Λύση ΤΩΡΑ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2018-2019
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Εδώ και μήνες το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όχι για κάποια διάκριση ή κάποια νέα καινοτομία, αλλά για τη δυσοίωνη κατάσταση με την παρουσία τοξικο-εξαρτημένων ατόμων πλησίον του Πανεπιστημίου. Η Περιφέρεια και ο Δήμος παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν αντιδρούν, σαν να περιμένουν από μόνο του το Ίδρυμα να δράσει και να βρει μία λύση. Όμως στο ζήτημα αυτό οφείλουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμβάλλουν, ώστε οι φοιτητές που μόχθησαν για να περάσουν στη σχολή της επιλογής τους να φοιτούν υπό τις κατάλληλες ακαδημαϊκές και υγειονομικές συνθήκες.

Η Πολιτεία διαχρονικά εθελοτυφλεί και προσπαθεί με ημίμετρα και εφήμερες λύσεις να κουκουλώσει ένα ζήτημα που διογκώνεται ραγδαία. Για παράδειγμα, η διαρκής μετακίνηση της συγκεκριμένης ομάδας ατόμων από τη μια περιοχή στην άλλη, δεν αποτελεί λύση. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μια άψυχη μάζα, αλλά χρίζουν ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης, συνεπώς δεν μπορούμε να τους πετάμε σαν τσουβάλια με πατάτες αριστερά και δεξιά.

Ένα κράτος που έχει ευαισθησίες πρόνοιας οφείλει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην τίθενται στο περιθώριο, αλλά αντίθετα σταδιακά να οδηγούνται στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Η δημιουργία νέων κέντρων απεξάρτησης και κλινικών αποτοξίνωσης όπως και η πρόσληψη ειδικευμένου πάνω στο θέμα, ψυχιατρικού προσωπικού, μοιάζουν να είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς οι ήδη υπάρχουσες δομές φαίνονται ανεπαρκείς για να καλύψουν την πληθώρα των αναγκών που έχουν προκύψει.

Το τελευταίο διάστημα, με τη φύλαξη της εισόδου του Πεδίου του Άρεως στην οδό Μαυρομματαίων από ιδιωτική εταιρεία αλλά και από την αστυνομία, η εμπορία ναρκωτικών έχει μεταφερθεί στην πλατεία Βικτωρίας καθώς και στην οδό Αντωνιάδου δίπλα στις εισόδους του Πανεπιστημίου. Όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν αυτό θα συμβαίνει εκτός του ΟΠΑ, όταν όμως οι συνθήκες γίνουν δυσμενείς ίσως η εμπορία και η χρήση ουσιών να μεταφερθούν εντός του Ιδρύματος οδηγώντας σε μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Ως φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνουμε πως η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και γι’ αυτό απαιτούμε από το Δήμο, την Περιφέρεια και την Πολιτεία την άμεση κινητοποίησή τους, προκειμένου αφενός οι άνθρωποι αυτοί να βοηθηθούν ουσιαστικά και αφετέρου να προστατέψουν το ρόλο του Δημόσιου Πανεπιστημίου ως κέντρο καλλιέργειας συνειδήσεων και αναπαραγωγής ακαδημαϊκής γνώσης και κοινωνικής κουλτούρας.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης