ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2023-2024
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024

Θεσμικό Πλαίσιο για την Πρακτική Άσκηση

Ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα πέρα από το να παρέχει υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση οφείλει να δημιουργεί και το πλαίσιο βάσει του οποίου η γνώση αυτή θα θεμελιώνεται και πρακτικά. Θέση μας είναι ότι ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Μέχρι και σήμερα όμως, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου μας δεν έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στους φοιτητές να λαμβάνουν απρόσκοπτα τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στο θεσμό αυτό.

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024

Επέκταση του Θεσμού της Αναδρομικής Αναβαθμολόγησης

Ο θεσμός της Αναδρομικής Αναβαθμολόγησης αναφέρεται στο δικαίωμα των φοιτητών να διαγράφουν τον προβιβάσιμο βαθμό που έχουν πετύχει σε ένα μάθημα και να εξετάζονται εκ νέου στο μάθημα αυτό. Σκοπός είναι η διόρθωση της βαθμολογικής επίδοσης στο συγκεκριμένο μάθημα και κατ΄ επέκταση η διαμόρφωση ενός μεγαλύτερου συνολικού μέσου όρου πτυχίου.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΗΛΕΚΟΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων επιλογής μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 θα λήξει την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.Αυτή η ημερομηνία συμπίπτει σύμφωνα και με την τελευταία αναθεώρηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου 2023 – 2024, με την τελευταία ημέρα προθεσμίας για την ανακοίνωση των βαθμολογιών της εξεταστικής χειμερινού εξαμήνου.

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024

Κάλεσμα για συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση Μη Κρατικών - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Πανεπιστημίων

Με το χαλί να έχει πλέον στρωθεί, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να δώσει το τελευταίο και καθοριστικό χτύπημα στη Δημόσια Παιδεία. Το κυβερνητικό σχέδιο απαξίωσης του Ελληνικού Πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει, καιρό πριν ο Μητσοτάκης πορευτεί προς την εξουσία. Και από την ανάληψη των κυβερνητικών του καθηκόντων, πριν από 5 χρόνια, δεν έχει παρεκκλίνει ούτε μια στιγμή από την νεοφιλελεύθερη ατζέντα του σχετικά με το χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, νομοθετώντας αρχικά την κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου και συνεχίζοντας με την θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.), την εξίσωση των πτυχίων των Α.Ε.Ι. με αυτά των Ιδιωτικών Κολλεγίων και την κατάργηση της φοιτητικής εκπροσώπησης. Σε συνδυασμό με τα αμείλικτα στοιχεία υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων (μείωση χρηματοδότησης άνω του 50% σε σχέση με τα χρήματα που δίνονταν το 2009, προ δηλαδή των μνημονίων) όπως αυτά έχουν δημοσιευθεί από τα Δημόσια Πανεπιστήμια της χώρας, μεταξύ των οποίων το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο Κρήτης, αποκαλύπτεται πλήρως το πεδίο δράσης μιας κυβέρνησης που επιτίθεται σε οτιδήποτε Δημόσιο, μιας κυβέρνησης που εχθρεύεται τη νέα γενιά της χώρας μας  την οποία τη θέλει αμόρφωτη και συμβιβασμένη.

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 28-02-2024

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Ένας χρόνος και ακόμη οι συγγενείς των θυμάτων και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αναζητούν την αλήθεια πίσω από το κυβερνητικό έγκλημα και απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας Εαρινού Εξαμήνου 2024

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της σχολής  για το  Εαρινό Εξάμηνο.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ