Αναβάθμιση του θεσμού της Βιβλιοδιανομής

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2023-2024
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023

Το 2002, για πρώτη φορά, υλοποιείται το πάγιο αίτημά μας για τη δημιουργία ενός χώρου εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό να διανέμει όλα τα ακαδημαϊκά συγγράμματα και το υλικό του e- class. Έπειτα, όμως, από 20 και πλέον χρόνια δεν έχει επιτευχθεί πλήρως ο σκοπός για τον οποίον δημιουργήθηκε με συνέπεια οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας να αναγκάζονται, ακόμα και σήμερα, να παραλαμβάνουν μεγάλο μέρος των συγγραμμάτων τους από τους διάφορους εκδοτικούς οίκους ανά την Αθήνα.

 

Ακόμα, όμως και εντός της βιβλιοδιανομής παρατηρούνται προβλήματα μεταξύ των οποίων:

 

Μη επαρκής διαθεσιμότητα προσφερόμενων συγγραμμάτων.

 

Έλλειψη πανεπιστημιακών σημειώσεων στα περισσότερα μαθήματα.

 

Περιοριστικό ωράριο λειτουργίας που συμπίπτει με τις συνήθεις ώρες παρακολούθησης των μαθημάτων.

 

Δημιουργία μεγαλών ουρών και αναμονής λόγω της έλλειψης προσωπικού (1 μόνο υπάλληλος για το σύνολο των χιλιάδων φοιτητών!).

 

Ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι φοιτητών, έχοντας υπόψη τα παραπάνω προβλήματα και θέλοντας να συμβάλουμε στην εύρεση λύσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του φοιτητή καθόλη την ακαδημαϊκή του πορεία, προτείνουμε και διεκδικούμε για την ουσιαστική και απρόσκοπτη λειτουργία της Βιβλιοδιανομής:

 

1. Τη συγκέντρωση και τη διανομή όλων των προσφερόμενων ακαδημαϊκών συγγραμμάτων.

 

2. Τη συγκέντρωση και την παροχή ακαδημαϊκών σημειώσεων σε όλα τα προσφερόμενα μαθήματα, όλων των κύκλων προγραμμάτων σπουδών.

 

3. Την αύξηση του αριθμού του προσωπικού που θα απασχολείται.

 

4. Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Πανεπιστημίου, δηλαδή 09:00-21:00.

 

5. Την επέκταση των χώρων λειτουργίας της με σκοπό να μπορεί να ικανοποιήσει τις παραπάνω απαιτήσεις και κατ’ επέκταση τις ανάγκες όλων των φοιτητών.

 

Έχοντας ως πρωταρχική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός Ανθρώπινου Πανεπιστημίου, η Διοίκηση του Ο.Π.Α. οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες των φοιτητών και στα πλαίσια αυτά να υιοθετήσει τις παραπάνω προτάσεις συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ουσιαστική αναβάθμιση στο θεσμό και στον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοδιανομής.

 

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στα με Μέλη της Συγκλήτου του ΟΠΑ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης