Πειθαρχική Δίωξη στον Τρ. ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2009-2010
Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

 -για περιφρούρηση των δημοκρατικών διαδικασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

kollintzasΩς μέλη της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλουμε την κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών αποφάσεων του Ιδρύματός μας από τον Καθηγητή του Τμήματος Τρύφωνα Κολλίντζα.
Τρεις ακριβώς μήνες, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος να μην εγκρίνει την αίτησή του για άδεια κατοχής β' θέσης προκειμένου να απασχοληθεί ως διευθύνων σύμβουλος της, ιδιωτικών συμφερόντων, Proton Bank, ο κ. Κολλίντζας συνεχίζει προκλητικά να κατέχει δύο θέσεις.
Ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα η Σύγκλητος του Ιδρύματος ώστε να τοποθετηθεί επί του θέματος καθώς και να κινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για την πειθαρχική του δίωξη.

Σε περίπτωση ολιγωρίας, είναι αυτονόητη αναγκαιότητα να ενεργοποιηθεί για τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Νικόλαο Βέττα καθώς και για τον Πρύτανη του Ο.Π.Α. Γρηγόρη Πραστάκο, η σχετική διάταξη που προβλέπει: «Η παράβαση έγερσης πειθαρχικής δίωξης από τα αρμόδια όργανα του οικείου ΑΕΙ αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα».
Είναι αίτημα των καιρών να επικρατήσει παντού ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ και να εξαλειφθεί οριστικά το φαινόμενο της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ στα υψηλά επίπεδα της Πανεπιστημιακής διοικητικής και διδακτικής πυραμίδας. Δεν ξεχνούμε ούτε στιγμή ότι με τις αποφάσεις του ανώτερου θεσμικού οργάνου ενός Δημόσιου Πανεπιστήμιου αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του καθενός από εμάς ξεχωριστά αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση των νεότερων γενιών και συνδιαμορφώνουμε συνειδήσεις ενεργών πολιτών μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Ακαδημαϊκά μέλη του Ο.Π.Α. με ευαισθησίες και δημοκρατικές αξίες

 

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης