ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ | ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ»

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ

Ο Σύλλογος Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στις γυναίκες του Ιράν που μάχονται για τις κοινωνικές τους ελευθερίες και γίνονται σύμβολο αντίστασης ενάντια στις διακρίσεις και τα αυταρχικά καθεστώτα.

Η αστυνομία ηθών, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για τις βίαιες παρεμβάσεις της, δεν διστάζει να συλλαμβάνει και να δολοφονεί γυναίκες, κατ’ εντολήν του θεοκρατικού καθεστώτος. Ο θάνατος της νεαρής Μάχσα Αμίνι, η οποία «έκανε το λάθος» να μην φορέσει σωστά την μαντίλα της, έγινε η σπίθα της εξέγερσης, η οποία λαμβάνει χώρα για 13η συνεχόμενη μέρα στο Ιράν.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου, ένα πρωτοφανές κύμα οργής έχει συμπαρασύρει τις γυναίκες του Ιράν στους δρόμους, όπου ως ένδειξη διαμαρτυρίας καίνε τις χιτζάμπ τους ως σύμβολα καταπίεσης, ενώ δεν διστάζουν να κόψουν και τα μαλλιά τους ως πράξη αντίστασης και ανυπακοής. Στο πλευρό τους, στέκονται αλληλέγγυοι το φοιτητικό κίνημα, οι νέοι και οι ακτιβιστές αψηφώντας τον φόβο, με την αντίδραση να λαμβάνει διαστάσεις κοινωνικής εξέγερσης.

Η απάντηση της αστυνομίας και του κράτους, από την πρώτη στιγμή, είναι βία και καταστολή. Στις οργισμένες διαδηλώσεις που έχουν ακολουθήσει, οι νεκροί ξεπερνούν τους 50, ενώ ο στρατός απειλεί να βγει στους δρόμους για να «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» και να «εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη». Παράλληλα, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό και η πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει περιοριστεί, για να μην αποτυπωθεί τόσο η μαζικότητα των κινητοποιήσεων όσο και η βίαιη καταστολή τους.

Όμως οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένα από τα συνθήματα που συνοδεύουν τις διαδηλώσεις τους: «Είμαι η γυναίκα που ξύπνησε, βρήκα τον δρόμο μου και δεν θα επιστρέψω ποτέ».

Στην δυστοπική και συντηρητική πραγματικότητα της έμφυλης βίας, των συνεχών γυναικοκτονιών, της απαγόρευσης των αμβλώσεων και της σταδιακής περιχαράκωσης κάθε είδους ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, η ηρωική στάση των γυναικών του Ιράν, μας κάνει όχι μόνο να ονειρευόμαστε το μέλλον, αλλά μας εμπνέει να διεκδικούμε μαχητικά το σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας», δηλώνει ομόφωνα αλληλέγγυο με τον εξεγερμένο λαό του Ιράν και καλεί τους φοιτητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 έξω από την Πρεσβεία του Ιράν.

Ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας. Γιατί «η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται»…

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας»

 

Δείτε εδώ την ομόφωνη απόφαση 

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης