Αιτήσεις Χορήγησης Στεγαστικού Επιδόματος Ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019-2020
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

Ενημερώνουμε τους φοιτητές ότι από σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την αίτηση χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της ΕΕ, να είναι κάτοχος Ακαδημαικής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το ακαδημαικό έτος 2019-2020, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2019. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη), ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Για την υποβολή της αίτησης και περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης