Ο φασισμός δολοφονεί, το σύστημα γιορτάζει, ο ΛΑΟΣ θρηνεί...

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2013-2014
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο επισκιάστηκε

από την πολιτική δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο ελληνικός λαός αναζητά τη συστράτευση και τον ομαδικό δρόμο στα δύσκολα που ανοίγονται μπροστά του. Ωστόσο, την αντίσταση του λαού στην κυβερνητική πολιτική υπονομεύουν οργανωμένες ομάδες φασιστών που δολοφονώντας και τρομοκρατώντας, διχάζουν τον ελληνικό λαό.

Σε καιρούς ειρήνης και δημοκρατίας η τρομοκράτηση μεταναστών και η δολοφονία πολιτών που έχουν διαφορετικές πολιτικές καταβολές, είναι πράξεις τυφλής βίας, οι οποίες ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας περί "δύο άκρων". Εντάσσονται, παράλληλα, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να οδηγηθεί ο ελληνικός λαός στην ιδιώτευση, στο φόβο και στον ατομικισμό. Χαρακτηριστικά πολιτών που είναι ευεργετικά για μία κυβέρνηση που νομοθετεί ενάντια στο συμφέρον του λαού. Η Χρυσή Αυγή, ο πραγματικός αυτουργός της δολοφονίας, πέρα από τα οφέλη που δημιουργεί η δράση της στην κυβέρνηση, θερίζει και τους καρπούς που καθημερινά σπέρνει στην ελληνική κοινωνία. Τους καρπούς του μίσους, της βίας και της ανασφάλειας.

Ωστόσο, η υπόλοιπη κοινωνία οφείλει στο όνομα των δημοκρατικών θεσμών και της ελευθέριας της έκφρασης να περιθωριοποιήσει τέτοιες ακραίες δράσεις και να απομονώσει τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τα άτομα που συνδέονται με αυτές. Αναμφίβολα, την ίδια κριτική πρέπει να υποστεί και η κυβέρνηση, η οποία περιορίζει τη δράση της για τα συνεχή και ακραία περιστατικά βίας, σε σύντομες ανακοινώσεις συλλυπητηρίων, και όχι νομοθετώντας υπέρ της προστασίας των πολιτών, θέτοντας έκτος νόμου ακροδεξιές φασιστικές ομάδες, όπως συνέβη στη Γαλλία.

Σήμερα μία οικογένεια θρηνεί το παιδί της και ταυτόχρονα μία ολόκληρη χώρα τους θεσμούς που η ίδια γέννησε. Σε μια δημοκρατία που λειτουργεί, σε μια χώρα με κοινωνική Δικαιοσύνη, σε μια Ελλάδα που όλοι μπορούν να ζήσουν, δεν μπορεί ούτε να υπάρξει Χρυσή Αυγή, ούτε να σκοτώσει. Σε μια χώρα που καταρρέει, η Χρυσή Αυγή είναι εργαλείο.

Την Ελλάδα όπου όλοι θα μπορούν να ζήσουν, αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε εμείς.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης