Η ΔΩΡΕΑΝ διανομή συγγραμμάτων δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017-2018
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Με αισθήματα αγανάκτησης διαβάσαμε όλοι τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κατάργηση της ΔΩΡΕΑΝ διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Με μια πιο προσεκτική όμως ανάγνωση της είδησης αντιληφθήκαμε πως επρόκειτο για “ΑΝΑΣΤΟΛΗ της διανομής συγγραμμάτων ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση στην πληρωμή τους από πλευράς Υπουργείου Παιδείας”.

Ως υπεύθυνη παράταξη φοιτητών ενεργοποιηθήκαμε άμεσα προκειμένου να μην επιτρέψουμε να παιχτούν άλλη μια φορά παιχνίδια στις δικές μας πλάτες. Επικοινωνήσαμε άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας αλλά και την απόφασή μας να κινηθούμε δυναμικά ώστε να αποτρέψουμε κάθε σκέψη περιστολής των φοιτητικών μας δικαιωμάτων και η ενημέρωση που είχαμε είναι πως “η δωρεάν παροχή όλων των συγγραμμάτων θα συνεχιστεί κανονικά και πως το όλο θέμα προέκυψε ύστερα από έναν ωμό εκβιασμό εννέα εκδοτικών οικών με εμφανή πολιτική στόχευση και με την πλήρη υποστήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Παράλληλα όμως προχωρήσαμε και σε ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» απαιτώντας την άμεση και απρόσκοπτη διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και τονίζοντας την ίδια στιγμή την αντίθεσή μας στο να αντικατασταθούν από ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες καθώς αυτό απλά θα μεταφέρει στους φοιτητές το κόστος της αγοράς έντυπων συγγραμμάτων. Το βιβλίο ως εργαλείο εκμάθησης και αναπαραγωγής της γνώσης, αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά και εξέλιξης του ανθρώπου και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οποιαδήποτε έκπτωση στην δωρεάν πρόσβαση των φοιτητών. 

Διατρανώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως η προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας. Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς θεατές απέναντι σε όσους απεργάζονται να σχεδιάσουν το δικό μας μέλλον εξυπηρετώντας τις δικές τους αθέμιτες επιδιώξεις. Η δική μας γενιά οφείλει και θα δώσει τις δικές της νικηφόρες μάχες.

Να μην παίζει κανείς παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης