Εξέταση των μαθημάτων «Οικονομικά του Περιβάλλοντος» και «Εφαρμογές Η/Υ» στην Εμβόλιμη Εξεταστική

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Οικονομική Επιστήμη
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022

Έπειτα από χρόνια εφαρμόζεται στο ΟΠΑ ο θεσμός της Πτυχιακής Εξεταστικής, ο οποίος δίνοντας την δυνατότητα στους φοιτητές να εξεταστούν σε μαθήματα που ήδη έχουν διδαχθεί στο παρελθόν, θα αποτελέσει αρωγό στην προσπάθειά τους για έγκαιρη περάτωση των σπουδών τους.

Παρόλα αυτά για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες αυτοδημιούργητων γραφειοκρατικών εμποδίων από τη Διοίκηση και τη Γραμματεία του ίδιου του Τμήματός μας. Συγκεκριμένα, παρατηρείται το πρόβλημα, να μην προσφέρονται τα μαθήματα «Οικονομικά του Περιβάλλοντος», κατεύθυνσης Η΄ Εξαμήνου, και «Εφαρμογές Η/Υ», κατεύθυνσης Δ’ Εξαμήνου, στη δήλωση μαθημάτων της Εμβόλιμης Εξεταστικής. Αποτέλεσμα αυτού, είναι ο δίκαιος προβληματισμός ο οποίος καταλήγει και σε αγανάκτηση αρκετών συμφοιτητών μας.

Τα μαθήματα αυτά πέρυσι διδάχθηκαν και εξετάστηκαν στο χειμερινό εξάμηνο. Με την ανανέωση, όμως, του Οδηγού Σπουδών που είναι σε ισχύ από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα προσφέρονται πλέον στο εαρινό εξάμηνο. Αυτονόητο είναι λοιπόν, ότι τα μαθήματα αυτά θα έπρεπε να εξεταστούν εντός της εμβόλιμης εξεταστικής του τρέχοντος εξαμήνου, λύση την οποία εφάρμοσαν και άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας. Διαφορετικά τα μαθήματα αυτά δεν θα εξεταστούν ποτέ εμβόλιμα, μιας και δεν γίνεται να εξεταστούν δύο φορές στην ίδια εξεταστική, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται ο ίδιος ο θεσμός της εμβόλιμης εξεταστικής.

Για τους λόγους αυτούς η Διοίκηση του Τμήματός μας, οφείλει να μεριμνήσει ώστε να εξεταστούν τα μαθήματα αυτά, «Οικονομικά του Περιβάλλοντος» και «Εφαρμογές Η/Υ», στην επικείμενη Εμβόλιμη Εξεταστική, εφαρμόζοντας ουσιαστικά τον θεσμό της Πτυχιακής Εξεταστικής και εξυπηρετώντας την ανάγκη των φοιτητών για άμεση περάτωση των σπουδών τους.

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης και κοινοποιήθηκε στον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης