ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στην ΟΜΗΡΕΙΑ των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ του Ο.Π.Α.

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2009-2010
Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

Είναι ευρέως γνωστό σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ο.Π.Α. ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους θα λήξουν οριστικά οι συμβάσεις εργασίας 72 εργαζομένων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι αφενός, 72 νέοι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας, αφετέρου, μια σειρά υπηρεσιών του Ιδρύματος να εμφανίσουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού.

Η κατάσταση αυτή χρήζει άμεσης παρέμβασης. Δεν μπορούμε ως Πανεπιστημιακή Κοινότητα να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα μοιρολατρικά και με στωικότητα. Οφείλουμε να κινηθούμε ΤΩΡΑ και να καθορίσουμε εμείς τις εξελίξεις.

Είναι γνωστό πως το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου δεν επιτρέπει ανανέωση συμβάσεων εργασίας άνω των 24 μηνών στον ίδιο εργασιακό φορέα. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι από τις αρχές του χρόνου έχει τεθεί σε ισχύ η πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών που περιορίζει σημαντικά την απασχόλησησυμβασιούχων στο Δημόσιο. Με δεδομένους λοιπόν αυτούς τους δύο περιορισμούς, η Σύγκλητος του Ο.Π.Α. οφείλει ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ τη δέσμευση κονδυλίων από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη τουλάχιστον 72 ΜΟΝΙΜΩΝ υπαλλήλων για να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος. Ιδιαίτερη πρόνοια θα πρέπει να ληφθεί ώστε όσοι από τους σημερινούς συμβασιούχους το επιθυμούν, να έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων...

Πάγια θέση μας είναι ότι, οι προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο θα πρέπει να αφορούν ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό και να διέπονται από τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να δοθεί οριστικό τέλος στις πρακτικές που κατά κανόνα ακολουθήθηκαν στις προσλήψεις τόσο του διοικητικού όσο και του διδακτικού προσωπικού δικαιώνοντας όσους το αποκαλούν ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Και ενώ το πρόβλημα της έλλειψης διοικητικού προσωπικού είναι εμφανές στην καθημερινή λειτουργία του Ο.Π.Α. εντούτοις σε πρόσφατη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε “χωρίς να πέσει πιστολιά” η απόσπαση 2 διοικητικών υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιό μας στο Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ι. Πανάρετου. Μας προκαλεί αρνητική έκπληξη το γεγονός ότι ο Σύλλογος των Διοικητικών του Ο.Π.Α. δεν εξέφρασε καμία αντίθεση στην εξέλιξη αυτή, όταν μάλιστα η Σύγκλητος έχει ήδη υιοθετήσει τη θέση μας: θα συμφωνούμε στη μετακίνηση οποιουδήποτε μέλους Διδακτικού ή Διοικητικού Προσωπικού μόνο όταν διασφαλίζεται η πρόσληψη δύο νέων για κάθε έναν που θα μετακινείται.

Με πίστη ότι, βαθιά μέσα μας όλα τα μέλη της Συγκλήτου, διακατεχόμαστε από ειλικρινή αισθήματα διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένουμε τη λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών για την άμεση επίλυση του προβλήματος των 72 συμβασιούχων. Υπενθυμίζουμε ότι το πάγωμα των προσλήψεων ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στο Δημόσιο τομέα για το 2010, δεν αφορά το χώρο της Παιδείας

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης