Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» | Τραμπούκικη επίθεση της resistencia απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και τους εκπροσώπους του

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται απανωτά χτυπήματα από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με προφανή και τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή του, όλοι οι φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας οφείλουμε να συστρατευθούμε και σαν μια γροθιά να διαλύσουμε εν τη γενέσει τους, τα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, λοιπόν, κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές των αξιών του Δημόσιου Πανεπιστήμιου, εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επιλέγουν να παίξουν το ρόλο του νταβατζή διασπώντας την ενότητα του φοιτητικού κινήματος, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τα σχέδια της κυβέρνησης. Η απρόκλητη επίθεση ενάντια σε μέλη της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, από μια ομάδα 40 περιφερόμενων, ανά τα Πανεπιστήμια της Αθήνας, τραμπούκων της resistencia είχε ως σκοπό όχι μόνο να τρομοκρατήσει αλλά και να στρώσει ουσιαστικά το χαλί της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πέτρουλας», καταδικάζει αυτή τη χρυσαυγίτικης έμπνευσης επίθεση ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τους εκπροσώπους του.

Απέναντι σε μια κυβέρνηση που προσπαθεί συντεταγμένα να απαξιώσει και να υποβαθμίσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και να επιβάλλει το Δόγμα «Νόμος και Τάξη» με την εγκαθίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι φοιτητές του Ο.Π.Α οφείλουμε να βγούμε μπροστά ώστε να περιφρουρήσουμε το αξιακό σύστημα που διέπει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και έχει ως αποστολή να καλλιεργεί συνειδήσεις που αναδεικνύουν το “συλλογικό εμείς” μέσα σε μια ανθρωποκεντρική κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής.

Δείτε εδώ την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑ

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης