Aλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» έπειτα από συνεδρίασή του σήμερα Δευτέρα 25/08 αποφασίζει τη στήριξη του Συλλόγου προς το Λιβανέζικο λαό έπειτα από την τραγωδία που βιώνουν όλο αυτό τον καιρό, αποτέλεσμα της καταστροφικής έκρηξης που σημειώθηκε στην Βηρυτό.

Εδώ και πολλούς μήνες στο Λίβανο επικρατεί αβεβαιότητα τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου. Από τον περασμένο κιόλας Οκτώβριο μέσα από μαζικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις υπάρχει λαϊκή απαίτηση για εκλογές. Όμως, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που επικρατεί και κατ’ επέκταση οι επιλογές του, έχουν οδηγήσει τη χώρα σ' ένα τεράστιο για το μέγεθος της οικονομικό χρέος καθώς και σε τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Μετά την έκρηξη στη Βυρητό, που επέφερε καταστροφικές συνέπειες με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες και άστεγους, η οικονομία της χώρας βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά στο χρέος της. Η κυβέρνηση παραιτείται και οι πολίτες καλούνται να πάρουν τη σωστή απόφαση σ‘ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα. Πρώτα όμως πρέπει να ανακάμψουν ψυχολογικά και να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Είναι χρέος όλων μας να τους βοηθήσουμε να ορθοποδήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλληλεγγύη στο Λίβανο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» καλεί όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συνδράμουν από το υστέρημά τους με είδη πρώτης ανάγκης ή φάρμακα βοηθώντας τον άτυχο λαό. Η αποστολή των αντικειμένων θα πραγματοποιηθεί μέσω της ελληνολιβανέζικης ένωσης «GLCU Community» την Παρασκευή 28 Αυγούστου. Το κέντρο συλλογής ειδών βρίσκεται στην οδό Επικούρου 28 (πλατεία Κουμουνδούρου).

Δείτε τη σχετική απόφαση του Συλλόγου εδώ.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης