ΑΝΕΠ επί του

ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

 

Διαβάστε όλα τα τεύχη της Ανοιχτής Επικοινωνίας επί του Πιεστηρίου, που παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες τους, τα κακώς κείμενα του Ο.Π.Α.

go

ΑΝΕΠ περιοδική

ΕΚΔΟΣΗ

 

Διαβάστε όλα τα τεύχη της περιοδικής έκδοσης της Ανοιχτής Επικοινωνίας, που παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες τους, τις εξελίξεις στο Ο.Π.Α

go

Header

μόνιμες στήλες ανοιχτής επικοινωνίας...

γάτα & ποντίκι

Με έξυπνο και δεικτικό χιούμορ καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. 

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

μικροαστική κατίνα

Χιουμοριστική στήλη με τις αναμνήσεις της μικροαστικής κατίνας...

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

αμφιθεατράκιας

Αξιόπιστη και απολαυστική πηγή ενημέρωσης στο πανεπιστήμιο μας...

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

Τον Απρίλιο του 1999 κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση, μπροστά στους φοιτητές του ΟΠΑ, η Γάτα και το Ποντίκι και από τότε συνδέονται άρρηκτα με την ¨Ανοιχτή Επικοινωνία¨. Με έξυπνο και δεικτικό χιούμορ καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας (και όχι μόνο). Η καυστικότητα των σχολίων τους ¨σπάει κόκαλα¨ και αποτελεί σημείο αναφοράς για την εφημερίδα μας μέχρι και σήμερα...

Άρχισαν, λοιπόν, να καταφθάνουν όλα τα καλόπαιδα της ΝΔ για τα συγχαρίκια στον αρχηγό τους. Για δύο ώρες συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό. Το Σύνταγμα να γεμίζει από στρουμφάκια με καπελάκια και σημαίες, η Ρηγίλλης να πανηγυρίζει την υποτιθέμενη νίκη και οι δημοσιογράφοι στα κανάλια να μιλούν για νίκη της ΝΔ. Ακόμα δεν τον είδαν, πρωθυπουργό τον βάφτισαν. Μέχρι που έσκασε μύτη ο Gastone, ο Γουρλής, ο Λαγοπόδαρος, ο Ψηλός και Άχαρος, ο πολιτικός με τους καλύτερους και πιο ευκίνητους ώμους στην Ελλάδα, ή αλλιώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ήρθε και άλλαξε το ρου της Ιστορίας για ακόμα μία φορά με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει να κάνει!!! Φτου σκόρδα!...(Μάιος 2000)

Οι υπογραφές για τις ταυτότητες θα μαζεύονται, λέει, παράλληλα με το προσκύνημα του Τίμιου Ξύλου. Δεν τους κόβει να βάλουν και δώρο-κουπόνια; Με τρεις υπογραφές, μία πίτσα δώρο...(Σεπτέμβριος 2000)

Νέο κόμμα ο Αβραμόπουλος. Είπε το παλικάρι, τόσους αγώνες πολιτικούς έκανα, να μην ανταποδώσουν καρπούς; Αγωνιστής από χρόνια, των σαλονιών και των πάρτυ. Τίτλος του κόμματος «Α.Β.Ρ.Α.» (Αν Βαρέθηκες Ρίξε Αβραμόπουλο)...(Ιανουάριος 2000)

Αλλαγή του σήματος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο υπουργός δημοσίας τάξεως Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Καλά, συγγνώμη, τι είναι το ΠΑΣΟΚ το Mega ή το New Tempo για να αλλάξει σήμα; Θα μου πεις τόσα και τόσα έχουν αλλάξει εκεί μέσα, το σήμα θα αφήνανε;...(Μάρτιος 2001)

Ελλάς – Τουρκία συμμαχία. Δεν έχουμε λύσει το παραμικρό πρόβλημα μέχρι τώρα με τους γείτονες μας κι αποφασίστηκε να ζητήσουμε το Euro 2008 μαζί με την Τουρκία. Πώς θα γίνει προσέγγιση; Μέσω μπάλας μόνο; Άντε να βρούμε στον Κουτλουάι καμιά ελληνίδα γκόμενα για να φτάσουν πιο κοντά οι δύο χώρες...(Σεπτέμβριος 2001)

Προσοχή!!! Αν σας έρθει φάκελος σπίτι μη τυχόν και τον ανοίξετε. Μην πηγαίνετε στο ταχυδρομείο χωρίς γάντια και αντιασφυξιογόνες μάσκες Ο άνθρακας παραμονεύει παντού. Συνίσταται προσοχή και ένα καλό ατμοσίδερο!! Τη STIRELLA!! Τη STIRELLA!!...(Νοέμβριος 2001)

Μέλι θυμαρίσιο Κουφοντίνας! Ελάτε να σας γλυκάνουμε με τα κουμπούρια. Μεγάλοι αγωνιστές του «σοσιαλισμού» οι τρομοκράτες. Όλα τα καλά παιδιά μέσα. Ξηροί, χλωροί, Σερίφηδες, καουμπόηδες. Όλοι «ιδεολόγοι» και ψευτοαγωνιστές που σέβονται την ανθρώπινη ζωή! Που να μην τη σέβονταν κιόλας...(Σεπτέμβριος 2002)

Γιατί αυτοκτόνησε ο τελευταίος Ρώσος κομμουνιστής; Δεν είχε με ποιον να διασπαστεί...(Νοέμβριος 2002)

Κάθε χρόνο τα ίδια. Ό,τι να 'ναι! Πέρυσι το Αφγανιστάν, φέτος ο Σαντάμ. Είναι σαν να λέμε «Ο καιρός της εβδομάδας», κάτι παρόμοιο «ο πόλεμος της εβδομάδας». Ο παγκόσμιος Sheriff George είναι έτοιμος να ξαναχτυπήσει...(Μάρτιος 2003)

Η Αυστραλία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα με την οποία εφιστά την προσοχή σε αρκετά θέματα, και μεταξύ αυτών τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Μα να μη δείξουμε τη φιλοξενία μας; Εξάλλου η Ελλάδα για 3 πράγματα φημίζεται Akropoli, Souvlaki, και Greek lover ή για τα 3 ¨s¨: sea, sun and sex!...(Σεπτέμβριος 2003)

Μετά την αλλαγή προέδρου, αλλαγή και στην ενδυματολογία του ΠΑΣΟΚ. Από εδώ και πέρα όλα τα στελέχη θα φοράνε κασκόλ...(Ιανουάριος 2004)

Είδα καλά; Ο Αλέφαντος φόρεσε και άλλο μπλουζάκι εκτός από εκείνο το κόκκινο κοντομάνικο;...(Μάιος 2004)

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε τα υπουργικά συμβούλια από εδώ και στο εξής να γίνονται σε σουβλατζίδικα (κατά προτίμηση στον Μπαϊρακτάρη) για να εκπαιδεύονται οι υπουργοί στην μάσα...(Οκτώβριος 2004)

Πάντως αν ισχύει γενικώς το σύνθημα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» που έλεγαν προεκλογικά οι κυβερνώντες, ο Καραμανλής θα ήταν από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο!...(Μάρτιος 2005)

Ο κ. Καραμανλής δε γνώριζε για την κατάσταση στην οικονομία, αφού τα άλλα παιδάκια του το κρατάγανε μυστικό και γι' αυτό τώρα δε θα κάνει παρέα μαζί τους...(Απρίλιος 2005)

Αν είναι, πάντως να εκλέγονται δήμαρχοι με 42% τότε να θεσπιστεί και νόμος που να λέει ότι θα περνάς στην επόμενη φάση του Champions League αν μαζέψεις 9 βαθμούς στον όμιλο, για να περάσει και καμιά φορά ο Ολυμπιακός...(Σεπτέμβριος 2005)
Για το θέμα του 42%, ο γραμματέας της Νέας Δικτατορίας...(εεε, Νέας Δημοκρατίας), υποστήριξε πως το συγκεκριμένο μέτρο ήταν στον προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και κατά συνέπεια, πρέπει να το υλοποιήσει. Καιρός ήταν να τηρηθεί και καμιά προεκλογική δέσμευση...(Σεπτέμβριος 2005)

Σεμνά και ταπεινά 6: Κρίσιμες ερωτήσεις όπως «Ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας;», «Τι χρώμα είχε το άσπρο άλογο του Ναπολέοντα;» και «Πόσοι Πόντιοι χρειάζονται για να αλλάξουν μια λάμπα;» παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην πρόσληψη στην Τράπεζα της Ελλάδος και γίνονται παράπονα και καταγγελίες ότι η προφορική συνέντευξη που θέσπισε η ΝΔ υπερισχύει πτυχίων και βαθμών. Λέτε να γίνονται ρουσφέτια και να μην τον ξέρουμε;...(Οκτώβριος 2005)

Τελευταία, το Παρίσι έγινε πραγματικά πόλη του φωτός (με τόσες μολότοφ...). Πάντως, λύθηκε το πρόβλημα του πάρκινγκ στο Παρίσι με όλα αυτά τα αμάξια που κάηκαν. Πλέον βρίσκεις πολύ εύκολα χώρο να παρκάρεις, απλά δεν ξέρεις αν θα το βρεις στην κατάσταση που το άφησες (ή αν θα το βρεις καν)...(Ιανουάριος 2006)

Άλλες πληροφορίες, λένε ότι το ΠΑΣΟΚ φταίει (πάλι) για όλα. Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, οι ΠΑΣΟΚοι χόρεψαν το χορό της βροχής (και του χιονιού) για να αποκλειστεί η χώρα από την κακοκαιρία. Και μετά σου βάζουν για σήμα του κόμματός τους τον ήλιο...(Μάρτιος 2006)

Προ ολίγων ημερών, η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μπήκε σε ένα μπαρ στο οποίο καθόταν μια μικροσκοπική κυρία και ένας γκριζομάλλης κύριος. Κοίταξε καλύτερα και αναγνώρισε τον πλανητάρχη κ. Μπους και την Κοντολίζα Ράις. Τους ρώτησε τι κάνουν στο μπαρ και ο Τζωρτζ Μπους της απάντησε: «Σχεδιάζουμε να βομβαρδίσουμε ένα εκατομμύριο Ιρανούς και μια ξανθιά με μεγάλο στήθος». Τότε, έκπληκτη η Ντόρα Μπακογιάννη, τον ρώτησε: «Καλά και γιατί θα βομβαρδίσετε μια ξανθιά με μεγάλο στήθος;». Αμέσως, ο Μπους γυρνάει στην Κοντολίζα Ράις και της λέει: «Είδες που στο έλεγα, κανείς δεν νοιάζεται για ένα εκατομμύριο Ιρανούς!» (Μάιος 2006)

Ανάμεσα στα στεφάνια που καταθέσαμε για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, έπρεπε να καταθέσουμε και το στεφάνι της μπασκέτας του ημιτελικού του Μουντομπάσκετ. Μόνο αυτό θα μπορούσε να συγκινήσει τους Αμερικάνους...(Ιανουάριος 2007)

Ήρθε και ο Πούτιν στην Αθήνα και βρήκαν ληγμένα κρέατα στο εστιατόριο που έγινε το γεύμα των δύο αρχηγών. Μα καλά, γιατί δεν τον πήγαν για «βρώμικο» στη Μαβίλη να τους έρθει και πιο φτηνά;...(Απρίλιος 2007)

Ο υπουργός Οικονομικών Αλογοσκούφης μίλησε για ανίδεες διοικήσεις ταμείων (τις οποίες διόρισε η ΝΔ) και άπληστους χρηματιστές (τους οποίους επέλεξε η ΝΔ για να συνεργαστεί), για να καλύψει το θέμα με τα ομόλογα. Όσο σκέφτομαι ότι ο Αλογοσκούφης είναι και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, φοβάμαι για τη διανοητική κατάσταση των αποφοίτων μας. Ευτυχώς, όμως, δε διδάσκει πλέον. Προτιμά να παραδίδει μαθήματα οικονομίας σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και στην Ευρώπη...(Μάιος 2007)

Άκουσον, άκουσον. Η Ολυμπιονίκης Μάριον Τζόουνς παραδέχθηκε πως ήταν ντοπαρισμένη στους αγώνες του Σίδνευ! Μα συμβαίνουν τέτοια πράγματα στον στίβο; Ευτυχώς σκέφτονται να της αφαιρέσουν το χρυσό μετάλλιο τώρα και να το δώσουν στην Κατερίνα Θάνου που ποτέ της δεν έχει αναμειχθεί σε τέτοιου είδους υπόθεση. Στη ντόπα, ντόπα σ' είχα και σε ζηλεύανε...Νοέμβριος 2007)

Για το ασφαλιστικό, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σκέφτεται να καλέσει σε διάλογο τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς για να παραδειγματίσει τους Έλληνες με την παραγωγικότητά του σε προχωρημένη ηλικία. (Ιανουάριος 2008)

Ο Βενιζέλος πάντως όπως το πάει, μάλλον Όμιλο Προβληματικών θα ιδρύσει... Απορώ που δεν τον είδαμε στο Ζάππειο για δηλώσεις πριν την εκλογή του Αρχιεπισκόπου. (Μάρτιος 2008)

Σύμφωνα με τα νέα φορολογικά μέτρα, θα φορολογούνται όλα τα αυτοκίνητα (συμπεριλαμβανομένων των συγκρουόμενων και των τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων), τα ακίνητα (σπίτια, σκυλόσπιτα και κουκλόσπιτα), καθώς και ο αέρας (εκτός αν είναι κοπανιστός), με την προσκόμιση ανάλογων δικαιολογητικών). Θα εξαιρούνται της φορολογίας, όσοι έχουν γεννηθεί 30 έως 31 Φεβρουαρίου, όσοι μπορούν να αρθρώσουν τον γλωσσοδέτη «Ο τζίτζιρας, ο μίτζιρας, ο τζιτζιμιτζικότζιρας κ.λ.π.» 5 φορές σε διάστημα 12 δευτερολέπτων χωρίς κανένα λάθος, καθώς και όσες γυναίκες μπορούν να παρκάρουν σε χώρο μικρότερο των 20τ.μ....(Σεπτέμβριος 2008)

Στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος συμπεριλαμβάνονται και οι τράπεζες σπέρματος; Γιατί, αν είναι έτσι, θα πρέπει να αποσύρω τις καταθέσεις μου...(Δεκέμβριος 2008)

Μέχρι τώρα στη ζωή μου είχα δει 2 πλανητικές συζεύξεις, την Εθνική Ελλάδας να σηκώνει το Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο και τη γιαγιά μου να βάζει σεμεδάκι στο scanner μου. Τώρα είδα και το ΠΑΣΟΚ να περνάει μπροστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά υποθέτω ότι σύντομα θα ξεσκεπαστεί ο δράστης αυτής της πλάκας...(Δεκέμβριος 2008)

Δυστυχώς στη φετινή απονομή των Όσκαρ, η Γάτα και το Ποντίκι δεν έλαβαν ούτε ένα βραβείο για τη συνολική προσφορά τους στην τέχνη. Ο Σων Πεν, πάντως, πήρε το Όσκαρ 'Α ανδρικού ρόλου επειδή υποδύθηκε τον πρώτο γκέι πολιτικό. Μετά από αυτόν, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί είναι πούσ...δες...(Μάρτιος 2009)

Παρότι έχουμε τόσα πολλά γουρούνια στην Ελλάδα, φαίνεται πως η χώρα μας δεν κινδυνεύει από τη γρίπη των χοίρων. Έχουμε αναπτύξει αντισώματα μετά από τόσες συναναστροφές με το είδος, φαίνεται...(Μάιος 2009)

Όπως είπε και ο μεγάλος διανοητής Ευάγγελος Αντώναρος: «ωραία είναι τα πεύκα, αλλά στην κατάσβεση δεν βοηθάνε!» Ντοοοοοιιιννν!!! Γι' αυτό βάλθηκε η κυβέρνηση να τα εξαφανίσει όλα βρε! Τα πεύκα αρπάζουν πολύ πιο εύκολα φωτιά απ' ότι οι πισίνες που θα μπουν πλέον στη θέση τους... Εύγε...(Σεπτέμβριος 2009)

Η επόμενη αλλαγή αφορά στη δημοσίευση των νομοσχεδίων στο internet πριν τη ψήφιση τους. Μάλιστα, επειδή υπάρχουν πολλά νομοσχέδια προς ψήφιση τελικά κατατίθενται αυτά με τα περισσότερα «like». Επίσης, μεγάλη κουβέντα έχει γίνει για τον τρόπο επιλογής των γενικών γραμματέων των υπουργείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή έχει καθυστερήσει η διαδικασία, οι συνεντεύξεις πλέον θα γίνονται μέσω του chat του facebook...(Νοέμβριος 2009)

Πόλεμο έχουμε προφανώς και με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που όλο και πιο πολύ θυμίζουν την ιστορία με τον αρχαίο κινέζο βασιλιά. Ήταν, που λέτε, ο βασιλιάς αυτός και επιβάλει φόρους στους υπηκόους του. Αμέσως μετά στέλνει τον απεσταλμένο του να δει τις αντιδράσεις τους. «Κλαίνε, μεγαλειότατε», του απάντησε. Μετά επέβαλλε και άλλους φόρους και έκανε πάλι το ίδιο. «Κλαίνε ακόμη περισσότερο, μεγαλειότατε», του αποκρίθηκε ο βοηθός του. Απτόητος ο βασιλιάς, αύξησε ξανά τους φόρους και ρώτησε «Τώρα ποια είναι η αντίδραση του λαού;». «Όλοι γελάνε, μεγαλειότατε» του είπαν. Γιατί πολύ απλά ήξεραν ότι δεν είχαν λεφτά πλέον για να τους πληρώσουν...(Μάρτιος 2010)

Βέβαια και για τον διάδοχο του τον Σαμαρά, από πού να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς. Βγαίνει και προτείνει να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από το 1981. Τώρα μάλιστα, αυτό είναι πρόταση. Προτείνω επιπλέον στην επιτροπή να καταθέσου ο Ανδρέας, ο Γεννηματάς, ο Φλωράκης, ο Ράλλης, ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, οι συνεδριάσεις να γίνονται κάθε ψυχοσάββατο και το πόρισμα να εκδοθεί τη Μεγάλη Παρασκευή. Τον Μητσοτάκη δεν τον έβαλα μέσα γιατί όπως δήλωσε πρόσφατα «δεν φοβάται τον θάνατο» - των άλλων θα εννοεί... (Μάρτιος 2010)

Lifestyle

αρχές & θέσεις ΠΑΣΠ

Οι Αρχές και οι Θέσεις της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

περισσότερα

Lifestyle

διαφάνεια τώρα

Μάϊος 2010: Μια Πρωτοβουλία της ΠΑΣΠ, για την πάταξη των φαινομένων αδιαφάνειας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

περισσότερα

Lifestyle

φοιτητικές εκλογές

Ιστορική αναδρομή στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

περισσότερα