Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» | Πανελλαδική Απεργία - Αντεργατικό Νομοσχέδιο

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» έπειτα από συνεδρίασή του σήμερα Τετάρτη 09/06 αποφασίζει τη συμμετοχή του Συλλόγου στο συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται στη Βουλή.

Με ευκαιρία την πανδημία η κυβέρνηση κορυφώνει την δράση της εκπληρώνοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις τις προς τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Είναι η ίδια κυβέρνηση που καιρό τώρα καταστρατηγεί το νομοθετημένο οράριο εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις και υποστηρίζει πως οι νέοι εργαζόμενοι μπορούν να δουλεύουν δωρεάν για να λαμβάνουν επαγγελματικές εμπειρίες.

Με το νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση, η κυβέρνηση επιδιώκει την περαιτέρω «ελαστικοποίηση» του ωραρίου και την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, το οποίο αποτελεί κεκτημένο εδώ και 135 χρόνια. Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί μία άνευ προηγουμένου επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και οδηγεί παράλληλα σε αύξηση της ανεργίας. Για άλλη μια φορά αυτοί που πληττόμαστε κυρίως, είμαστε εμείς, η νέα γενιά, που προσπαθούμε να μπούμε στην αγορά εργασίας και αντιμετωπίζουμε την εργοδοτική εκμετάλλευση και την επισφαλή εργασία που νομοθετεί η κυβέρνηση της Δεξιάς.

Σε όλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» απαντά με ενεργοποίηση όλων των φοιτητών του Συλλόγου ώστε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 10/06 και ώρα 11:00 με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος. Προτρέπουμε όσους συμμετέχουν να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης