Δωρεάν παροχή του προγράμματος MATLAB στους φοιτητές του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022

Το Τμήμα μας, για ακόμη μία χρόνια, δεν έχει μεριμνήσει ώστε να προσφέρει γνώσεις και εφόδια τους φοιτητές χωρίς κοινωνικές ή οικονομικές διακρίσεις..

Στα πλαίσια του υποχρεωτικού μαθήματος, για την λήψη πτυχίου, «Γλώσσες Προγραμματισμού», θα διδάσκεται και εξετάζεται, και η γλώσσα προγραμματισμού MATLAB, μαζί με της Python και R, που έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για τον μέσο χρήστη. 

Παρόλες τις αλλαγές που έγιναν και αφορούσαν το μάθημα του 3ου εξαμήνου, «Στοιχεία Ανάπτυξης Επιχειρησιακών Λύσεων με την Βοήθεια της Πληροφορικής», όπου διδασκόταν αποκλειστικά η γλώσσα προγραμματισμού MATLAB, η μετανομασία του σε «Γλώσσες Προγραμματισμού,» δεν άλλαξε το ριζικό πρόβλημα του μαθήματος, που δεν ήταν άλλο από την αδυναμία ουσιαστικής τριβής του φοιτητή με το γνωστικό αντικείμενο.

Για άλλη μία χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος θα κληθούν να διδαχθούν, εκπονήσουν εργασία και να εξεταστούν και σε μία γλώσσα προγραμματισμού, η οποία όμως απαιτεί ένα υψηλό κόστος. Ως αποτέλεσμα, οι φοιτητές δεν θα αποκτήσουν εις βάθος γνώση της πρακτικής εφαρμογής του προγράμματος και παράλληλα οι αντικειμενικοί σκοποί του μαθήματος δεν θα εκπληρωθούν ουσιαστικά.

Στα πλαίσια αυτά απαιτούμε την άμεση και δωρεάν χορήγηση του προγράμματος της MATLAB, σε όσους φοιτητές παρακολουθήσουν ή δηλώσουν το μάθημα «Γλώσσες Προγραμματισμού». Σε περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισης του Τμήματος, απαιτούμε την διδασκαλία, την εκπόνηση της εργασίας και την εξέταση του μαθήματος αποκλειστικά και μόνο στις άλλες δύο γλώσσες προγραμματισμού, Python και R.

Δείτε εδώ το αίτημα οπώς κατατέθηκε στην συνέλευση του τμήματος 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης