Καταγγελία για την εξεταστική του μαθήματος Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων (Α. Επίσκοπος-ΛοΧρη)

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Στις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, η εξεταστική διαδικασία της Ανώτατης Εκπαίδευσης είχε οριστεί για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 να διεξαχθεί πλήρως με εξ’αποστάσεως μεθόδους.

Στα πλαίσια αυτά, στο μάθημα «Χρηματοοικονομική των Επιχειρήσεων» του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής για το κλιμάκιο Α-Λ, ο διδάσκων Α. Επίσκοπος όρισε για την εξέταση του μαθήματος (23 Φεβρουαρίου 2021) 50 ερωτήσεις του τύπου Σωστό-Λάθος μέσω της πλατφόρμας του e-class, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών. Είχε μάλιστα ανακοινώσει στους φοιτητές την χρήση «αναλογικής βάσης» για την βαθμολόγηση των γραπτών τους. Στη σημερινή ανακοίνωση των βαθμολογιών (3 Μαρτίου 2021) έγινε αντιληπτό στους φοιτητές τι πραγματικά εννοούσε. Συγκεκριμένα μετά από πολλαπλά ερωτήματα φοιτητών σχετικά με τον βαθμό που έλαβαν, τους εξήγησε ότι η έννοια της «αναλογικής βάσης» ορίζεται ως εξής: «500 βαθμοί ισούνται με βαθμό 10, 375 βαθμοί ισούνται με βαθμό 5, ενώ 250 βαθμοί ισούνται με βαθμό 0». Ο κ. Επίσκοπος όπως φαίνεται παραβλέποντας τον Εσωτερικό Κανονισμό (Ε.Κ.) του ΟΠΑ (αρ. 67) στον οποίο ορίζεται ως προβιβάσιμος βαθμός το 5, δημιουργεί δική του βαθμολογική κλίμακα όπου ως βάση δεν είναι το ½ (250 βαθμοί) του άριστα αλλά τα ¾ (375 βαθμοί) αυτού. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές να αξιολογηθούν μη ορθολογικά βάσει των απαντήσεων που έδωσαν, λαμβάνοντας ένα βαθμό που στην ουσία δεν αντιστοιχεί στις γνώσεις και τις απαντήσεις τους.

Σύμφωνα επίσης με τον Ε.Κ. του ΟΠΑ (αρ. 28) ορίζεται πως κάθε μέλος ΔΕΠ οφείλει να ανακοινώνει ώρες γραφείου για την επίσκεψη φοιτητών προς συζήτηση και επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με την εκπαιδευτική διαδικασία (όπως είναι φυσικά και η εξεταστική). Όμως ο κ. Επίσκοπος ανακοίνωσε στους φοιτητές που επιθυμούν να δουν το γραπτό τους πως αυτό θα γίνει μόνο έπειτα από την άρση των περιοριστικών μέτρων, κάτι που μπορεί να επέλθει και μετά από αρκετές εξεταστικές περιόδους. Φυσικά κατανοούμε πως τη δεδομένη περίοδο οι ώρες γραφείου τελούνται διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον διδάσκοντα να ενημερώσει μέσω βιντεοκλήσης τους φοιτητές για την εικόνα των γραπτών τους. Αναρωτιόμαστε επομένως αν ο κ. Επίσκοπος έχει καταλάβει πως έπραξε λανθασμένα και επιλέγει να παραβλέψει τον κανονισμό του ΟΠΑ αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να αναλάβει τις ευθύνες του προς τους φοιτητές.

Έχοντας γνώση όλων των παραπάνω, καταγγέλουμε την αντιεκπαιδευτική και παράνομη στάση του κ. Επίσκοπου απέναντι στους φοιτητές και τον καλούμε έστω και τώρα να τηρήσει τους κανονισμούς και να διορθώσει την κλίμακα βαθμολόγησής του, περνώντας στο σύστημα του e-grammateia τους σωστούς βαθμούς.

Δείτε εδώ το σχετικό αίτημα-καταγγελία που καταθέσαμε στη Συνέλευση του τμήματος.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης