Ανοιχτή Επιστολή στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022

Κύριε Πρύτανη,

  

Το τελευταίο διάστημα είχαν πυκνώσει τα δημοσιεύματα (Εφημερίδα των Συντακτών, ereportaz.gr κ.α.) σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένου διδάσκοντα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που βρίσκεται ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης για σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων για εκβιασμό, απάτη και τοκογλυφία και παράλληλα ελέγχεται από Ανακριτή για συμμετοχή του σε κύκλωμα πορνείας και παιδεραστίας. Παρότι όμως γνωρίζατε, όπως μαρτυρούν και σχετικές επιστολές και υπομνήματα που σας είχαν αποσταλεί από τον Δεκέμβριο του 2020, εσείς επιλέξατε την ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ και τη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

   

Κύριε Πρύτανη,

  

Τον περασμένο Ιούλιο, το θέμα της αναστολής καθηκόντων του κ. Αν. Δράκου λόγω ακριβώς αυτών των καταγγελιών, τέθηκε ως θέμα σε σχετική συνεδρίαση της Συγκλήτου, όμως ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να καταψηφίσετε την αναστολή, επιτρέποντας στον υπόδικο διδάσκοντα να θεωρεί ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους ΑΣΥΛΙΑΣ.

Γνωρίζατε προφανώς πολύ καλά, ότι για τη “δράση” του εν λόγω διδάσκοντα ήταν ενήμερη και η Υπουργός Παιδείας και συνεπώς και η Ελληνική Κυβέρνηση, οι οποίοι εντούτοις επέλεξαν να τον διατηρούν ακλόνητο στις δύο κρατικές θέσεις στις οποίες τον είχαν τοποθετήσει μετά τον Ιούλιο του 2019, μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μία στη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, από τις οποίες παραιτήθηκε μόλις πρόσφατα. Στοιχηθήκατε, δηλαδή, πίσω από την επίσημη κυβερνητική γραμμή ότι “υψώνουμε τείχος προστασίας στα δικά μας παιδιά και δεν δίνουμε αναφορά σε κανέναν”.

   

Είναι ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ λοιπόν, το ότι ο υπόδικος διδάσκοντας χωρίς ίχνος ντροπής βρίσκεται όλη αυτή την περίοδο στα Αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου εκπέμποντας ηχηρό μήνυμα ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ, ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ αλλά και ΑΗΔΙΑΣ.

  

Και φτάνοντας αισίως στο σήμερα και σε όσα με δική σας ευθύνη δεν αποτρέψατε να συμβούν, οφείλετε έστω και την ύστατη ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας και είτε να λειτουργήσετε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και με ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, σεβόμενος την ακαδημαϊκή δεοντολογία και το κύρος του Ιδρύματος, είτε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ και να απαλλάξετε το Πανεπιστήμιο από το να συνεχίσετε τη σαθρή θητεία σας ως Πρύτανης του Ο.Π.Α.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης