Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» | Αντιπεριβαλλοντικό Νομοσχέδιο

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2019-2020
Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» έπειτα από συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 04/05 αποφασίζει τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή που αφορά το νομοσχέδιο για το περιβάλλον.

Αναρωτιόμαστε τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου όταν διεθνείς περιβαλλοντικοί φορείς (Greenpeace, WWF κ.α.) έχουν εκφράσει τους έντονους προβληματισμούς τους για την υλοποίηση αυτού. Κρίνουμε ότι για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση θα έπρεπε τουλάχιστον να περιμένει τη λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας ώστε να ξεκινήσει ουσιαστική διαβούλευση με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα αρμόδια επιμελητήρια (ΤΕΕ, ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.), τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τους φορείς των προστατευόμενων περιοχών αλλά και τους επιστημονικούς συλλόγους. Μέσω αυτού θα αναδειχτεί ο πραγματικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου που μόνο ως αντιδραστικό και αντι-περιβαλλοντικό μπορεί να χαρακτηριστεί, παραβλέποντας οποιεσδήποτε περιβαλλοντικές επιπτώσεις που ήδη βιώνουμε από την κλιματική αλλαγή.

Η μόνη που δεν έχει κέρδος από όλο αυτό είναι η ίδια η ανθρωπότητα καθώς το νομοσχέδιο αυτό υποθηκεύει το μέλλον τόσο της δικής μας όσο και των επόμενων γενεών. Με πρόταγμα την επίπλαστη ανάπτυξη που προβάλει η κυβέρνηση επιτρέπει την εκμετάλλευση προστατευόμενων περιοχών για την εξόρυξη πετρελαίου (Natura 2000) σε ιδιωτικές εταιρείες την στιγμή όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Αυτό αποτελεί μόνο τον προπομπό για όλες τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 04/05 και ώρα 18:00 στο Σύνταγμα

Κατεβάστε εδώτην απόφαση

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης