Ανομία Καταστολής

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022

Καθημερινά τείνουν να γίνουν πλέον τα φαινόμενα βίαιης κρατικής καταστολής απέναντι σε φοιτητές. Ακολουθώντας πιστά το Δόγμα «Νόμος και Τάξη» που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τα όργανα κρατικής καταστολής επιτέθηκαν σε φοιτητές την Πέμπτη 26/05 το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να δεχτεί στο πρόσωπο, από ευθεία βολή, κροτίδα κρότου λάμψης και να διακομιστεί σοβαρά αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Αυτοί που στο όνομα του «Εξευρωπαϊσμού» μάχονται και κραυγάζουν ότι θέλουν ασφαλή πανεπιστήμια δημιουργούν φόβο για την επόμενη μέρα. Δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να μπορούν να νομοθετούν χωρίς ισχυρές αντιστάσεις την υποβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, να μπορούν να ελέγχουν τις εστίες που δημιουργούνται συνειδήσεις ανατροπής της νεοφιλελεύθερης ατζέντας τους.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η απάνθρωπη επίθεση από τα ΜΑΤ έγινε την ίδια μέρα που η Κεραμέως ανακοίνωσε το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που επεμβαίνει απροκάλυπτα στις εσωτερικές διαδικασίες των Συλλόγων των Φοιτητών και επαναφέρει τα Συμβούλια Διοίκησης στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δίνοντας στους οικονομικά ισχυρούς τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στα Προγράμματα Σπουδών και εισάγοντας το κριτήριο του χρηματικού κέρδους σε βάρος της εμβάθυνσης και του πλουραλισμού της επιστημονικής γνώσης.

Όμως για τους νέους και τις νέες αυτής της χώρας τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν ενεργούς θύλακες αντίστασης αλλά και διεκδίκησης μιας άλλης, ανθρωποκεντρικής κοινωνίας.

Καμία ανοχή λοιπόν απέναντι σε όσους υπονομεύουν το μέλλον μας, απέναντι σε όσους μας θέλουν απραγείς και υποταγμένους.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης