Άμεση ανάρτηση των βαθμολογιών των φοιτητών στο μάθημα χειμερινού εξαμήνου Μαθηματικός Λογισμός σε Επιχειρησιακά και Οικονομικά Προβλήματα (Μ-Ω)

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Από τον Φλεβάρη του 2021 και έπειτα βιώνουμε μία παρωδία στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Συγκεκριμένα, στις 10 Φλεβάρη οι φοιτητές του Μ-Ω εξετάστηκαν στο μάθημα Μαθηματικός Λογισμός σε Επιχειρησιακά και Οικονομικά Προβλήματα με διδάσκοντα τον κ. Μπεκίρο, αξιοποιώντας μόνο την πλατφόρμα του MS Teams. Στο τέλος αυτής, οι φοιτητές πληροφορούνταν αυτόματα από την πλατφόρμα για τον βαθμό που έλαβαν στην εξέτασή τους.

Όπως είναι λογικό, ο κ. Μπεκίρος είχε στη διάθεσή του μέχρι την καταληκτική ημερομηνία στις 4 Απριλίου 2021 να αναρτήσει επίσημα στο σύστημα του e-grammateia τις βαθμολογίες των φοιτητών. Με θλίψη διαπιστώσαμε τότε πως αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί, παρά τους δύο μήνες περιθώριο που διέθετε. Όντας σε άμεση επαφή με τη Γραμματεία και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ζητήσαμε να ενημερώσουν τον κ. Μπεκίρο πως έχει παραλείψει τις υποχρεώσεις του και πως οφείλει να αναρτήσει άμεσα τις βαθμολογίες των φοιτητών. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του ίδιου πως θα το πράξει, πέρασε μία εβδομάδα που δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια. Παράλληλα, στείλαμε και μεμονωμένα ως εκπρόσωποι φοιτητών στον κ. Μπεκίρο για να διευκρινιστεί το αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα που τον καθυστερεί από το διοικητικό του έργο, κοινοποιώντας το και στον κ. Σπύρου. Τότε ήταν που μας ενημέρωσε ο κ. Σπύρου για την πρόσφατη παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του τμήματος, αποποιούμενος των ευθυνών του. Μας ενημέρωσε επίσης πως για την υπόθεση θα επιληφθεί ο νέος Πρόεδρος, καθώς η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου στο τμήμα μας παρέμενε κενή. Μετά από μερικές μέρες, στα μέσα Απρίλη, ο κ. Μπεκίρος υποστήριξε ότι έστειλε μέσω e-mail στη Γραμματεία του τμήματος τους βαθμούς των φοιτητών με την αιτιολογία πως η πλατφόρμα του e-grammateia δεν του επέτρεπε να τους αναρτήσει ο ίδιος, ζητώντας από την Προϊσταμένη της Γραμματείας να το πράξει εκείνη. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ως εκπρόσωποι φοιτητών μας γνωστοποίησε πως η ανάρτηση των βαθμολογιών στο σύστημα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του διδάσκοντα.

Μέχρι και σήμερα, οι φοιτητές που εξετάστηκαν επιτυχώς στο συγκεκριμένο μάθημα παραμένουν δέσμιοι της κακό-διοίκησης του τμήματος και του Πανεπιστημίου που ο «ένας πετά το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο» δίχως να δίνεται καμία λύση στο πρόβλημα. Συνέπεια της παραπάνω παρωδίας είναι οι φοιτητές να μην καταφέρουν να δηλώσουν το μάθημα «Εισαγωγή στην Οικονομετρία», καθώς το μάθημα του κ. Μπεκίρου είναι προαπαιτούμενό του, με αποτέλεσμα να καθυστερούν αναίτια τις σπουδές τους.

Τέτοια περιστατικά δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρα για το τμήμα μας και τους φοιτητές του. Τα τελευταία χρόνια πολλές φορές μας έχουν απασχολήσει τέτοια προβλήματα, που προκαλούνται ιδιαίτερα από τη μεριά του κ. Μπεκίρου. Ο ίδιος από τον Σεπτέμβρη του 2017 ζητά επανειλημμένα άδεια από το τμήμα και κάθε φορά που αυτή δεν του χορηγείται, εκείνος επιλέγει να παραλείπει τις υποχρεώσεις του προς το τμήμα και τους φοιτητές. Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχε παρουσιαστεί στα μαθήματά του για τρεις εβδομάδες, δεν τηρούσε τις ώρες γραφείου και γενικότερα συμπεριφέρονταν σαν να μην είναι μέλος ΔΕΠ του ΟΠΑ.

Η υπομονή των φοιτητών έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό. Ήρθε η στιγμή, τα χρόνια που ο κ. Μπεκίρος εξέθετε το τμήμα και άφηνε δέσμιους τους φοιτητές του να αποτελέσουν παρελθόν. Απαιτούμε από τη νέα διοίκηση του τμήματος να προβεί σε άμεση ανάρτηση των βαθμολογιών των φοιτητών, δίχως γραφειοκρατικά ψευτο-κολλήματα καθώς διαθέτει εδώ και ένα μήνα τις βαθμολογίες, όπως υποστηρίζει ο διδάσκοντας. Παράλληλα, ζητάμε από τη Διοίκηση του ΟΠΑ να προβεί επιτέλους στις απαραίτητες ενέργειες ώστε αντίστοιχα φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας να επιλύονται άμεσα και να επιβάλλονται οι κατάλληλες ποινές στους υπεύθυνους, κάτι που οφείλει να πράξει και στην περίπτωση του κ. Μπεκίρου. Προτείνουμε επίσης στη Διοίκηση του ΟΠΑ να διερευνήσει το αν ο κ. Μπεκίρος επιθυμεί να αποτελεί μέλος ΔΕΠ του τμήματος εκπληρώνοντας όλες τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλει να φροντίσει για την άμεση αντικατάστασή του καθώς γίνεται αντιληπτό πως η ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές έχει μόνο αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα των σπουδών και στην αξία του ΟΠΑ ως Δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Δείτε εδώ το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Συνέλευση του τμήματος και κοινοποιήσαμε στον Πρύτανη και στον Αντιπρυτάνη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΟΠΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης