Αναβαθμολόγηση

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2003-2004
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003

Αναβαθμολόγηση

ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑ

Στη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2003 η Σύγκλητος του Ο.Π.Α. αποφάσισε την καθιέρωση του θεσμού της αναβαθμολόγησης σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου. 

Η απόφαση αυτή ήρθε ως η κατάληξη μιας μακράς διαδρομής με πολλούς σταθμούς. Αφετηρία ήταν η πρωτοβουλία της ΠΑΣΠ να καταθέσει το σχετικό αίτημα στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των τμημάτων του ΟΠΑ. Η συστηματική προώθησή του από τους εκπροσώπους μας είχε ως αποτέλεσμα την αποδοχή του αιτήματος από τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων Πληροφορικής και Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Δυστυχώς όμως, η υπονόμευση του αιτήματος από τη συντηρητική παράταξη του Πανεπιστημίου (η οποία έθετε συνεχώς ψευτοζητήματα νομιμότητας) αλλά και η αντιδραστική λογική ορισμένων καθηγητών είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της εφαρμογής του νέου θεσμού στα συγκεκριμένα τμήματα και την καταψήφισή του σε ορισμένα άλλα...

Τελικά, και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των εκπροσώπων μας, καταφέραμε να παρακάμψουμε τα εμπόδια αυτά με αποτέλεσμα η απόφαση της Συγκλήτου να αποτελεί για εμάς πανηγυρική δικαίωση.

Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν:

-Καθιερώνεται το δικαίωμα της αναβαθμολόγησης για 4 μαθήματα σε όλα τα τμήματα του ΟΠΑ εκτός της ΟΔΕ, όπου καθιερώνεται για 5.

-Η αναβαθμολόγηση προβλέπει την ακύρωση του βαθμού επιτυχίας ενός μαθήματος και την επανεξέτασή του.

-Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί το επόμενο αντίστοιχο εξάμηνο από αυτό της επιτυχίας στο μάθημα, συμπεριλαμβανομένου και του Σεπτέμβρη.

Ο νέος θεσμός θα τεθεί σε εφαρμογή από την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου για τα μαθήματα που ο φοιτητής έχει πάρει προαγωγικό βαθμό την περίοδο Ιανουαρίου & Ιουνίου 2003.
Το πρώτο βήμα έγινε. Επόμενος στόχος μας: η περαιτέρω εφαρμογή του θεσμού της βελτίωσης βαθμολογίας σε μεγαλύτερο αριθμό μαθημάτων σε οποιαδήποτε εξεταστική περίοδο. 

ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ξέρουμε να δίνουμε τους αγώνες... και να τους κερδίζουμε...

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης