Πτυχιακή Εξεταστική

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΔΕΤ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

Η εφαρμογή της Πτυχιακής Εξεταστικής τα τελευταία χρόνια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχει αποτελέσει καταλύτη για ένα σημαντικό αριθμό συμφοιτητών μας οι οποίοι αξιοποίησαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις σπουδές τους. Εντούτοις, η επιμονή των περισσοτέρων Διοικήσεων των Τμημάτων του ΟΠΑ να αναστείλει την εφαρμογή της Πτυχιακής Εξεταστικής από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να περιοριστεί δραματικά ο αριθμός των πτυχιούχων ανά ακαδημαϊκό έτος.

Με το παρόν αίτημά μας λοιπόν επανερχόμαστε στο θέμα της Πτυχιακής Εξεταστικής και ζητούμε να τεθεί προς συζήτηση στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης η επαναφορά του θεσμού κατά το χειμερινό εξάμηνο. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως από το 2009 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου μας έχει εισηγηθεί σε όλα τα Τμήματα τη θεσμοθέτηση της πτυχιακής εξεταστικής (τη δυνατότητα δηλαδή εξέτασης όλων των μαθημάτων και των δύο εξαμήνων σε όλες τις εξεταστικές περιόδους). Το σκεπτικό της απόφασης ήταν να διευκολύνει όσους φοιτητές αναζητούσαν διέξοδο προκειμένου να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τις σπουδές τους.

Το παραπάνω σκεπτικό έρχεται να επιβεβαιωθεί και από την πρόσφατη έρευνα της ΜΟ.ΔΙ.Π. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Έρευνα για τους λόγους καθυστέρησης της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών», που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο και αναφέρει ότι θα διευκόλυνε τους φοιτητές η ύπαρξη περισσοτέρων εξεταστικών ώστε καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Στα πλαίσια αυτά, ζητούμε από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί και για το τρέχον εξάμηνο ο θεσμός της πτυχιακής εξεταστικής.

Στη δυσμενή περίοδο που βρισκόμαστε λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να κινείται καθημερινά σε πολύ υψηλά επίπεδα, το πανεπιστήμιο οφείλει να προάγει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα αντιλαμβανόμενο και τις ανάγκες των φοιτητών. Κάθε καθυστέρηση ή αναβολή της πτυχιακής εξεταστικής είναι κατανοητό ότι επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο σχεδιασμό και την ίδια τη ζωή πολλών συμφοιτητών μας. Σας καλούμε λοιπόν να πράξετε το καθήκον σας.

Δείτε εδώ το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Συνέλευση του τμήματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης