Μήπως η τράπουλα ήταν σημαδεμένη και στην ΑΣΟΕΕ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2002-2003
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002

Οι τελευταίες αποκαλύψεις περί εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων που ήρθαν στο φως, αποτελούν δείγμα διαφθοράς και ξεπεσμού κάθε έννοιας συνδικαλιστικής δράσης. Κάθε υγιής φοιτητική παράταξη οφείλει, όχι μόνο να καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα φαινόμενα αυτά, αλλά και να καταπολεμήσει κάθε ανάλογη προσπάθεια χρηματισμού από όπου και αν προέρχεται.

Ανάλογα φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στο δικό μας Πανεπιστήμιο όταν λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ο.Π.Α. συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να διαθέτουν τα κλειδιά και να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα, των γραφείων των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

  • Ιωάννη Τζωάννου, καθηγητή τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και πρώην βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ.,
  • Γιώργο Αλογοσκούφη, Βουλευτή της Ν.Δ. και καθηγητή του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης
  • Γιώργο Χιώτη, καθηγητή του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης

προκειμένου, μέσω τηλεφωνημάτων, να συσπειρώσουν τον κομματικό τους στρατό αλλά και να εκβιάσουν έστω και την ύστατη ώρα τη συνείδηση των απλών φοιτητών.

Μάρτυρας στην απροκάλυπτη και ξεδιάντροπη διαπλοκή μεταξύ ΔΑΠ και καθηγητών, ήταν και ο Πρύτανης του Ο.Π.Α. κ. Γ. Βενιέρης, από τον οποίο περιμένουμε επιτέλους να προασπίσει τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό του Ιδρύματος και να θέσει τέλος στη μετατροπή του, σε παραμάγαζο της Ρηγίλλης.

Η "συνδικαλιστική" δράση όμως της ΔΑΠ δεν εξαντλήθηκε στο μπαράζ των τηλεφωνημάτων όπως προαναφέραμε. Ξεδιπλώθηκε με πολύ πειστικότητα όπως αποδείχτηκε, στο νυχτερινό κέντρο "Μούσσες" όπου για ένα μήνα και με την προσφορά δωρεάν ποτών κατάφερε να δελεάσει την ψήφο των φοιτητών.

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι σ' αυτό το ομιχλώδες τοπίο, δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα της για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο μακριά από παρασκηνιακές δραστηριότητες και μικροκομματικές αγκυλώσεις. Καλούμε επίσης το σύνολο της Πανεπιστημιακής κοινότητας να σταθείσυμπαραστάτης και συμμέτοχος στον αγώνα μας αυτό.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης