Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2015-2016
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Σας ευχαριστούμε για την ανάδειξη σε πρώτη δύναμη με 49,34% στο Ο.Π.Α. για ακόμα μία χρονιά.

Η συμμαχία της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ με τους φοιτητές τα χρόνια που πέρασαν, την ονομάζουν δίκαια παράταξη των φοιτητών, που παλεύει και αγωνίζεται για τα δικαιώματα τους.

Το φετινό εκλογικό αποτέλεσμα ύστερα από 2 χρονιά άκαρπων προσπαθειών δεν αποτελεί μονάχα επιβράβευση για τους αγώνες που δώσαμε, αλλά κυρίως δέσμευση και παρακαταθήκη για νέους μαζικούς και συλλογικούς αγώνες στο μέλλον!

Οι αγώνες αυτοί σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο συνδέονται με την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής οικονομικής πολιτικής και όχι τη συνέχιση της ίδιας, η οποία είτε μας οδήγησε στην κρίση είτε την επέτεινε μέσω της υλοποίησης του ενός μνημονίου πίσω από το άλλο, χωρίς να προλαβαίνει κανείς ούτε καν να τα διαβάσει. Όσον αφορά την Παιδεία μας και ιδιαίτερα το χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απαιτείται το ξήλωμα του νεοφιλελεύθερου και φιλομνημονιακού κοστουμιού που ράφτηκε και φορέθηκε τα τελευταία χρόνια. Οι δύο πυλώνες αφορούν τόσο την ενίσχυση της κατακρεουργημένης δημόσιας χρηματοδότησης, όσο και την άμεση επαναφορά του δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Πανεπιστήμιων. Η ουσιαστική συμμετοχή και αντιπροσώπευση των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης, δηλαδή η ενδυνάμωση της φωνής τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αποτελεί και τη μεγαλύτερη ώθηση για την ενίσχυση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και τον περιορισμό της καθηγητικής αυθαιρεσίας στα Πανεπιστήμια.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης