Περικοπών συνέχεια...

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2012-2013
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Νέαπερικοπή στη χρηματοδότηση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων επιφύλαξε

η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή τη φορά έπεσε μαχαίρι στις εγκρίσεις πιστώσεων για την πρόσληψη ΠΔ που αφορά έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ειδικότερα η έγκριση μίας (!!!) μόλις πίστωσης για ολόκληρο το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και για το σύνολο των 8 τμημάτων αποτελεί πραγματικήκοροϊδία.

Φαίνεται πως στρατηγική επιλογή των κυβερνώντων είναι η σταδιακή απαξίωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων προκειμένου να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους. Σε αυτά τα πλαίσια οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας έχουν αποφασίσει ήδη τη δραστική περιστολή της ετήσιας χρηματοδότησης των ΑΕΙ, την απαγόρευση πρόσληψης νέου επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού, τη μείωση των δικαιούχων φοιτητικής μέριμνας, την περικοπή των δωρεάν συγγραμμάτων, την μη αναπλήρωση όσων διδασκόντων συνταξιοδοτούνται καθώς και όσων παραιτούνται λόγω της μείωσης των αποδοχών τους. Οι παραπάνω μεθοδεύσεις έχουν προφανή αρνητική επίπτωση στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οξύνουν τα υπάρχοντα προβλήματα στη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Το εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων που βιώνουμε όλοι στα Πανεπιστήμιά μας έχει κατ’ επανάληψη επιχειρηθεί να χρεωθεί στο δικαίωμα των φοιτητών να εκπροσωπούνται στα όργανα λήψης των αποφάσεων εντός των Ιδρυμάτων. Το καλαμπούρι αυτό όμως ήρθε η ώρα να τελειώνει. Η ευθύνη  ανήκει αποκλειστικά στους κυβερνώντες καθώς και στα πειθήνια τσιράκια τους που απομυζούν ανενόχλητοι τους δημόσιους πόρους των Ελληνικών ΑΕΙ.

Στη συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου αποφασίστηκε το ποσό για τη μία πίστωση Π.Δ. να δοθεί κατά το ήμισυ για την αμοιβή διδάσκοντα για το μάθημα της Γαλλικής Γλώωσας και κατά το ήμισυ στην υπεύθυνη του προγράμματος της Παιδαγωγικής Επάρκειας. Για την κάλυψη των υπόλοιπων υπαρχουσών εκπαιδευτικών αναγκών του Ο.Π.Α. οι Πρυτανικές Αρχές σκέφτονται να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση των ήδη κουρεμένων αποθεματικών του Πανεπιστημίου.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης