ΟΛΗ η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΡΘΡΑ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

 

Όταν, πριν μερικά χρόνια, αποφασίζαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να κορυφώσουμε τον αγώνα μας για την αποκάλυψη και την πάταξη των φαινομένων ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά πως το “θηρίο δεν θα ψοφούσε εύκολα”. Απεναντίας περιμέναμε ότι θα αποδεικνυόταν ως η σύγχρονη ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ. Και πράγματι, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μας δικαιώνουν απόλυτα.

Για να αποσιωπηθούν οι συνεχείς ΕΠΩΝΥΜΕΣ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ καταγγελίες μας για τα φαινόμενα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ορισμένων μεγαλοκαθηγητάδων του Οικονομικού Πανεπιστημίου ρίχνονται τόνοι ΛΑΣΠΗΣ, συκοφαντούνται συνειδήσεις, λέγονται χονδροειδή ΨΕΜΑΤΑ για το “είναι” της παράταξής μας που ακάματα αγωνίζεται για τη δημιουργίασυνείδησης ενεργών και ασυμβίβαστων ακαδημαϊκών πολιτών.

Πολλά χρόνια τώρα, όσα επώνυμα καταγγέλλουμε ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Ο.Π.Α. αραχνιάζουν στα συρτάρια των γραφείων των υπευθύνων. Συγκεκριμένα, η διερεύνηση των υποθέσεων των Απ. Ρεφενέ, Α. Κωστάκη, Ι. Κατσουλάκο, Τρ. Κολλίντζα, αλλά και όσων εμπλέκονται μαζί τους, Γρ. Πραστάκος, Ν. Βέττας, Κ. Καραμάνης, έχει παραπεμφθεί στις ..καλένδες. Η μόνη έγνοιά τους να κερδίσουν χρόνο, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να χρησιμοποιήσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να μας τρομοκρατήσουν. Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και τα γραφόμενα των τελευταίων ημερών για το “ποια είναι η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ”.

Απαντάμε λοιπόν στους ανώνυμους κονδυλοφόρους τρομοκράτες πως δεν παίρνουμε χαμπάρι από τις “απειλές” τους. Ας ψάξουν στους κόλπους τους για φοιτητοπατερισμούς, παραγοντιλίκια, και για κλοπή δημοσίου χρήματος. Είναι αυτοί που ευθύνονται άλλωστε για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, ας πετάξουν λοιπόν την κουκούλα κι ας απευθυνθούν στη δικαιοσύνη αν έστω και μία λέξη από όσα εκστομούν είναι αληθινή. Διαφορετικά άλλη αξία δεν δίνουμε στις αήθεις επιθέσεις τους.

Και ο τελευταίος ακαδημαϊκός πολίτης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ.

 

Μας γνωρίζει από:

-την καθημερινή διεκδίκηση ενός ποιοτικού και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου,

-τις παρεμβάσεις μας στα όργανα διοίκησης για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σε μια σειρά από θέματα που αναδεικνύονται ως ο σκληρός πυρήνας της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και της ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ δημόσιου χρήματος,

-την υιοθέτηση κανόνων διαφάνειας και αξιοκρατίας (ανοιχτές συνεδριάσεις οργάνων διοίκησης, δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο όλων των αποφάσεων καθώς και των προσόντων όλων όσων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στα μεταπτυχιακά του Ο.Π.Α., έλεγχος στα οικονομικά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και στην κατανομή και χρηστή αξιοποίηση των ερευνητικών έργων),

-τις επώνυμες και τεκμηριωμένες καταγγελίες μας για όσους παραβιάζουν διατάξεις νόμων προκειμένου να υπηρετήσουν προσωπικές τους επιδιώξεις ενάντια στο δημόσιο συμφέρον,

-τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε καλλιεργήσει με τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας καθώς και με όλες τις υγιείς δυνάμεις των άλλων ακαδημαϊκών φορέων του Ο.Π.Α.

Φαίνεται πως, το 61% που έλαβε φέτος η ΠΑΣΠ στη μεγαλύτερη κάλπη σε συμμετοχή φοιτητών από όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας δεν μπορούν ακόμα να το χωνέψουν. Και δεν μπορούν να δεχτούν πως είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς σχέσης που έχουμε διαμορφώσει με τους φοιτητές του Ο.Π.Α. και όχι αποτέλεσμα ρουσφετολογικής πολιτικής όπως μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα το ευρύτερο πολιτικό σύστημα. Τη μόνη “γραμμή” που υπηρετεί η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ είναι οι διαχρονικές αξίες που οδήγησαν στην αναγκαιότητα της ίδρυσής της. Η Δημοκρατία, η Ισονομία, η Αξιοκρατία, η Διαφάνεια, η υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, είναι η πυξίδα των μεγάλων αλλαγών που πρέπει να έρθει επιτέλους στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Όλοι όσοι όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψαν το τέρας της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την επιβίωσή του. Εξ’ ου και οι βρώμικες επιθέσεις προς την παράταξή μας. Η μόνη απάντηση προς όλους αυτούς είναι πως δεν πρόκειται ούτε στιγμή να συμβιβαστούμε, να παραδώσουμε την ψυχή μας, να υποστείλουμε τη σημαία μας. Γιατί για μας, η ενασχόληση με τα κοινά και η προάσπιση του συλλογικού εμείς είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ και είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας αυτή.

Δείτε Επίσης