ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2003-2004
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2003

Τι πιστεύουν οι σημερινοί ΝΕΟΙ...

*Αποκαλυπτικά τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης

Περιφρονούν τα κόμματα αλλά εμπιστεύονται την κυβέρνηση, την Εκκλησία και τους... καλλιτέχνες

MAPNY ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ

Απαισιοδοξία για την πολιτική, αισιοδοξία για την οικονομία εκφράζουν οι νέοι και οι νέες της χώρας μας στην πρώτη μεγάλη έρευνα που έγινε πανελλαδικά στον χώρο της εκπαίδευσης στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ωστόσο τα αισθήματα που τρέφουν οι νέοι είναι ανάλογα της ενημέρωσης που έχουν, καθώς για την πολιτική εμφανίζονται κακώς πληροφορημένοι, ενώ για την οικονομία φαίνεται ότι έχουν πιο καλές πληροφορίες. Πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης πάντως κρίνονται η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2003

16/10/2003: Συνεδρίαση της Συγκλήτου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/10/03) συνεδρίαση της Συγκλήτου προκειμένου να ανακοινωθεί άμεσα πρόγραμμα εξετάσεων, με ημερομηνία έναρξης την ερχόμενη Δευτέρα (20/10/03) και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα μαθήματα του φθινοπωρινού εξαμήνου. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ στη Σύγκλητο στήριξαν αυτή την πρόταση. Μια εκ νέου αναβολή της έναρξης εξετάσεων και μαθημάτων, όχι μόνο υποβαθμίζει τις σπουδές και στρέφεταιεναντίον των φοιτητών απώλειας τόσο της εξεταστικής όσο και του εξαμήνου. (κυρίως των τελοιοφοίτων), αλλά αυξάνει την πιθανότητα...

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2003

Απόφαση Συλλόγου Καθηγητών Ο.Π.Α. (15-10-03)

Ο Σύλλογος καθηγητών Ο.Π.Α. αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας επ' αόριστον. Στο διάστημα αυτό ΔΕ θα πραγματοποιηθεί η εξέταση κανενός μαθήματος, (παρα μόνο για τους επι πτυχίω φοιτητές που πιστοποιημένα έχουν γίνει δεκτοί σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2003 - 2004.)

ΠΑΣΠ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2003

07/10/2003: Τα τεκταινόμενα της Συγκλήτου

Την Tρίτη 7/10/2003 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις εξετάσεις των φοιτητών. Με την έναρξη της συζήτησης ο καθηγητής και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Καθηγητών Ο.Π.Α Κος Μαγείρου, κοινοποίησε σε όλα τα μέλη του οργάνου την απόφαση του Συλλόγου της 6ης Οκτωβρίου 2003, σύμφωνα με την οποία η απεργία συνεχίζεται κανονικά και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις μόνο για τους φοιτητές που πιστοποιημένα έχουν γίνει δεκτοίσε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2003-2004. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ως εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ στηρίξαμε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση μας υπέρ της ενίσχυσης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Επιπλέον για πολλοστή φορά διευκρινήσαμε ότι επιδίωξή μας είναι η συμπόρευσή μας, ως φοιτητές, με τους καθηγητές αλλά και όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σε έναν αγώνα διεκδίκησης λύσεων για τα πάγια προβλήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου (το έντονο κτιριακό πρόβλημα, η σχεδιαζόμενη μείωση των κονδυλίων για τη σίτιση, η έλλειψη έμψυχου δυναμικού σε διδάσκοντες αλλά και διοικητικό προσωπικό). Τέλος υπερασπιστήκαμεΑπόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της 7ης Οκτωβρίου την οποία συνυπογράψαμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δ.Σ.(εκτός της ΑΡΕΝΑ), σύμφωνα με την οποία ζητήσαμε: την

  1. Την άμεση έναρξη της εξεταστικής, τουλάχιστον για τους τελειόφοιτους φοιτητές.
  2. Τη δέσμευση της Συγκλήτου οτι δε θα χαθεί η εξεταστική για κανένα φοιτητή του Ο.Π.Α. Η εξεταστική για τους μη τελειόφοιτους μπορεί να τοποθετηθεί είτε αμέσως μετά την εξεταστική του Ιανουαρίου.
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2003

Aύξηση του αριθμού δηλωθέντων μαθημάτων

Το αίτημα της ΠΑΣΠ... "να αυξηθεί ο αριθμός στις δηλώσεις μαθημάτων"

ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Είναι γενικά αποδεκτό ότι το πρόγραμμα σπουδών του κάθε τμήματος αποτελεί το βασικό συστατικό της ποιότητας της οποίας παρέχει. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για σύγχρονο και ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών, μεριμνούμε για τη συνεχή βελτίωσή του. Κύριο στοιχείο του προγράμματος σπουδών αποτελεί ο αριθμός των μαθημάτων που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν οι φοιτητές σε κάθε εξάμηνο.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα;

Οι φοιτητές του ΔΕΤ κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν σε κάθε εξάμηνο ν +3 μαθήματα, όπου ν ο αριθμός των υποχρεωτικών μαθημάτων που διδάσκονται σε κάθε εξάμηνο...

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2003

11/09/2003: Απόφαση Συλλόγου Μελών ΔΕΠ

Η Γενική Συνέλευση του Συλόγου ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί τα μέλη του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου να συμμετάσχουν στην Αποχή από τα Διδακτικά και Εξεταστικά τους Καθήκοντα που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΔΕΠ από 15ης εώς και 19ης Σεπτεμβρίου 2003.

Με την απόχη αυτή τα μέλη του Συλλόγου:

  • Καταγγέλλουν την αθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης της δέσμευσής της για το μισθολογικό των ΔΕΠ και τα οικονομικά των ΑΕΙ.
  • Συνεχίζουν να διεκδικούν την κατάργηση του επιδοματικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού μισθολογίου με παράλληλη αύξηση των αποδοχών.
  • Απαιτούν σημαντική αύξηση των πόρων των Πανεπιστημίων, πολλά από τα οποία βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.
  • Ζητούν ουσιαστικό διάλογο από μηδενική βάση των νομοσχεδίων για την Αξιολόγηση των ΑΕΙ, τα Ινστιτούτα δια βίου Εκπαίδευσης και το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Ο Σύλλογος επιφυλάσσεται να συμμετάσχει σε περαιτέρω κινητοποιήσεις πάντα σε συνεννόηση με τους Συλλόγους ΔΕΠ των άλλων ΑΕΙ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ