Δωρεάν παροχή του προγράμματος Matlab στους φοιτητές του τμήματος

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | Λογιστική & Χρηματοοικονομική
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Σκοπός του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου είναι να προσφέρει γνώσεις και εφόδια στους φοιτητές χωρίς κοινωνικές ή οικονομικές διακρίσεις. Δυστυχώς το τμήμα μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει μεριμνήσει ώστε αυτό να συντελείται πλήρως, καθώς στο υποχρεωτικό, για την λήψη πτυχίου, μάθημα του 3ου εξαμήνου «Στοιχεία Ανάπτυξης Επιχειρησιακών Λύσεων με τη Βοήθεια της Πληροφορικής», είθισται να διδάσκεται η γλώσσα προγραμματισμού MATLAB, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος για τον μέσο χρήστη.

Ιδιαίτερα φέτος μετά και την ανάρτηση του ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας του χειμερινού εξαμήνου και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης το συγκεκριμένο μάθημα θα διδάσκεται εξ΄αποστάσεως. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ούτε και κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του μαθήματος. Επομένως η διδασκαλία του προγράμματος θα γίνεται μόνο μέσω της οθόνης του διδάσκοντος, δίχως οι φοιτητές να καταπιαστούν πρακτικά με αυτό.

Στα πλαίσια αυτά απαιτούμε την άμεση και δωρεάν χορήγηση του προγράμματος της MATLAB σε όσους φοιτητές παρακολουθήσουν το μάθημα «Στοιχεία Ανάπτυξης Επιχειρησιακών Λύσεων με τη Βοήθεια της Πληροφορικής». Εκεί που οι φοιτητές υστερούν, το πανεπιστήμιο έχει χρέος να προνοεί και να δρα με γνώμονα το συμφέρον των φοιτητών και του Ιδρύματος.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Συνέλευση του τμήματος εδώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης