών της χώρας μας δεν θα πραγματοποιηθούν, μας έχουν κάνει ΟΛΟΥΣ σοφότερους.

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Αυστηρό μήνυμα Γαβρόγλου για τις γαλάζιες αντιγραφές

Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος

Διαστάσεις λαμβάνουν οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» για τις μαζικές αντιγραφές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο («“Γαλάζιο” δίκτυο αντιγραφών μέσω facebook», 28.4.2018), στις οποίες εμπλέκονται στελέχη της ΔΑΠ, καθώς ο υπουργός Παιδείας έστειλε χθες επιστολή προς τον πρύτανη του ΟΠΑ, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες της διοίκησης και αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη δίμηνη καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ για το κύκλωμα ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ της ΔΑΠ στο ΟΠΑ

Με επιστολή που απέστειλε ΣΗΜΕΡΑ στον Πρύτανη Εμμ. Γιακουμάκη, ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ζητά να τον ενημερώσει το Πανεπιστήμιο σχετικά με την καταγγελία που του έχει υποβληθεί προ διμήνου αναφορικά με τις μαζικές αντιγραφές της ΔΑΠ στη διάρκεια εξετάσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και καταλήγει:

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ από τη ΔΑΠ μέσω Facebook... “για την ΨΗΦΟ του ΑΛΛΟΥ”

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο ΟΠΑ πλήττει την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων και κατ’ επέκταση το κύρος του Πανεπιστημίου.

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Οι απανωτές εκλογικές σφαλιάρες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα τελευταία πολλά χρόνια έχουν φέρει τους επικεφαλής της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης στα όρια της συνδικαλιστικής παράνοιας. Ανήμποροι να ορθώσουν πειστικό συνδικαλιστικό λόγο και ανίκανοι να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές στα όργανα διοίκησης έχουν αποδυθεί σε ένα εμπόριο ελπίδας προς άγραν ψήφων. Το σχέδιο που έχουν θέσει σε εφαρμογή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ και τέσσερα χρόνια αφορά τη δημιουργία ομαδικών συνομιλιών στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook στις οποίες εισάγουν προφίλ ορισμένων φοιτητών κατά τις εξεταστικές περιόδους. Τα συγκεκριμένα γκρουπ δημιουργούνται λίγο πριν την εξέταση του εκάστοτε μαθήματος προκειμένου να διαρρέουν τα θέματα των εξετάσεων καθώς και οι απαντήσεις τους ώστε οι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτά να περνούν τα μαθήματα χωρίς περαιτέρω κόπο. Με τη μέθοδο αυτή “κερδίζουν” τη στήριξη στις εκλογές όσων φοιτητών αισθάνονται την υποχρέωση να τους ανταμείψουν για την “αγαθοεργία” τους. Όσο λοιπόν με τη μέθοδο αυτή εξασφαλίζουν ψήφους (αδιαφορώντας για το ότι πλήττεται το κύρος του Πανεπιστημίου μας) τόσο θα τα δίνουν όλα για την πολυπόθητη πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές που μέχρι σήμερα ούτε με κιάλια δεν μπορούν να δουν.

27/03/2018 prytanis

Ένοχη σιωπή διοίκησης Καραμάνη για την παραίτηση Κυριακίδου...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ