Εκλογές Βίας και Τρομοκρατίας στο ΟΠΑ με εντολή Σαμαρά

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2013-2014
Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Την Τετάρτη 7 Μάη, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών σε όλη την ελληνική επικράτεια,

η εκλογική διαδικασία στο μεγαλύτερο σύλλογο φοιτητών της χώρας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ήταν ήδη φανερό από το μεσημέρι ότι κάποιοι δεν άντεχαν τη δημοκρατική αποτύπωση του στίγματος της φοιτητικής βούλησης.

Στις 13:40 πραγματοποιήθηκε επέλαση άγνωστων στοιχείων που επιχείρησαν να ακυρώσουν τη διαδικασία, κλέβοντας την κάλπη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την ευκαιρία για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να ακυρώσει συνολικά τις εκλογές, διαπιστώνοντας ότι θα καταγράψει τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία της, τη στιγμή μάλιστα που η αθρόα προσέλευση των φοιτητών προμήνυε μεγάλη αύξηση της συμμετοχής.

Πιο συγκεκριμένα ενώ όλες οι παρατάξεις του Συλλόγου Φοιτητών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής συμφωνούσαν να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία, τα μέλη της ΔΑΠ παρεμπόδισαν επί 2 και πλέον ώρες την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και ακολούθως αποχώρησαν. Ο λόγος της αποχώρησης έγινε εμφανής λίγες ώρες αργότερα (18:50) όταν και πληρωμένοι από την ΟΝΝΕΔ μπράβοι επιτέθηκαν με δολοφονικούς σκοπούς σε φοιτητές του πανεπιστημίου με αποτέλεσμα 3 από αυτους να διακομιστούν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα (ένας εξ αυτών με 9 ράμματα στο κεφάλι).

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Είναι προφανές ότι το ακροδεξιό παρακράτος που λυμαίνεται το χώρο των πανεπιστημίων, με εντολή Σαμαρά και με εκτελεστή τον ομαδάρχη των μπράβων της νύχτας Ανδρέα Παπαμιμίκο, προσπαθεί να συνθλίψει κάθε εστία αντίστασης στις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές. Η καταλυτική συμμετοχή των φοιτητών είναι η μόνη εγγύηση για την οριστική περιθωριοποίηση της ΔΑΠ ΑΣΟΕΕ και του υπόκοσμου που την καθοδηγεί.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης