ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2005-2006
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006

Ανακοίνωση για τα γεγονότα της Παρασκευής 31ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 31 Μάρτη 2006 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εξωπανεπιστημιακών στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, ακραία ομάδα εξωπανεπιστημιακών, προκάλεσε ζημιές στα γύρω καταστήματα. Η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία έριχνε δακρυγόνα τόσο εντός όσο και εκτός του ΟΠΑ, οδήγησε τους εξωπανεπιστημιακούς πίσω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο.

Το Εστιατόριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή για προληπτικούς λόγους. Σε αυτά τα πλαίσια, σεβόμενοι την απόφαση αυτή,αναβάλλουμε το προγραμματισμένο για σήμερα πάρτυ μας.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007

Η ΠΑΣΠ συμμετείχε στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ

Η επίσκεψη της Κοντολίζα Ράις στην Ελλάδα αποτέλεσε πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα των Ελλήνων και το αντιπολεμικό κίνημα. Η Κοντολίζα Ράις είναι ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έχει την ευθύνη για χιλιάδες νεκρούς (στην πλειοψηφία τους αμάχους) στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη.  Πρωτοστατεί, επίσης, στην ωμή παραβίαση δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών σε όλο τον κόσμο με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ετοιμάζει νέο πόλεμο ενάντια στο ΙΡΑΝ. Η ΠΑΣΠ και πληθώρα άλλων κοινωνικών φορέων θεώρησε την Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ανεπιθύμητη στη χώρα μας και συμμετείχε την ημέρα της επίσκεψής της στη διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο και την τρομοϋστερία.

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006

Οι αποκαλύψεις της ΠΑΣΠ στρίμωξαν τους επίδοξους σφετεριστές του δημοσίου χρήματος

Γι'αυτό και:

Όλες οι επιχορηγήσεις θα συζητιούνται πλέον, όχι στην Επιτροπή Ερευνών στην οποία συμμετέχου μόνο καθηγητές, αλλά στη Σύγκλητο του Ο.Π.Α η οποία θα αποφασίζει για τον τρόπο αξιοποίησής τους.

Η επιχορήγηση των 500,000 ΕΥΡΩ θα παραμείνει στο Πανεπιστήμιο καιδεν θα την καρπωθεί τελικά ο Πρύτανης κ.Γ.Βενίερης με το στενό του συνεργάτη κ.Ι.Ζωργιό. Ούτε βέβαια θα επιστραφεί στο Υπουργείο Πολιτισμού όπως σχετικά μεθόδευε να κάνει ο κ.Βενίερης μόλις αποκαλύφθηκε η προσπάθειά του να την "ιδιοποιηθεί".

Επειδή ακριβώς επρόκειτο ξεκάθαρα για φαινόμενο διαπλοκής ( μεταφορά δημοσίου χρήματος από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο προκειμένου να καταλήξει σε τσέπες ημετέρων)παραίτησαν τον κ.Ζωργιό, στενό συνεργάτη του Υφυπουργού Πολιτισμού κ.Π.Τατούλη, από τη θέση του Ειδικού Συμβόλου του Προθυπουργού και Υπουργού Πολιτισμού.

Τελικά μόνο κάποιοι αναξιοπρεπείς παραμένουν ακόμα στη θέση τους

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Μηδενική Ανοχή

Μοιραίος άνθρωπος για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναδεικνύεται ο «ανώτατος άρχων» του, ο Πρύτανης Γ. Βενιέρης. Μια σειρά γεγονότων, τα οποία έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ορισμένα μάλιστα εξ’ αυτών με οσμή σκανδάλου, έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου μας το αληθές.

Ας δούμε όμως με μία γρήγορη ματιά, ποια είναι τα κομμάτια που συμπληρώνουν το παζλ που καθρεπτίζει μια εικόνα μίζερης πραγματικότητας για το Ο.Π.Α., μια κατάσταση ανύπαρκτης ή, τις περισσότερες φορές, ανίκανης διοίκησης από μεριάς των Πρυτανικών Αρχών.

Οι απάτες του Λέκτορα που συγκλόνισαν το Ο.Π.Α.

Σεπτέμβριος 2005 και τα ΜΜΕ εστιάζουν την προσοχή τους «… σ’ έναν λέκτορα του Οικονομικού Πανεπιστημίου ο οποίος σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) κατηγορείται ότι εξαπάτησε εκατοντάδες πολίτες με τη μέθοδο της πυραμίδας πείθοντάς τους να του εμπιστευθούν σημαντικά ποσά με το δέλεαρ υψηλότατων αποδόσεων, από 3% έως 5% μηνιαίως ενώ όσοι του έφερναν νέα πελατεία είχαν πρόσθετο μπόνους 1% μηνιαίως. Ο Λέκτορας χρησιμοποιούσε πέραν της Πανεπιστημιακής του ιδιότητας και αυτήν του εκπροσώπου δανέζικης τράπεζας με έδρα την Κοπεγχάγη (Saxo Bank). Τα θύματά του υπολογίζονται γύρω στα 300 και το ποσό που φέρεται να έχει ιδιοποιηθεί ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ. Οι μέχρι τώρα έρευνες κάνουν λόγο για 5 off-shore εταιρείες του εν λόγω λέκτορα ενώ η έναρξη των παράνομων δραστηριοτήτων ξεκινά το έτος 2000…»...

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ