ΑΝΕΠ επί του

ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

 

Διαβάστε όλα τα τεύχη της Ανοιχτής Επικοινωνίας επί του Πιεστηρίου, που παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες τους, τα κακώς κείμενα του Ο.Π.Α.

go

ΑΝΕΠ περιοδική

ΕΚΔΟΣΗ

 

Διαβάστε όλα τα τεύχη της περιοδικής έκδοσης της Ανοιχτής Επικοινωνίας, που παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες τους, τις εξελίξεις στο Ο.Π.Α

go

Header

μόνιμες στήλες ανοιχτής επικοινωνίας...

γάτα & ποντίκι

Με έξυπνο και δεικτικό χιούμορ καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. 

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

μικροαστική κατίνα

Χιουμοριστική στήλη με τις αναμνήσεις της μικροαστικής κατίνας...

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

αμφιθεατράκιας

Αξιόπιστη και απολαυστική πηγή ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο μας...

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Στις 30 Μαρτίου του 1989 ο Αμφιθεατράκιας συστήθηκε για πρώτη φορά στους φοιτητές του ΟΠΑ. Από την ημέρα εκείνη και για 21 ολόκληρα χρόνια αποτελεί την πιο αξιόπιστη και απολαυστική πηγή ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο μας. Επίκαιρος και καυστικός, διαχρονικός και αποκαλυπτικός , διεισδύει αμφιθέατρα, διαδρόμους , γραφεία και φέρνεις το φώς καθετί που λαμβάνει χώρα στα παρασκήνια της ΑΣΟΕΕ. Ταυτόσημος με την Ανοιχτή Επικοινωνία, αποτελεί την βασική αιτία για την οποία οι φοιτητές ξεκινούν την ανάγνωση της από την τελευταία σελίδα. Απολαύστε των στα καλύτερα του...

Αυτή η στήλη φιλοδοξεί να γίνει η φωνή του υποσυνείδητου σου, να μετατραπεί σε μύχια έκφραση των σκοτεινών ενστίκτων σου. Το αμφιθέατρο –και οι περιξ αυτού χώροι- είναι ένας τόπος μαγικός–συμβαίνουν τόσα πολλά που δεν φαντάζεσαι. Είναι βέβαιο ότι η στήλη θα γίνει σλόγκαν, ότι θα προκαλέσει ένα ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής!!! Αλλά σας προειδοποιώ: Μην προσπαθήσετε να εξιχνιάσετε την ταυτότητα μου. Είμαι δίπλα, μπροστά ή πίσω σας και σας (παρ)ακολουθώ παντού. Καλή ακρόαση, εεε... ανάγνωση.. (Μάρτιος 1989)

Κάτι παιδάκια, ετοιμάζουν λέει μια άλλη εφημεριδούλα στην ΑΣΟΕΕ. Καλά κάνετε ρε, και μεις τον γουστάρουμε τον πλουραλισμό και την άλλη, την πολυφωνία. Αλλά ρε ξεφτέρια, αμφιθεατράκια δεν έχετε. Αυτός είναι ένας και μοναδικός. Δεν υπάρχει άλλος. Και τα βγάζει όλα στη φορα. Δεν συγχωρεί τίποτε. Άντε καλή έκδοση τώρα. (Απρίλιος 1989)

Να συνεννοηθούμε. Μην ψάχνετε να βρείτε τον Αμφιθεατράκια. Ούτε οι Πασπίτες δεν τον ξέρουν καλά-καλά. (Απρίλιος 1989)

Τελειώνω για σήμερα, πολύ συγχισμένος!! Δε θέλω ρε να ψηφίσετε ΔΑΠ. ΠΑΣΠάρα ρε, είναι οι μόνοι που αξίζουν. Ακούτε τον αμφιθεατράκια, κάτι ξέρει. (Απρίλιος 1989)

ΚΟΥΙΖ
Ποιος απ'τη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ έχει δηλώσει ότι απώτερος στόχος του είναι το βουλευτιλίκι;

Απάντηση: Πιο εύκολο είναι να βρεις ποιος από δαύτους δεν θέλει να γίνει βουλευτής. (Μάρτιος 1991)

Ποιος ΛΙΑΝίζει;
Έχουν γίνει αντικείμενο ευρύτατου σχολιασμού τα μαζικά κοψίματα εκλεκτού κατά τα άλλα καθηγητή του Οικονομικού. Παραπονέθηκε λοιπόν τις προάλλες. Όταν μιλάτε για μένα μη χρησιμοποιείτε ανακρίβειες. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το 80% των φοιτητών στις εξετάσεις, πάντοτε μιλούσα για... 90% ΛΙΑΝισμα. (Μάρτιος 1991)

Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς (όσοι σκέφτηκαν τον Μητσοτάκη έκαναν λάθος). Να παρακολουθείς μάθημα μ' όλη σου την ..προσοχή και ξαφνικά, 10 λεπτά πριν το τέλος να καταλαβαίνεις πως βρίσκεσαι σε λάθος αμφιθέατρο. (Δεκέμβριος 1991)

Γνωστός για τον Μπαλτά του καθηγητής ξαναχτύπησε θανατηφόρα!!! Θύμα του οι 206 φοιτητές που δήλωσαν το μάθημα (σχετικό με την Ευρωπαϊκη Ένωση). Οι 78 τελικά εξετάστηκαν και από αυτούς μόνο 20 πέρασαν. Και να σκεφτείτε ότι ο ..μπαλτάς του ήταν ατρόχιστος. (Μάρτιος 1992)

Λέγεται ότι και ο Κάβουρας αν εξεταστεί τον Ιούλη στα «Λειτουργικά Συστήματα» θα κοπεί. (Μάιος 1992)

Πόσοι από εκείνους που ψήφησαν την «κατάληψη» πήγαν για 5ήμερο στα χωρία τους; Πάντως εγώ χρειάστηκα κομπιουτεράκι για να τους υπολογίσω. (Δεκέμβριος 1992)

Οδηγό σπουδών μοιράζει το ΟΠΑ στα λύκεια. Δώστε Αμφιθεατράκια στον κόσμο κύριοι να φτάσουν οι ουρές μέχρι τη Βικτώρια. (Μάρτιος 1994)

Πόσοι αλήθεια γνωρίζετε το περιοδικό «Εντός» που εκδίδεται από την ριζοσπαστική φιλελεύθερη ΔΑΠ. Αυτό που διαφημίζεται ως μη προεκλογικό αλλά κυκλοφορεί μονάχα λίγο πριν τις φοιτητικές εκλογές. Τέλος πάντων αυτό το έντυπο κατηγορεί την πένα μου ως κουτσομπολίστικη. Τι λες τώρα στους άσχετους. Ξύπνησαν και τα τούβλα και σφυρίζουν απ' τις τρύπες. Ρε σεις χαζοπούλια μαδημένα, διαφήμιση απ' τον Αμφιθεατράκια θέλατε για να σας μάθει ο κόσμος; (Μάιος 1994)

Αργά τα ζα, κινούνται τα πάντα σ' αυτό το ίδρυμα. Τι και αν το ΟΠΑ εξακολουθεί μόνο απ' όλα τα ΑΕΙ να μην διαθέτει γιατρό για τα στοιχειώδη βρε αδερφέ, εδώ και 17 ολάκερα χρόνια. Στην ψάθα θα πεθάνουμε κουφάλα νεκροθάφτη... (Μάρτιος 1996)

Πληροφορήθηκα ότι κυκλοφορεί ένα χαρτί μεταξύ καθηγητών με θέμα την αλλαγή του ονόματος του Πανεπιστημίου μας. Τις ίδιες πληροφορίες (όχι βέβαια το ίδιο έγκυρες...) φαίνεται ότι είχε και ο Επενδυτής. Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Ότι μόλις που άρχισε το ευρύ κοινό να συνηθίζει τα αρχικά αντί για το παραδοσιακό ΑΣΟΕΕ, κάποιοι θέλουν να μας ξαναμπλέξουν. Τι προβλέπω εγώ; Πως αν πρυτανεύσει η λογική της αλλαγής, οι πτυχιούχοι του 2000 θα αναφέρονται ως πτυχιούχοι Χ Πανεπιστημίου με διευκρινιστικά, πρώην ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ, πρώην Ανωτάτη Εμπορική. Μου θυμίζει σοκολάτα με ονοματεπώνυμο. (Μάιος 1996)

Τώρα το βρωμερό μυαλό μου φταέι ή είναι τραγική σύμπτωση; Ο υφυπουργός Οικονομικών (βλέπε Χριστοδουλάκης) λέει πτυχίο Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου. Θα μας αλλάξει τα φώτα και με το νόμο, αφού αυτό σπούδασε ο δύσμοιρος. Βάζουν ποτέ μωρέ «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»; (Νοέμβριος 1996)

Το ΄πα εγώ η κοτσανολογία είναι μεταδοτική αλλά κανένας δε με πίστεψε. Κι έτσι τα συμπτώματα γενικεύτηκαν. Στο τμήμα Πληροφορικής περίσσεψαν φέτος από τον προυπολογισμό κάποιες εκατοντάδες χιλίαδες δραχμές τις οποίες δεν ήξεραν πώς να τις αξιοποιήσουν. Ετοιμόλογος όπως πάντα, ο κ. Κιντής φέρεται να είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «κάντε καμία δεξίωση, ρε παιδιά»!!! Αλήθεια, είναι πολύ αργά να υποβάλλω πρόταση για νέο Τμήμα Catering στην ΑΣΟΕΕ; (Νοέμβριος 1998)

Είναι αλήθεια ότι έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι πλέον με ψωνάρες, αλλά εδώ θα κάνω μια εξαίρεση επειδή πρόκειται για πιθανό ρεκόρ Guiness. Ο κος – Μάρκετινγκ- Αυλωνίτης φέρεται να δήλωσε ότι αυτός έφερε την επιστήμη του Μάρκετινγκ στην Ελλάδα και ότι Υπουργοί –και άλλα συμπαθή ζωάκια, προσθέτω εγώ- θα πρέπει να τον ευγνωμονούν. Και που να σφίξουν και οι ζέστες.. (Μάρτιος 1999)

Φοβερό ΑΡΕΝίτης μιλώντας σε Γενική Συνέλευση φοιτητών είπε ότι θέλει να έρχεται στην ΑΣΟΕΕ και να κάνει ...ψυχανάλυση. Ομολογώ ότι τόσα χρόνια στα αμφιθέατρα, πρώτη φορά αδυνατώ να σχολιάσω δήλωση!!! (Μάρτιος 1999)

Αυτοί που γλίτωσαν φθηνά ήταν πο ΠΑΣΠίτες της σχολής (ή αλλιώς μόνιμοι κάτοικοι ...της Σχολής) που την ώρα του σεισμού βρίσκονταν στο γραφείο τους. Παιδιά σας έσωσαν τα εικονίσματα που έχετε στο γραφειάκι (Ανδρέας, Μελίνα, Γεννηματάς). (Σεπτέμβριος 1999)

Υπέροχο αυτό το γαλάζιο χρώμα με το οποίο έβαψαν το γραφειάκι τους οι ΔΑΠίτες. Μόνο οι ναύτες και τα καραβάκια λείπουν από τον τοίχο για να θυμίζει πίνακα του Τσαρούχη. Αλήθεια, δεν τους πίανει ναυτία με τόσο μπλε; (Σεπτέμβριος 1999)

Ένα κόκκινο Χ έβαψαν οι Ενεδρίτες έξω από το γραφείο τους μετά το σεισμό. Παιδιά, το ξέρουμε ότι πάει για κατεδάφιση «το μαγαζί», αλλά δε χρειάζεται να το επιδεικνύεται κιόλας. (Σεπτέμβριος 1999)

Φοβερή (;) η απάντηση του Κιντή στην πρόταση της ΠΑΣΠ να δημιουργηθούν αίθουσες διδασκαλίας στην Τράπεζα Πειραιώς. Είπε ότι από το ενοίκιο της Τράπεζας καλύπτουμε έξοδα για υδραυλικούς, καζανάκια (!) κ.τ.λ. (Δεκέμβριος 1999)

Ο Ανδρέας Παπανδρέου σημαντικότερη ελληνική προσωπικότητα μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πρωτοετών του ΟΠΑ. Ο λαός δεν ξεχνά... (Δεκέμβριος 1999)

Ο Αμφιθεατράκιας προτείνει: «κάντε το ΟΠΑ ντίσκο πίστα και βάλτε τον Κλίντον σαξοφωνίστα»!!! (Δεκέμβριος 1999)

Απορώ πως ο Κιντής παρέλειψε να κάνει τον πλανητάρχη, κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, επίτιμο διδάκτορα της ΑΣΟΕΕ. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία «να φανεί το πανεπιστήμιο προς τα έξω» όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει. (Δεκέμβριος 1999)

Νέα (ή μήπως παλιά) ήδη φαίνεται ότι επικρατούν στο ΟΠΑ. Σε μάθημα της Λογιστικής, ο Γκίκας ζήτησε τις αστυνομικές ταυτότητες των φοιτητών επειδή έκαναν φασαρία. Πως δεν έβγαλε και το βούρδουλα; Αίσχος.. (Απρίλιος 2000)

Ακούσατε τα νέα σχέδια του Κιντή που θα δώσουν την λύση (;;) στο πρόβλημα χωρητικότητας του πανεπιστημίου; Εκτός του ότι η ΑΣΟΕΕ θα πάρει το κτίριο του ΟΤΕ (πότε;) το ΟΠΑ μετά την Ολυμπιάδα του 2004 θα μετακομίσει στο ολυμπιακό χωριό!!(καλείται ο κ. Πρύτανης να παραλάβει το μετάλλιο ευρηματικότητας)... (Απρίλιος 2000)

Μετά τη (μαϊμού) πολιτιστική εβδομάδα της ΔΑΠ που με τάβλι, τσικουδία και Fifa μετέτρεψε το ΟΠΑ σε καφενείο, ήρθε (ευτυχώς) η έκθεση βιβλίου για να αναδείξει τη διαφορετική αντίληψη που έχουν «Τη χάνουνε τη σχολή, τη χάνουνε» αναφωνούσε μεγαλοΟΝΝΕΔιτης την ώρα της καταμέτρησης. Μάλλον αυτός θα πρέπει να τα έχασε (με το αποτέλεσμα) στο τέλος της βραδιάς! (Μάιος 2001)

Αν πάντως κάποιος άσχετος βρισκόταν στο Αμφιθέατρο Α στην αρχή της καταμέτρησης, ακούγοντας τα συνθήματα από τη δεξιά πτέρυγα, το πιθανότερο είναι να νόμιζε ότι επιστρέφει ο βασιλιάς ή έστω ότι αποφυλακίζονται οι αρχιπραξικοπηματίες! Ευτυχώς στο τέλος αποκαταστήθηκε η τάξη και τα σύννεφα πάνω από την ΑΣΟΕΕ διαλύθηκαν οριστικά! (Μάιος 2001)

Ο κύριος Πραστάκος, καθηγητής του τμήματος ΔΕΤ και διευθυντής του Μεταπτυχιακού της Επιστήμης των Αποφάσεων, ζήτησε να αναγράφονται έξω από τα εργαστήρια του τμήματος όσοι καθηγητές του Πανεπιστημίου δίνουν χρήματα για τη δημιουργία τους!! Από τις τσέπες τους δίνουν τα χρήματα αυτά οι καθηγητές ή από τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών; Το πρώτο αποκλείεται, άρα καλό θα ήταν οι συγκεκριμένοι καθηγητές να μην κάνουν τους ευεργέτες... (Νοέμβριος 2001)

Σε αντίθεση με την Πληροφορική, ο πρόεδρος του ΔΕΟΣ αρνήθηκε για δεύτερη χρονιά να συζητηθεί το θέμα της αναβαθμολόγησης, αγνοώντας το γεγονός ότι πάνω από 250 φοιτητές του τμήματος υπέγραψαν υπέρ του αιτήματος. Γνήσιο τέκνο του Κιντή ο κ. Τσακλόγλου, έχει υιοθετήσει τις πλέον αυταρχικές μεθόδους προκειμένου να επιβληθεί... (Φεβρουάριος 2002)

Ο Πρύτανης των προστίμων και των περιορισμών κ.Βενιέρης (τον οποίο σημειωτέων στήριξε η ΔΑΠ στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές) ξαναχτύπησε! Μετά το εικοσαχίλιαρο, που πρέπει κάποιος να καταβάλει για να κάνει αίτηση σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της ΑΣΟΕΕ, επέβαλε και «φόρο» για όποιον φοιτητή υπερβεί τις πέντε βεβαιώσεις σπουδών, 2000 δραχμές. Από τη μύγα ξύγκι πάει να βγάλει ο Πρύτανης. Και για ακόμη μία φορά τη νύφη πληρώνουν οι φοιτητές.. (Φεβρουάριος 2002).

Το πλαίσιο της ΠΑΣΠ για ακόμη μία φορά ήταν πρώτο. Και ήταν πρώτο γιατί όταν οι άλλοι κοιμούνται, οι Πασπίτες αλλάζουν το πανεπιστήμιο. Με ιδέες και πράξεις και όχι με ευχολόγια. (Νοέμβριος 2002).

Στη Γενική Συνέλευση του Οικονομικού ο κ. Κολλίντζας σε μία έκρηξη «δημοκρατικών» φρονημάτων αποκάλεσε τους εκπροσώπους των παρατάξεων «πανίβλακες» και «άτομα από άλλο κόσμο που χρειάζονται ψυχιατρική παρακολούθηση». Πρότεινε μάλιστα τη σύσταση επιτροπής η οποία θα αναλάβει να πειθαρχεί τους συνδικαλιστές!! Τους καθηγητές και τις μπιπ τους, ποια επιτροπή θα τις πειθαρχήσει επιτέλους; Ο Τρύφων θα έπρεπε να το ξέρει ότι η χούντα έχει πέσει, αλλά αυτός έχει μείνει λίγο πίσω... (Μάιος 2003).

Πού χάθηκε η πουλαΔΑΠ μετά τις φοιτητικές; Ούτε μία ανακοίνωση δεν έκανε.. (Ιούνιος 2004).

Μόνο η Ελευθεροτυπία θυμήθηκε τη ΔΑΠ παρουσιάζοντας έντυπο «μόνο για συνδικαλιστική χρήση» με κεντρικές συμβουλές νοθείας προς τους ΔΑΠ'ς {Πως λέμε VIP'ς}... (Ιούνιος 2004).

Η ΔΑΠ τα κάνει πλακάκια και με τον πρύτανη, ο οποίος τους κάλεσε και στο πάρτι για την επανεκλογή του. Φυσιολογικό αφού ο κ.Βενιέρης ξεπληρώνει γραμμάτια... (Οκτώβριος 2004).

Ρε ΑΣΟΕΕείτη, θα μας τρελάνει η Κουτσίκου; Κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, χρονικός περιορισμός φοίτησης {εγώ γουστάρω μία ζωή στην ΑΣΟΕΕ} και φάλαγγα σε όποιον έχει μέσο όρο κάτω από 7,6328. Επανάσταση, ρε, και αποκλεισμό της Πατησίων. Σε ρυθμό Τεμπών χορεύει το ΟΠΑ.. Εργάτες ,αγρότες, φοιτητές, ενωμένοι νικητές... (Μάρτιος 2005).

Στην τελευταία σύγκλητο ο κύριος Χέβας προσπάθησε να ορθώσει το ανάστημά του, λέγοντας πως οι διαδικασίες διανομής των κονδυλίων στο ΟΠΑ είναι στημένες.. Δυστυχώς για αυτόν δεν είναι και το πρώτο μπόι, αφού ανακάλεσε μόλις τον απέλυσε ο Πρύτανης με μήνυση.. Μικρέ Δημοσθένη, σου έφαγαν το μπιφτέκι και σε κατσάδιασαν και από πάνω... (Μάρτιος 2005)...

ο κ.Γάτσιος έστειλε τελευταία φοιτητή «να βρέξει το σπόγγο» και να σβήσει τον πίνακα.. (Απρίλιος 2005).

Αληθεύει πως ο πρύτανης Βενιέρης αυτό-οδηγείται στην παραίτησή του; Πάντως αν αθροίσω τα 4 χρόνια στασιμότητας για το ΟΠΑ.. Τα 4 χρόνια διαπλοκής.. Τον 1 χρόνο εξασφάλισης θέσεων στο δημόσιο.. και 1 εξαγορασμό, αφού φράγκα έχει (βλέπε τα 500000€ από Υπουργείο πολιτισμού) μας κάνουν 10, όσα και αυτά που μένουν για σύνταξη.. (Μάιος 2005).

Όσο για την ΠανΔιΑσΠαλιστική Κίνηση Συνομωσίας, αυτή έχει μείνει εκτός εξελίξεων γιατί γι' αυτήν η συνεργασία είναι όπως ο κομμουνισμός: την αγαπάνε, αλλά δεν ξέρουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται... (Ιανουάριος 2006).

Quiz: σε Γ.Σ. του τμήματος Λογιστικής, ποιος ΔΑΠίτης συμφώνησε με πρόταση καθηγητή, χωρίς να ακούσει την πρόταση; α) Όλοι, β) Κ.Κ. ή γ) Γιατί ρωτάς; Πρώτη φορά γίνεται;... (Νοέμβριος 2006).

Όταν θα πάω ΕΑΑΚίτη στο παζάρι θα σου αγοράσω ένα κοκοράκι... Το κοκοράκι κικιρικικι να σε ξυπνάει... όταν έχεις Πρυτανικό Συμβούλιο... (Ιανουάριος 2007).
ΔΑΠ Travel: διοργανώνουμε μονοήμερα ταξίδια από όλη την Ελλάδα σε σχολές της Αθήνας. Εξασφαλισμένη ψήφος σε, τουλάχιστον, 3 Πανεπιστήμια και 1 ΤΕΙ... Πάσο και φοιτητική ταυτότητα εξασφαλισμένα... Εδώ είναι το ταξίδι... (Απρίλιος 2007).

Γιατί το τόσο ψέμα θα σας Wi-Fi...(Μάιος 2007).

Όλοι μαζί επιτέθηκαν με λύσσα στους ΠΑΣΠίτες. ΑρχιΕΑΑΚίτες –ως άλλοι ταγματασφαλίτες- υποδείκνυαν στους ΕΑΑΚίτες του Πολυτεχνείου ποιοι είναι οι ΠΑΣΠίτες και τους σάπιζαν στο ξύλο πηγαίνοντας 10 σε 1, άλλοι ΕΑΑΚίτες χτύπαγαν κοπέλες και τους έπαιρναν τα κινητά, άλλοι έφτυναν και έβριζαν ΠΑΣΠίτισσες, έσπαγαν όλα τα τραπεζάκια, τα ταμπλό και έσκισαν τις αφίσες της ΠΑΣΠ στη σχολή καθώς και το κεντρικό της πανό, όπως ακριβώς είχαν κάνει και οι ΟΝΝΕΔίτες του 2003..(Ιούνιος 2007).

Ουφ.. Επιτέλους τελείωσε και αυτή η εξεταστική.. Κράτησε τόσο πολύ που πρόλαβε η Κυβέρνηση να αφήσει να καεί η μισή Ελλάδα, να γίνουν εκλογές, να κάνει διπλό ο Θρύλος στην Ευρώπη, να αρχίσουμε να γράφουμε με κοντομάνικα και να τελειώσουμε με τσακωμούς για το πετρέλαιο θέρμανσης.. (Νοέμβριος 2007).

Ποδαρικό στα οφσάιντ για φέτος έκανε ΔΑΠίτης στο Οικονομικό που χαρακτήρισε τους ΠΑΣΠίτες «υπάλληλους» γιατί «Χριστουγεννιάτικα κάθισαν, έψαξαν, πίεσαν και τελικά κατάφεραν να δοθεί στη δημοσιότητα ένα προσχέδιο του προγράμματος της εξεταστικής». Εγώ προτιμώ τους υπαλλήλους από τους συμβασιούχους συνδικαλιστές με εξάμηνη σύμβαση (από τις εγγραφές ως τις εκλογές), τετράωρη εργασία και υποχρεωτική παρουσία σε εκλογές, Γενικές Συνελεύσεις, ξύλα, μπουζούκια, και καφέδες με πρωτοετείς, όπως κάνουν οι ΔΑΠίτες.. (Ιανουάριος 2008).

Και Χριστουγεννιάτικα να σου ο Ζαχόπουλος να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και να μας θυμίζει τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ και τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ που υπάρχει στο Υπουργείο Πολιτισμού και να μας φέρνει στο μυαλό την ωραία υπόθεση με την «αποστολή» 500000€ ως επιχορήγηση στο Πανεπιστήμιο και την προσπάθεια ιδιοποίησής τους από την ομάδα του Γ.Βενιέρη... Αλλά ξαναλέω: λείπει ο Μάρτης απ'τη Σαρακοστή...; (Ιανουάριος 2008)

Κατ'αρχάς, τώρα που κι ο Νίμιτς ασχολείται με τη χώρα μας και είναι της μόδας οι μετονομασίες, έγιναν τα πρώτα βήματα για τη μετονομασία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΣΕ ΔΑΠ-ΞΥΝΗ ή σε ΔΑΠ-ΑΚΜΗ... (Μάρτιος 2008)

Κι αυτό γιατί με τις ανακοινώσεις και τα κείμενα θέσεων της ΔΑΠ (εδώ γελάμε) έδειξαν ξεκάθαρα ότι τους νοιάζει περισσότερο το συμφέρον του σπουδαστή στα ΙΕΚ και στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια παρά των φοιτητών του Δημοσίου Πανεπιστημίου... (Μάρτιος 2008)

Φοιτητικές εκλογές σε λίγες μέρες... Πολλοί θα ζητήσουν την ψήφο σας, αλλά να σκεφτείτε πριν τους τη δώσετε.. Την υπογραφή σας, το πουλί σας και την ψήφο σας να προσέχετε που τη βάζετε... Γιατί γίνονται και ατυχήματα με τραγικά αποτελέσματα (βλέπε Πασχάλη , Κυβέρνηση ΝΔ κ.α.)... (Απρίλιος 2008)

«Πάμε σαν άλλοτε, πάμε σαν πάντοτε»..Το σύνθημα στο μπλουζάκι των ΠΑΣΠιτών έγινε πράξη αφού 2096 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ ανέδειξαν και πάλι- την ΠΑΣΠ πρώτη δύναμη του Πανεπιστημίου. Ο Αμφιθεατράκιας «κουφάθηκε» από τη συμμετοχή στις εκλογές καθώς οι 5270 που ψήφισαν είναι κάτι πρωτόγνωρο... (Ιούνιος 2008)

Πώς σας φάνηκε που βγήκε το πρόγραμμα της εξεταστικής από την πρώτη μέρα του εξαμήνου;;; Πρωτόγνωρο ε;;; Οι δηλώσεις μαθημάτων που γίνονται ηλεκτρονικά χωρίς ουρές και γραφειοκρατία;;; Το γεγονός ότι τρώμε και φέτος τζάμπα στο εστιατόριο;;; Όταν ο Αμφιθεατράκιας λέει με δυνατή ΠΑΣΠ, ΟΛΑ είναι ΔΥΝΑΤΑ το εννοεί... (Δεκέμβριος 2008)

Μαργαριταριών ΔΑΠιτών συνέχεια με ΔΕΟΣ. ΔΑΠίτης σε ανακοίνωση μετά τη ΓΣ: «Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους ΜΟΥ που ψήφισαν το πλαίσιο της ΔΑΠ»... Καλά ρε μεγάλε είπαμε, ουσιαστικά δεν υπάρχει ΔΑΠ στο ΔΕΟΣ, αλλά δεν είσαι και μόνος σου... (Δεκέμβριος 2008)

Και οι κοτσάνες δεν έχουν τελειωμό... Στο μάρκετινγκ οι ΔΑΠίτες έκαναν αίτημα για την έγκαιρη ολοκλήρωση των μετεγγραφών.. Ωραίο αίτημα για ένα τμήμα που ΔΕΝ παίρνει μετεγγραφές... (Δεκέμβριος 2008)

ΥΓ: Ρε παιδιά, εκείνες οι δύο περίεργες ΔΑΠίτισες που το μόνο που κάνουν όλη μέρα είναι να παρακολουθούν τι κάνουν οι ΠΑΣΠίτισες, πληρώνονται ή το κάνουν για τη φουκαριάρα τη μάνα τους;;; Κορίτσια, προσοχή στις πόρτες, όμως... Κλειδώνουν μόνες τους... (Μάρτιος 2009)

Τόσα χρόνια εδώ, ψηφίζω ΠΑΣΠ δαγκωτό, χωρίς διαλείμματα καθόλου, ούτε ένα ρεπό...
Τόσα χρόνια εδώ, ψηφίζω ΠΑΣΠ δαγκωτό, αλλά αυτό που έγινε φέτος εδώ δεν έχει ξαναγίνει...

Ο Αμφιθεατράκιας αξιώθηκε να ζήσει μια ατέλειωτη γιορτή...2415 φοιτητές από τους 5359 που ψήφισαν, επέλεξαν να αναδείξουν –και φέτος – την ΠΑΣΠ πρώτη δύναμη και μάλιστα, με το συντριπτικό ποσοστό του 46%... (Ιούνιος 2009)

Οι «αριστερές» παρατάξεις ακολούθησαν τη ΔΑΠ στην πτώση της. Χέρι – χέρι προεκλογικά, χέρι – χέρι και στην πτώση στις εκλογές...Ας υπογράψουν τώρα η ΑΡΕΝΑ και τα ΕΑΑΚ προεκλογικά πάρτι και συναυλίες τη ΔΑΠ τη μέρα που τη βολεύει... Αλλά ξέχασα.. Τα ΕΑΑΚ έχασαν την έδρα τους στο ΔΣ και τώρα τα κομπρεμί δυσκόλεψαν.. (Ιούνιος 2009)

Μετά από όλα αυτά πως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου να μη σημάνει AMBER ALERT για την εξαφάνιση της ΔΑΠ από την ΑΣΟΕΕ;;;.. (Ιούνιος 2009)

Δεν ξέρω και εγώ πόσες γενιές πρωτοετών έχω καλωσορίσει, αλλά πάντα το διασκεδάζω σα να είναι η πρώτη φορά... (Σεπτέμβριος 2009)

Η ΔΑΠ μας έχει συνηθίσει να «πρωτοπορεί» τόσα χρόνια, αλλά αυτό που έκανε πριν λίγες μέρες ήταν όντως ότι καλύτερο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια.. Κατάφερε και μετέτρεψε το υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, αλλά και τους γύρω δρόμους σε Λαυρίου... (Νοέμβριος 2009)

Το καλύτερο σας το φύλαγα για το τέλος. Φανταζόσαστε ποτέ ότι θα βλέπατε ΔΑΠίτες να διαδηλώνουν (!) μέσα στα Εξάρχεια (!!!);;; Ε, έζησα για να το δώ και αυτό.. Μαζεύτηκαν οι ΔΑΠίτες της ΑΣΟΕΕ στα Προπύλαια και έκαναν πορεία προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι –και καλά – η ΠΑΣΠ δεν τους αφήνει να μπούνε στην ΑΣΟΕΕ λόγω των γεγονότων (που προκάλεσαν).. Φωνάζει ο κλέφτης (ή δολοφόνος) για να φοβηθεί ο νοικοκύρης;;;.. (Νοέμβριος 2009)

Δυστυχώς, όμως, έζησα για να ξαναδώ τον κ. Αλογοσκούφη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πάλι.. Μετά από μια άκρως «επιτυχημένη» θητεία ως τσάρος της Ελληνικής Οικονομίας, επιστρέφει στα έδρανα της Σχολής. Μάλλον, για να διδάξει Καταστροφή της Οικονομίας Ι, Εκτίναξη Ελλείμματος ΙΙ και Παραποίηση Στοιχείων Δημοσίων Οικονομικών με προαπαιτούμενα τα δυο προηγούμενα μαθήματα.. (Νοέμβριος 2009)

Αυτά λοιπόν, και για τούτη τη φορά. Θα ξαναχτυπήσω σύντομα.. ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ.. (Νοέμβριος 2009)

Δε θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την καινούργια αφίσα της ΔΑΠ.. Κάθε φορά καλύτερη από την προηγούμενη.. Έχει ένα μπλε χέρι, ένα κόκκινο μήλο και ένα πράσινο φίδι.. Τι εννοεί ο δαπίτης-καλλιτέχνης; Απ'ότι μπορώ να φανταστώ μάλλον τους έχουν ζώσει τα φίδια.. Για το μήλο μη ρωτάτε. Μπορεί να είναι έκφραση διαμαρτυρίας στις ανατιμήσεις των οπωροκηπευτικών, γι αυτό μάλλον και το φίδι μοιάζει λίγο με αγγούρι.. Α ρε, Νίκος Τσιαμτσίκας που τους χρειάζεται! (Μάρτιος 2010)

Μέσα σε όλα αυτά έγινε και η καθιερωμένη μάζωξη στο Αμφιθέατρο Α όπου συμμετείχαν 14 Κνίτες (εκ των οποίων οι μισοί εκπροσωπούσαν το ΜΑΣ οι άλλοι μισοί το ΠΑΜΕ και όλοι μαζί το ΚΚΕ) 7 Αρενίτες-ίτισσες και 3,5 Εαακίτες – συγγνώμη αν ξεχνάω κάποιον. Σκοπός αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης ήταν να βαφτιστεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών. Εν τέλει, μετά από μια ώρα έντονης «πολιτικής ζύμωσης», όπου ο καθένας μετρούσε πόσους είχε ο άλλος, η μάζωξη έλαβε τέλος. Καλό θα ήταν στις Γενικές Συνελεύσεις να συμμετέχει η πλειοψηφία των φοιτητών του Συλλόγου και να γίνεται ουσιαστική συζήτηση για προβλήματα του πανεπιστημίου και της κοινωνίας. Και καλό θα ήταν να μην μετατρέπεται σε διαδικασία καταμέτρησης αγωνιστικότητας στην προσπάθεια κάποιοι να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. (Μάρτιος 2010)

Lifestyle

αρχές & θέσεις ΠΑΣΠ

Οι Αρχές και οι Θέσεις της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

περισσότερα

Lifestyle

διαφάνεια τώρα

Μάϊος 2010: Μια Πρωτοβουλία της ΠΑΣΠ, για την πάταξη των φαινομένων αδιαφάνειας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

περισσότερα

Lifestyle

φοιτητικές εκλογές

Ιστορική αναδρομή στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

περισσότερα