Εργατική Πρωτομαγία 2009

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2008-2009
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

 «Θα έρθει κάποτε ο καιρός που η σιωπή μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές μας που στραγγαλίζετε σήμερα», (August Spies, 1887)

 

strike

Πριν 123 χρόνια οι εργάτες του Σικάγο έδιναν το αίμα τους διεκδικώντας την κατοχύρωση του 8ώρου και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Σήμερα ο εργασιακός μεσαίωνας επανέρχεται με νέο, αλλά εξίσου άγριο και απάνθρωπο πρόσωπο. Απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ανασφάλιστη εργασία, καταπάτηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, πενιχρές αμοιβές, περιορισμός των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, συνθέτουν μαζί με την καλπάζουσα ανεργία ένα εργασιακό τοπίο που γίνεται ολοένα και πιο ζοφερό.

Η πραγματικότητα αυτή δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης επέλασης των νεοφιλεύθερων ιδεών κατά τα προηγούμενα χρόνια και της θεοποίησης της αγοράς και του μηχανισμού της μεγιστοποίησης των κερδών, έναντι του κόστους της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ενός μοντέλου που επιπλέον μας οδήγησε στην όξυνση των ανισοτήτων, την άδικη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και τελικά την οικονομική κρίση που βιώνουμε παγκοσμίως σήμερα...

Η εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί λοιπόν μέσα στη συγκυρία αυτή, ακόμη ένα κρίκο στον καθημερινό και αέναο αγώνα μας για μία ανθρώπινη κοινωνία. Μία ακόμα ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας με τους εργαζομένους και να βροντοφωνάξουμε ότι το δικαίωμα μας στη μόρφωση, την εργασία και τον ελεύθερο χρόνο είναι αδιαπραγμάτευτο. Και ότι, αφού κάποιοι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τον αγώνα αυτό, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πουλήσουμε τη δική μας ζωή τόσο φτηνά, στο βωμό της καριέρας και του κέρδους.

Όλοι μαζί την Παρασκευή 1η ΜΑΗ

στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα

Πλατεία Κλαυθμώνος 10:30

 

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης