Κεραμέως Παραιτήσου!

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Η μέρα που η Ελλάδα γύρισε 60 χρόνια πίσω καθώς με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκλείστηκαν πάνω από 40.000 μαθητές από τους 103.000 που συμμετείχαν.

Δυστυχώς, ήταν αναμενόμενη αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη καθώς από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), πέρα από τις αναμενόμενες αρνητικές συνέπειες για το σύνολο των Ελληνικών Πανεπιστημίων, έγινε γρήγορα αντιληπτό πως η πραγματική αιτία θέσπισής της δεν ήταν άλλη από το να “δημιουργήσει” χιλιάδες πελάτες για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καταρρακώνοντας για άλλη μια φορά τη Δημόσια Εκπαίδευση.

«Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα Πανεπιστήμια» είπε, χωρίς ίχνος ντροπής, η Υπουργός σε συνέντευξή της. «Όφελος υπάρχει και για τα Πανεπιστήμια που βλέπουν να αναβαθμίζεται το κύρος των σπουδών τους» ήταν μία άλλη “περισπούδαστη” δήλωση της Κεραμέως που στόχευσε στην καρδιά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εύκολα μπορεί να δει κανείς τον αντίκτυπο του κυνισμού της Κεραμέως σε τμήματα όπως η Αρχιτεκτονική της Ξάνθης όπου φέτος, εξαιτίας της ΕΒΕ, δεν έχει ούτε έναν επιτυχόντα, όπως και σε εκείνους τους μαθητές που ενώ συγκέντρωσαν πάνω από 20.000 μόρια, δεν κατάφεραν να περάσουν στη σχολή της προτίμησής τους (και πάλι εξαιτίας της ΕΒΕ).

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τη συνειδητή επιλογή του Υπουργείου Παιδείας που νομοθετεί τη διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στους πολίτες. Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως εχθρεύεται τη Νέα Γενιά, τη θέλει αμόρφωτη και χωρίς ίσες ευκαιρίες στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής της. Ο αποκλεισμός από τα Δημόσια Πανεπιστήμια του 40% των μαθητών σε ετήσια βάση θα οδηγήσει χιλιάδες νέους και νέες να γίνουν έρμαιο της εργοδοτικής εκμετάλλευσης καθώς θα διαθέτουν ελάχιστα επαγγελματικά δικαιώματα.

Το μέλλον κάθε κοινωνίας όμως, στηρίζεται στην απρόσκοπτη πρόσβαση κάθε νέου ανθρώπου στη μόρφωση, βρίσκεται στη δυνατότητα των νέων να αναπτύσσουν την προσωπικότητα, τη συνείδηση και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό σε ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς να αποτελεί προαπαιτούμενο η οικονομική τους προέλευση. Για την υπηρέτηση αυτής της επιλογής κάθε δημοκρατική κυβέρνηση έχει χρέος να χρηματοδοτεί γενναία την (Ανώτατη) Εκπαίδευση για την αναβάθμιση των υποδομών των Δημόσιων Πανεπιστημίων, για την ουσιαστική βελτίωση της αναλογίας φοιτητές ανά διδάσκοντα, για σύγχρονα προγράμματα σπουδών και ουσιαστικές ευκαιρίες για την μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων.

Είναι αλήθεια πως δεν περιμέναμε ποτέ από την “επιτελική” κυβέρνηση που πριν από λίγες ημέρες άφησε να καεί η μισή Ελλάδα, να έχει την κοινωνική ευαισθησία να επενδύσει στη Νέα Γενιά. Μόνη της προτεραιότητα παραμένει από την πρώτη ημέρα της εκλογής της, η διαιώνιση της θητείας της για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που την έφεραν στην εξουσία.

Η ευθύνη λοιπόν για την ανατροπή αυτής της διχαστικής και ανίκανης κυβέρνησης που μισεί τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας, ανήκει σε όλους εμάς. Και η πρώτη μας νίκη θα έρθει με την απομάκρυνση της Κεραμέως από τη θέση της Υπουργού Παιδείας.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης