Δημιουργία ΙΑΤΡΕΙΟΥ και πρόσληψη ΙΑΤΡΩΝ διαφόρων ειδικοτήτων

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, συνειδητοποιούμε όλοι πόσο ζωτικής σημασίας είναι η ύπαρξη δομών για την άμεση και αδιάλειπτη παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι πλέον η στιγμή το Πανεπιστήμιο να υιοθετήσει τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας για τη δημιουργία ιατρείου και την πρόσληψη ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος ή ανάγκης ιατρικής φροντίδας, το ίδρυμα δεν παρέχει σχεδόν καμία κάλυψη στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας πέραν των Α’ βοηθειών.

Άλλωστε και με το Π.Δ. 327/83 προβλέπεται η λειτουργία ιατρείων σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας καθώς στο άρθρο 7 αναφέρεται σαφώς πως: “ο φοιτητής μπορεί να προσέρχεται καθημερινά στα Ιατρεία της Φοιτητικής Λέσχης ή στο γιατρό της υγειονομικής υπηρεσίας του ΑΕΙ ή το συμβεβλημένο με αυτό γιατρό για να εξετασθεί…”.

Εντούτοις, η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών απέχει παρασάγγας από όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Η κατάσταση αυτή μάλιστα τραυματίζει ακόμη περισσότερο την ανθρώπινη διάσταση που οφείλει να έχει ένα σύγχρονο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, αν αντιληφθεί κανείς ότι ο συνολικός αριθμός φοιτητών, διοικητικών υπαλλήλων και διδασκόντων ξεπερνάει τις 12.000.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη ως υπεύθυνοι ακαδημαϊκοί πολίτες να δρομολογήσουμε εξελίξεις χωρίς άλλη καθυστέρηση αποφασίζοντας:

  1. Τη λειτουργία του ιατρείου σε καθημερινή βάση ώστε να μπορούν οι φοιτητές να επισκέπτονται τους γιατρούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  2. Την άμεση προκήρυξη για την πρόσληψη δύο τουλάχιστον Ιατρών ώστε να καλύπτεται τόσο η πρωινή όσο και η απογευματινή βάρδια, γιατί προφανώς προβλήματα υγείας μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια που είναι ανοικτό το Πανεπιστήμιο.
  3. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προβλεφθούν για το άμεσο μέλλον θέσεις γιατρών και άλλων ειδικοτήτων όπως ήδη συμβαίνει σε άλλα ΑΕΙ (οφθαλμίατρος, οδοντίατρος, δερματολόγος κ.α.) 
  4. Να δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης και εξέτασης από τους Ιατρούς του Πανεπιστημίου σε όλους τους φοιτητές του Ο.Π.Α. ανεξαρτήτως φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

Για μας, η διασφάλιση της ΥΓΕΙΑΣ όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι πάνω από όλα ζήτημα ανθρωπιάς και καμία δικαιολογία για την ολιγωρία της Διοίκησης του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτή.

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και στα Υπόλοιπα μέλη της Συγκλήτου  

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης