ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΔΕΟΣ
Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

Να συνυπολογίζεται η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ στα μαθήματα που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου

Ο θεσμός της Πρακτικής Άσκησης αποτελεί μια σημαντική διαφήμιση του τμήματος στους χώρους εργασίας αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Σκοπός της Πρακτικής Άσκησης είναι η εξοικείωση των φοιτητών του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών με την εργασιακή πραγματικότητα καθώς και η απόκτηση σημαντικής προϋπηρεσίας σε θέσεις ευθύνης που άπτονται του επιστημονικού αντικειμένου του τμήματος. Παράλληλα, προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή των επιστημονικών γνώσεων που αποκτούν οι φοιτητές.

Να σημειωθεί πως τα μόνα τμήματα στα οποία η Πρακτική Άσκηση δεν συμπεριλαμβάνεται στα μαθήματα που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου, είναι το τμήμα Οικονομικής Επιστήμης και το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Τα υπόλοιπα 6 τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου έχουν θεσμοθετήσει, ώστε η Πρακτική Άσκηση να συνυπολογίζεται στα μαθήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών. Με την θεσμοθέτηση και από το τμήμα του ΔΕΟΣ οι φοιτητές θα αποκτήσουν ένα επιπλέον κίνητρο να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης αφού θα μειωθούν τα μαθήματα που απαιτούνται για την περάτωση των σπουδών τους. Η δυνατότητα αυτή ικανοποιεί τις ανάγκες των φοιτητών, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

 

Βάσει λοιπόν των παραπάνω καταθέτουμε υπόψη των μελών της Γενικής Συνέλευσης την πρότασή μας ώστε η Πρακτική Άσκηση να προσμετράται στα μαθήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των σπουδών μας.

Δείτε εδώ το αίτημα μας όπως κατατέθηκε στην Γενική Συνέλευση του τμήματος 

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Δωρεάν Παροχή του προγράμματος STATA στους φοιτητές του τμήματος

Σκοπός του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου είναι να προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους φοιτητές χωρίς κοινωνικές ή οικονομικές διακρίσεις. Δυστυχώς το τμήμα μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει μεριμνήσει ώστε αυτό να συντελείται πλήρως, καθώς στο υποχρεωτικό, για την λήψη πτυχίου, μάθημα του 3ου εξαμήνου «ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑ Ι», είθισται να χρησιμοποιείται το οικονομετρικό πρόγραμμα της STATA, το οποίο έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για τον μέσο χρήστη.

Ιδιαίτερα φέτος μετά και την ανάρτηση του ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας του χειμερινού εξαμήνου και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης το συγκεκριμένο μάθημα θα διδάσκεται εξ΄αποστάσεως. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ούτε και κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του μαθήματος. Παράλληλα, έχει εκφραστεί η επιθυμία του καθηγητή για την εκπόνηση εργασίας, η οποία απαιτεί τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος με αποτέλεσμα να αποκλειστεί ένα μέρος από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα πλαίσια αυτά απαιτούμε την άμεση και δωρεάν χορήγηση του προγράμματος της STATA σε όσους φοιτητές παρακολουθήσουν το μάθημα «ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑ Ι». Εκεί που οι φοιτητές υστερούν, το πανεπιστήμιο έχει χρέος να προνοεί και να δρα με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών και του Ιδρύματος.

Δείτε εδώ το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Συνέλευση του τμήματος.

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Συμμετοχή των φοιτητών στα Tutorials

Πολλοί συνάδελφοι φοιτητές μας έχουν επισημάνει το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τη συμμετοχή τους στα «Tutorials» των μαθημάτων Μακροοικονομική ΙΙ και Μικροοικονομική ΙΙ.

Η υποβολή δήλωσης συμμετοχής στα «Tutorials» η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 19 μέχρι και 23 Οκτωβρίου είχε ως προϋπόθεση τη φυσική παρουσία των φοιτητών στα μαθήματα. Η προϋπόθεση αυτή όμως είχε ως αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να μην τα δηλώσουν εξαιτίας του γεγονότος ότι αποτελούσαν τις μοναδικές δια ζώσεις διαλέξεις.

Όμως, ελάχιστες μέρες μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (31 Οκτωβρίου) ότι όλες οι εκπαδευτικές διαδικασίες θα διενεργούνται αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία σε πολύ περισσότερους φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις διαλέξεις των Tutorials. Εντούτοις, εκείνη η μερίδα των φοιτητών που προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους διδάσκοντες προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή στα μαθήματα δεν βρήκε θετική ανταπόκριση.

Ζητάμε λοιπόν από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος να επιδείξουν τη δέουσα ευαισθησία στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης καθώς πιστεύουμε πως το Πανεπιστήμιο οφείλει να στέκεται αρωγός στις ανάγκες των φοιτητών. Για το λόγο αυτό ζητάμε τη συμμετοχή όσων φοιτητών επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις των «Tutorials».

Μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο αίτημα που καταθέσαμε στη Συνέλευση του τμήματος εδώ

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Τρίτη, 16 Απριλίου 2019

Αναβολή | 2ο Φροντιστήριο Διεθνούς Οικονομικής

Ανακοινώνεται ότι, το 2ο φροντιστήριο στο μάθημα "Διεθνής Οικονομική" δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 16/4/2019. 

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Αναβολή | Συγκριτική Πολιτική & Πολιτική Οικονομία της Ε.Ε.

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του τμήματος, ότι τη Δευτέρα 15/4/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν, οι διαλέξεις των μαθημάτων "Συγκριτική Πολιτική" και "Πολιτική Οικονομία της Ε.Ε."

Για την αναπλήρωση των διαλέξεων θα αναρτηθεί νεότερη ανακοίνωση.

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Διεθνής Οικονομική | 2ο Φροντιστήριο

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του τμήματος ότι, το 2ο φροντιστήριο στο μάθημα "Διεθνής Οικονομική", θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/4/2019 και ώρα 5-7μμ στην αίθουσα Α32.

SHARE
Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ