Νοθεία Από ΔΑΠ στη Γ.Σ. 7/3

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2006-2007
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2007

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ. Θέμα της Γ.Σ. για ακόμη μια φορά ήταν η επιχειρούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ μέσω του νέου Νόμου Πλαίσιο, να καταργήσει δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών και να επιφέρει εντέλει διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Κατά την εξέλιξη της Γενικής Συνέλευσης η ΔΑΠ επιτέλεσε όπως άλλωστε το συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, το ρόλο του υπερασπιστή μιας πολιτικής που ξεθεμελιώνει τη Δημοκρατία από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, που πλήττει τελικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι φοιτητές κατανεμήθηκαν στα αμφιθέατρα Α', Β', Γ', Χ', Δ' καθώς και στη Δ11, προκειμένου να ακολουθήσει η ψηφοφορία επί των πλαισίων. Η συμμετοχή των φοιτητών ήταν για πολλοστή φορά αρκούντως μαζική. Όμως μαζική ήταν και πάλι η παρουσία εξωπανεπιστημιακών οι οποίοι κινητοποιημένοι από την παράταξη της ΔΑΠ νόθευσαν για τρίτη φορά τον τελευταίο καιρό το αποτέλεσμα της Γ.Σ. Έτσι την ώρα που στο Α' μαζεύονταν τα αποτελέσματα και πριν υπολογιστεί και ανακοινωθεί ποιο πλαίσιο επικρατεί, αποκαλύφθηκε ότι άτομα εκτός ΑΣΟΕΕ παρευρίσκονταν στο Αμφιθέατρο Β ψηφίζοντας το πλαίσιο της ΔΑΠ. Τη στιγμή εκείνη οι επικεφαλής της ΔΑΠ έδωσαν γραμμή στα μέλη τους να αδειάσουν εν ριπή οφθαλμού το Αμφιθέατρο και εν συνεχεία το Πανεπιστήμιο, αποφεύγοντας να απολογηθούν για την επιχειρούμενη νοθεία.

Η ΠΑΣΠ αμέσως μετά την αποκάλυψη της νοθείας και προς άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου πρότεινε την άμεση διεξαγωγή Νέας Γενικής Συνέλευσης για την Παρασκευή 9 Μαρτίου προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη απόφαση που να εκφράζει τη βούληση των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μόνο. Την πρότασή της αυτή την απεύθυνε προς όλες τις παρατάξεις καθώς και στο Συντονιστικό της Κατάληψης που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η ΔΑΠ όμως αρνήθηκε να συνεισφέρει στην άρση του αδιεξόδου που η ίδια δημιούργησε. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έδειξαν να ενστερνίζονται τη λύση που πρότεινε η ΠΑΣΠΔυστυχώς όμως η πρόθεση της αστυνομίας να διαλύσει με κάθε τρόπο το Μεγαλειώδες Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο και τα εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν για ώρες στο κέντρο της Αθήνας, δεν επέτρεψαν τελικά τη σύγκλιση της Γ.Σ για την Παρασκευή 9 Μαρτίου.

Η ΠΑΣΠ καταγγέλλει στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τις αντιδημοκρατικές και δόλιες μεθοδεύσεις της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ, η οποία με τη δράση της συμπεριφέρεται ως δούρρειος ίππος των ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια. Η ευθύνη για την οριστική καταδίκη της ΔΑΠ και των μεθοδεύσεών της ανήκει πλέον στους ίδιους τους φοιτητές.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης