Εκλογές 13 Μαΐου 2009

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2008-2009
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές πραγματοποιούνται μέσα σε μία περίοδο ανατροπής των συντηρητικών δομών της ελληνικής κοινωνίας. Ο χώρος των πανεπιστημίων με την ενεργή και μαζική παρουσία του φοιτητικού κινήματος πρωτοστατεί στην ανατροπή αυτή.

Πρωταγωνιστούμε καθημερινά στο πανεπιστήμιο σε μία αντιπαράθεση ανάμεσα:

  • σε ΕΜΑΣ, τους φοιτητές που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη μόρφωση, που θεωρούμε αυτονόητη τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και θεμέλιο λίθο μίας σύγχρονης προοδευτικής κοινωνίας, που δε σταματάμε να τη διεκδικούμε στιγμή και να τη διευρύνουμε καθημερινά μέσα από τις προτάσεις μας.
  • και σε όλους αυτούς που ως πιστοί ακόλουθοι κομματικών γραμμών, αψηφούν τις επιθυμίες, τα δικαιώματα και το συμφέρον των φοιτητών και βαφτίζουν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, τη διαγραφή φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου ως "αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".

Ο δούρειος ίππος του ελληνικού πανεπιστημίου έχει όνομα, είναι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που καλλιεργεί την αδιαφορία των φοιτητών, εξαγοράζει τις συνειδήσεις τους και προσπαθεί να τους απομακρύνει από τη λύση των προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όλοι μας καλούμαστε να επιλέξουμε το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε, αυτό του δημόσιου πανεπιστημίου, της αλληλεγγύης, της προόδου, της ισότητας ,το μονοπάτι της ΠΑΣΠ, που οδηγεί στην τελική νίκη ή αυτό που μας κατευθύνει στο αδιέξοδο των τελευταίων ετών.

Η 13η Μάη αποτελεί το σταθμό αυτής της επιλογής καθώς οι φοιτητικές εκλογές επιτρέπουν σε κάθε φοιτητή να ακουστεί η φωνή του και οι ιδέες του για ένα πιο δημοκρατικό, πιο ανθρώπινο πανεπιστήμιο. Με περηφάνια και με πάθος για αλλαγή αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας...

 Στις 13 Μάη με φοιτητική και αστυνομική ταυτότητα...στηρίζω

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης