Κανένας αποκλεισμός φοιτητή από την εκπαιδευτική διαδικασία του μαθήματος «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με R», με διδάσκοντα τον κ. Μπεσμπέα

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Στατιστική
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023

Ένα από τα υποχρεωτικά μαθήματα του 1ου εξαμήνου του Τμήματος της Στατιστικής είναι η «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με R», με διδάσκοντα τον κ. Παναγιώτη Μπεσμπέα. Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος διενεργούνται επιπλέον φροντιστηριακές διαλέξεις.

 

Από την αρχή του τρέχοντος εξαμήνου, ο κ. Μπεσμπέας απειλούσε τους φοιτητές ότι: «θα υπάρχει απουσιολόγιο στα πλαίσια των φροντιστηριακών διαλέξεων και όποιος φοιτητής απουσιάσει αδικαιολόγητα πάνω από 3-5 φορές θα έχει βαθμολογική επίπτωση».

 

Πράγματι, με ανακοίνωσή του στην πλατφόρμα του e-class, στις 22 Νοεμβρίου 2023 ενημέρωσε πως οι φοιτητές με 3 συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες από τα φροντιστήρια θα μπουν σε στάδιο διαγραφής από το e-class”.

 

Ως εκπρόσωποι φοιτητών απευθυνόμαστε στη Διοίκηση του Τμήματος αλλά και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και ζητάμε συγκεκριμένη απάντηση για το “ποιος Εσωτερικός Κανονισμός επιτρέπει στον συγκεκριμένο διδάσκοντα να κρατάει παρουσιολόγιο στις διαλέξεις του, να απειλεί φοιτητές με βαθμολογική επίπτωση στην τελική τους εξέταση και να τους αποκλείει εν τέλει από την εκπαιδευτική διαδικασία καταργώντας τους από την πλατφόρμα του e-class”

 

Είναι προφανές πως ο κος Μπεσμπέας αυθαιρετεί καθώς καταστρατηγεί τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας αλλά και το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου λειτουργούν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Ο κος Μπεσμέας επιλέγει να αφήσει εκτός του μαθήματος ακόμη και τους φοιτητές που εργάζονται και κατ’ επέκταση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τη δυνατότητα προσέλευσης στις συγκεκριμένες ώρες των φροντιστηριακών διαλέξεων. 

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Διοίκηση του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, οφείλει να επιλαμβάνεται τέτοιων αυθαίρετων και αντιεκπαιδευτικών συμπεριφορών και στα πλαίσια αυτά οφείλει να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με τον διδάσκοντα. Είναι ευθύνη της να εγγυηθεί ότι κανένας φοιτητής δεν θα αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στον Πρόεδρο Τμήματος Στατιστικής και στον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης