Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023

Σαν να σταμάτησε ο χρόνος και η σκέψη όλων μας, παραμένει καθηλωμένη στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον αδόκητο θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας αλλά και στις οικογένειές τους, θύματα κι αυτές άλλης μίας κρατικής αδιαφορίας που οδήγησε σε αυτή την ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία. 


Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος η κυβερνητική προπαγάνδα σε συνεργασία με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, επιχείρησε να επιβάλλει ως κύριο και αποκλειστικό υπαίτιο της τραγωδίας τον ανθρώπινο παράγοντα. Γρήγορα όμως ήρθε αντιμέτωπη με την αγανάκτηση και την οργή της κοινωνίας με αποτέλεσμα να αρχίζει να ψελλίζει μία λειψή συγνώμη εκ μέρους όλων όσων βρέθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα τα τελευταία χρόνια.

 

Οι πολίτες και κυρίως οι νέοι και οι νέες, έχουν ξεσηκωθεί απ’ άκρη σε άκρη της χώρας στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στην κυβερνητική προπαγάνδα και στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της αλλά και στο σύνολο του πολιτικού συστήματος. Ως εδώ ήταν η υπομονή και η ανοχή μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που επαγγέλθηκε τον «Νόμο και την Ασφάλεια» για να υποκλέψει την ψήφο των νοικοκυραίων και σκόρπισε φτώχεια, ξύλο και ανασφάλεια για την πλειοψηφία των πολιτών. Ως εδώ ήταν η υπομονή και η ανοχή μας, απέναντι σε μια κυβέρνηση που, με το σκάνδαλο των υποκλοπών, έκανε κανονικότητα την παραβίαση των συνταγματικών ελευθεριών, σε μια κυβέρνηση που εμμονικά νοιάζεται για την τηλεοπτική και δημοσκοπική της εικόνα αδιαφορώντας παντελώς για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

 

Γι’ αυτή τη δημοσκοπική της εικόνα άλλωστε είχε προγραμματίσει φιέστα μια ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα για να εγκαινιάσει το (ανύπαρκτο όπως αποδείχτηκε) Κέντρο Τηλεδιοίκησης– Σηματοδότησης Σιδηροδρομικού Σταθμού Δικτύου Β. Ελλάδος. Έγινε όμως ξεκάθαρο με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο η χρόνια υπονόμευση της δημόσιας συγκοινωνίας και ευρύτερα της ασφάλειας των πολιτών. Τι κι αν υπήρξε πλήθος καταγγελιών και απεργιών των εργαζομένων του δικτύου που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενο ατύχημα. Τι κι αν, από τις 15 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέπεμψε την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της μη συμμόρφωσής της με τους κανόνες για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

 

Το έγκλημα των Τεμπών έχει πλέον αφυπνίσει τις συνειδήσεις ευρύτερων τμημάτων του Ελληνικού λαού. Η εμμονή  των κυβερνώντων να ιδιωτικοποιούν τα δημόσια δίκτυα των μεταφορών, της ενέργειας και της ύδρευσης, η στρατηγική επιλογή τους να υπονομεύουν τις δημόσιες δομές υγείας σε όφελος των ιδιωτικών κλινικών, η προσήλωσή τους να λοιδορούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια για να φέρουν τους ιδιώτες ως νόμιμους ιδιοκτήτες της μόρφωσης των νέων, ήρθε η ώρα να συνθλιβεί στις ράγες των εγκλημάτων που οι ίδιοι προκάλεσαν.

 

Ο ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα δεν φαίνεται πως θα καταλαγιάσει σύντομα. Ας είναι λοιπόν η αρχή για να ξαναγεννηθεί η πολιτική στον τόπο μας, ας είναι η αρχή που θα ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον όλων μας για ενασχόληση με τα κοινά, που θα αναζητεί ανθρώπινες λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα, που θα σέβεται την ανθρώπινη αξία και θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και συνοχής.

 

Καλούμε σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα, φοιτητές, διοικητικούς υπαλλήλους και διδάσκοντες να συμμετάσχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 08/03 και ώρα 12.30 με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Δείτε εδώ την ανακοίνωση 

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης