Αίτημα για διεξαγωγή εργαστηριακής εξέτασης στο μάθημα «Υπολογιστικά Μαθηματικά» στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Πληροφορική
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023

Όπως όλοι γνωρίζετε, οι φοιτητές του τμήματος για να εξεταστούν επιτυχώς στο μάθημα «Υπολογιστικά Μαθηματικά», οφείλουν να συμμετέχουν τόσο στην τελική γραπτή εξέταση του μαθήματος όσο και στην εργαστηριακή, με ποσοστά 80% και 20% αντίστοιχα.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, μετά και την γραπτή εξέταση, ο διδάσκων κ. Π. Βασσάλος γνωστοποίησε στους φοιτητές μέσω μηνύματος στο ιδρυματικό τους μέιλ και με ανακοίνωση στο eclass το εξής:

«…Τον Σεπτέμβριο λόγω έλλειψης πόρων, πιθανότατα δεν θα γίνει εργαστηριακή εξέταση. Ίσως μόνο για ελάχιστους που έχουν πολύ σοβαρό λόγο να απουσιάσουν από την εξεταστική της 15ης Φεβρουαρίου…»

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια μεγάλη μερίδα φοιτητών θα αποκλειστεί από την εξεταστική Σεπτεμβρίου του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Συγκεκριμένα,

• δεν θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους φοιτητές το επιθυμούν να επιτύχουν μεγαλύτερο βαθμό στην εργαστηριακή εξέταση προκειμένου να αποκτήσουν προβιβάσιμο βαθμό,

• για όσους φοιτητές προσέλθουν για 1η φορά στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες επιτυχούς εξέτασης, λόγω μη συμμετοχής και προσμέτρησης του εργαστηρίου.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε ως μοναδική λύση για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος:

-> Την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων και την εξέταση του εργαστηρίου για όσους φοιτητές το επιθυμούν κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Σε διαφορετική περίπτωση οφείλει ο διδάσκων και η διοίκηση του τμήματος να εγγυηθούν τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και ότι η τελική γραπτή εξέταση του μαθήματος θα αποτελεί και τον τελικό βαθμό (σε ποσοστό 100%), χωρίς την συμμετοχή του εργαστηρίου, παρά μόνο για όσους φοιτητές έχουν ήδη εξεταστεί επιτυχώς σε αυτό τον Ιανουάριο.

Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, η διοίκηση του Τμήματος οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες των φοιτητών και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τους για έγκαιρη περάτωση των σπουδών, χωρίς να τους δημιουργεί κανένα είδους γραφειοκρατικό πρόβλημα.

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πληροφορικής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης