Να σταματήσουν οι πειραματισμοί του Υπουργείου στη διανομή των συγγραμμάτων

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2010-2011
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

syggrΜετά την εγκύκλιο (υπ'αριθ. Φ.1/76244/Β3/30-6-2010 υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 957/30-6-2010 τεύχ. Β) που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας με την οποία επιβάλλεται η διανομή ενός μόνο εγχειριδίου ανά μάθημα (και μάλιστα μόνο για τον αριθμό των μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου), νέο πρόβλημα εμφανίστηκε στη διανομή ορισμένων συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου. Συγκεκριμένα, ένας αριθμός εκδοτικών οίκων είχε σταματήσει τη διανομή των συγγραμμάτωνγια την πρώτη εβδομάδα διανομής επικαλούμενοι την καθυστέρηση πληρωμής τους από το Υπουργείο για τα συγγράμματα που διένειμαν στο χειμερινό εξάμηνο.

Με προφορικές αλλά και έγγραφες παρεμβάσεις μας προς τις Αρχές του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Παιδείας έχουμε ήδη επισημάνει την ένταση του προβλήματος και την αναγκαιότητα ΑΜΕΣΗΣ και ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ επίλυσής του. Γίνεται προφανές πως δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Η ελλιπής χρηματοδότηση, η περικοπή συγγραμμάτων, η απόλυση συμβασιούχων, η ανοχή στα καταγγελλόμενα φαινόμενα ανομίας καιδιαφθοράς από μέλη ΔΕΠ, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στη φοιτητική κοινότητα που δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου να αναλάβει σήμερα κιόλας όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες προς την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας για την επίλυση του προβλήματος καθώς και να συντονίσει επιτέλους το βηματισμό της με τις υπόλοιπες Διοικήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας για την ουσιαστική προάσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση συνέχισης των παραπάνω παρακμιακών φαινομένων, ΥΠΟΛΟΓΕΣ πλέον θα είναι και οι Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου συνεδρίασε η Σύγκλητος του Ο.Π.Α., η οποία μετά από παρέμβαση των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ αποφάσισε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας και να ζητήσει την απόσυρση της παραπάνω εγκυκλίου. Τελικά, μετά από επικοινωνία που είχαμε με τα περισσότερα βιβλιοπωλεία ενημερωθήκαμε ότι το θέμα τους διευθετήθηκε και η διανομή των συγγραμμάτων θα ξεκινήσει κανονικά. Εντούτοις, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την οριστική απόσυρση της εγκυκλίου καθώς και για να διασφαλίσουμε πως δεν θα παρουσιαστεί ξανά στο μέλλον το οποιοδήποτε πρόβλημα.

 

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης