Να μπει ΤΕΛΟΣ στην ατιμωρησία του Βασίλη Βασσάλου

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Πληροφορική
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Σε συνέχεια των επανειλημμένων αναφορών των εκπροσώπων φοιτητών, προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, για την αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά του Βασίλη Βασσάλου, επανερχόμαστε για να γνωστοποιήσουμε δύο ακόμη περιστατικά που καταδεικνύουν την ασυνέπεια και την ανεπάρκειά του ως προς τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Όπως κατ’ εξακολούθηση έχει καταγγείλει μεγάλη μερίδα φοιτητών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών που ο Βασίλης Βασσάλος έχει επιφορτιστεί με τις διαλέξεις του μαθήματος «Βάσεις Δεδομένων», πολύ συχνά οι εκφωνήσεις των εργασιών που αναρτά περιέχουν ουσιαστικά λάθη που τις καθιστούν δυσνόητες ή ακόμη και μη επιλύσιμες. Η ασυνέπειά του όμως δεν σταματάει εκεί. Ενώ οι φοιτητές του αποστέλλουν συνεχώς emails για διευκρινήσεις επί των δυσνόητων και μη επιλύσιμων εργασιών, στην προσπάθειά τους να διορθώσουν τις δικές του προχειρότητες, ο Βασίλης Βασσάλος καθυστερεί χαρακτηριστικά να δώσει απαντήσεις. Ακόμη βέβαια και στην περίπτωση που αποφασίσει να ανταποκριθεί στο εκπαιδευτικό του καθήκον αρνείται το αυτονόητο αίτημα των φοιτητών για παράταση της προθεσμίας υποβολής και ας έχει αλλάξει εξ’ ολοκλήρου τα ζητούμενα των εργασιών.

Ο Βασίλης Βασσάλος όμως δεν σταματά να πρωτοπορεί! Με την ανάληψη των διαλέξεων του μαθήματος κατήργησε εν μία νυκτί τα εργαστηριακά μαθήματα κάνοντας τις Βάσεις Δεδομένων, το μοναδικό μάθημα κορμού του Τμήματος που δεν προσφέρονται φροντιστηριακές ή εργαστηριακές διαλέξεις. Βέβαια η “αλλαγή αυτή” βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία των φοιτητών οι οποίοι θεωρούν πολύ σημαντική την ύπαρξη εργαστηρίων στο συγκεκριμένο μάθημα.

Οι ανωτέρω αναφορές έρχονται να προστεθούν στη μακροσκελή λίστα των παραπτωμάτων του συγκεκριμένου Καθηγητή μεταξύ των οποίων αναφέρουμε τα εξής:

  • Επανειλημμένη και απροειδοποίητη αργοπορία στις διαλέξεις
  • Καθυστερημένη ανακοίνωση ακύρωσης διαλέξεων
  • Καθυστερημένη προσέλευση στις εξετάσεις των μαθημάτων του και παντελής αδιαφορία επίλυσης αποριών κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  • Καθυστερημένη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξεταζόμενων μαθημάτων πολύ μετά το πέρας της προθεσμίας που προβλέπεται στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο
  • Επιθετική και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους φοιτητές

Τι μας περιμένει λοιπόν στο μέλλον; Πότε ο Βασίλης Βασσάλος θα σταματήσει να λειτουργεί κατά το δοκούν και θα κατανοήσει ότι είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους κανονισμούς του Δημοσίου Πανεπιστημίου; Εάν ο Βασίλης Βασσάλος θεωρεί τη θέση του στο Πανεπιστήμιο περιττή πολυτέλεια για τον ίδιο, τον παροτρύνουμε να την παραχωρήσει σε κάποιον νεότερο επιστήμονα που θα έχει τον ζήλο και τη διάθεση που αρμόζει σε έναν υπεύθυνο Καθηγητή Πανεπιστημίου.

Δείτε εδώ την καταγγελία, όπως τη καταθέσαμε στη
Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης