Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» | Δίκη της Χρυσής Αυγής

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» έπειτα από συνεδρίασή του χθες Παρασκευή 02/10 αποφασίζει τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο του Αρείου Πάγου που αφορά την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επτά χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις σε Αιγύπτιο ψαρά και τη βία απέναντι σε μέλη συνδικαλιστικού οργάνου αλλά και δεκάδες άλλα περιστατικά, ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης να καταδικάσει το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Η αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και όχι ως πολιτικό κόμμα, όπως είχε μεταμφιεστεί όλο αυτό τον καιρό, καθώς και η καταδίκη της ηγεσίας της αποτελεί την «κόκκινη γραμμή» της δημοκρατίας μας.

Η δίκη της 7ης Οκτωβρίου είναι συμβολική, όντας η απαρχή του αναχώματος που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες του τόπου οφείλουμε να στήσουμε απέναντι στο φίδι του νεοναζισμού. Το φίδι που μπορεί να μην τρύπωσε στη Βουλή με το πρόσωπο που ξέραμε, αλλά σαν λερναία ύδρα έσπασε σε πολλά κεφάλια και αναγεννήθηκε. Μετά από αλλεπάλληλους αγώνες και δεκάδες διαδηλώσεις φτάνουμε στο σημείο μηδέν. Το αντίδοτο στο δηλητήριο του μίσους, είναι η εντατικοποίηση της δράσης μας και η πολιτικοποίηση έναντι του εφησυχασμού και της αδιαφορίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 07/10 και ώρα 10:00 έξω από το Εφετείο του Άρειου Πάγου. Προτρέπουμε όσους συμμετέχουν να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους στη συγκέντρωση.

Μπορείτε να δείτε και την σχετική απόφαση του Δ.Σ. εδώ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης