Ομόθυμη καταδίκη της ατίμωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Είναι αναντίρρητο το γεγονός πως, το περιστατικό με τον Πρύτανη του ΟΠΑ, όπως αυτό αποτυπώνεται στη φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι απεχθές, αποτρόπαιο και πλήρως ταπεινωτικό για την ανθρώπινη υπόσταση. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και καταρρακώνει το αξιακό σύστημα του πολιτισμού μας.

Είναι κοινή διαπίστωση επίσης, ότι η πράξη αυτή κατάφερε τελικά να ξεσηκώσει ένα τεράστιο κύμα καταδίκης της απάνθρωπης συμπεριφοράς.

Ο αποτροπιασμός και η δημόσια καταδίκη του περιστατικού δεν αρκεί όμως για να σταματήσει ο κύκλος της βίας που κάθε φορά έχει άλλο πρωταγωνιστή και αυτό οφείλει να μας κινητοποιήσει όλους. Προ καιρού, ήταν ο σκηνοθέτης Ινδαρές που έπεσε θύμα ατιμωτικής βίας από τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής μέσα στο ίδιο του το σπίτι, προ ημερών 14χρονοι μαθητές οι οποίοι κρατούμενοι χωρίς στοιχεία επί 4ημέρου στη ΓΑΔΑ και χωρίς καμία επικοινωνία με τους γονείς τους, ήρθαν αντιμέτωποι με την ψυχολογική βία των αστυνομικών μέχρι την απελευθέρωση από την Εισαγγελική Αρχή.

Ως νέοι άνθρωποι και ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας μια επιλογή έχουμε μόνο. Να αφυπνίσουμε και να αφυπνιστούμε, να κινητοποιήσουμε και να κινητοποιηθούμε ώστε να παλέψουμε για την αλλαγή των συνθηκών που γεννούν τη βία. Από την ατομική επιλογή του καθενός, την οργανωμένη συλλογική δράση έως την άσκηση ανθρωποκεντρικών πολιτικών από μεριάς της Πολιτείας, η προάσπιση της κοινωνικής γαλήνης και συνοχής οφείλει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Και επειδή ορισμένοι ήδη βρήκαν την ευκαιρία να θέσουν πάλι την ατζέντα της κάρτας εισόδου στα Πανεπιστήμια και εντέλει της ιδιωτικοποίησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ας διδαχτούν τουλάχιστον από τη μετάλλαξη των νεοφιλελεύθερων που εν μέσω της πανδημίας ομνύουν στο όνομα του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης