Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» | Διαδηλώσεις φοιτητών στην Τουρκία

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» έπειτα από συνεδρίασή του, σήμερα Σάββατο 6/2, αποφασίζει ομόφωνα να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τους Τούρκους φοιτητές που διαδηλώνουν για τη Δημοκρατία και για την προάσπιση του αυτοδιοίκητου των Τουρκικών Πανεπιστημίων.

Η απόφαση Ερντογάν να προχωρήσει με Προεδρικό Διάταγμα σε απευθείας διορισμό Πρυτάνεων σε πέντε Πανεπιστήμια της Τουρκίας έχει οδηγήσει σε γενικό ξεσηκωμό τους φοιτητές αλλά και ευρύτερα την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι τόσο καθεστωτική η πολιτική Ερντογάν στον εκπαιδευτικό χώρο που έφτασε στο σημείο να διορίσει Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, τον Μελίχ Μπουλού ο οποίος είναι κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα ανάλογων καθεστωτικών αποφάσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, από το σουλτάνο Ερντογάν. Το σκληρό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησής του γίνεται φανερό και από τις 600, μέχρι σήμερα, συλλήψεις αγωνιζόμενων φοιτητών που συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον δίκαιο αγώνα τους.

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών που χαρακτηρίζονται από μαζική συμμετοχή έχουν ως κυρίαρχα αιτήματα:

• Να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι συμφοιτητές τους και να σταματήσει η αστυνομική επέμβαση κατά της Πανεπιστημιακής κοινότητας
• Να σταματήσει η φυσική και συναισθηματική εκστρατεία αμαύρωσης του δίκαιου αγώνα τους μέσω των ΜΜΕ
• Να παραιτηθεί ο διορισμένος πρύτανης και η ακαδημαϊκή κοινότητα να προχωρήσει στην εκλογή νέας Πρυτανικής Αρχής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» στηρίζει το δίκαιο αγώνα των Τούρκων συμφοιτητών μας και καλεί το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΟΠΑ να δηλώσει την αλληλεγγύη του.

Ο αγώνας για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας αποτελεί διαχρονικά το κεντρικό αίτημα των νεολαιίστικων κινημάτων ανεξαρτήτως χώρας, φυλής, ή θρησκείας. Αυτόν τον αγώνα δίνει ξανά σήμερα στη χώρα μας η νέα γενιά των Ελλήνων καθώς η Δημόσια Παιδεία και οι αξίες που αυτή αντιπροσωπεύει αρχίζουν να αποτελούν, και πάλι, ζητούμενο.

Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης