Άνοιξε πέτρα να ...κρυφτεί την πιάσαν για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2017-2018
Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ από επίλεκτο στέλεχος της φυλλορροούσας ομάδας ΚΑΡΑΜΑΝΗ


Η αιφνίδια παραίτηση της Ολίβιας Κυριακίδου από μέλος ΔΕΠ έγινε για να κουκουλωθεί ότι επρόκειτο για μια κατ’ επάγγελμα αντιγραφέα ξένου επιστημονικού έργου.

 

Σαν ωρολογιακή βόμβα έσκασε προ ημερών στα χέρια του Προέδρου της ΟΔΕ Κ. Καραμάνη η αποκάλυψη-καταγγελία των εκπροσώπων φοιτητών της ΠΑΣΠ στη Σύγκλητο του Ο.Π.Α. σχετικά με τους λόγους παραίτησης της Επίκουρης Καθηγήτριας, Ολίβιας Κυριακίδου από μέλος ΔΕΠ της ΟΔΕ τον Οκτώβριο του 2017. Η αποκάλυψη αυτή έφερε ουσιαστικά στο φως την κακοδιοίκηση και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η ομάδα Καραμάνη μετατρέποντας ένα ιστορικό Τμήμα σε προσωπικό φέουδο.

karamanis marinelaΗ αποκάλυψη πως η Ολίβια Κυριακίδου κατηγορείται για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ξένων επιστημονικών εργασιών, τις οποίες δημοσίευε ως δική της προσωπική έρευνα προκειμένου να “χτίζει” το επιστημονικό της βιογραφικό για την εξέλιξή της στις ακαδημαϊκές βαθμίδες, άφησε άφωνη όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας.

Άπαντες οι εμπλεκόμενοι έτρεξαν να κρυφτούν μαζί με τις ευθύνες τους, πίσω από την παραίτηση της Κυριακίδου χωρίς να αναζητήσουν ως όφειλαν, το αν ευσταθούσαν οι φήμες περί ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ.

Η ομάδα Καραμάνη δέχτηκε καίριο πλήγμα ηθικής και όχι μόνο, διάστασης, και όσο και αν προσποιείται ότι απλά ..βρέχει, είναι υποχρεωμένη να απολογηθεί για το διασυρμό που υπέστη το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο.

Το επιχείρημα ότι από τη στιγμή που η Κυριακίδου παραιτήθηκε από μέλος ΔΕΠ το θέμα θεωρείται λήξαν, απευθύνεται μόνο σε κουτόφραγκους. Η συγκεκριμένη λογοκλόπος έχει δημοσιεύσεις και με άλλα μέλη ΔΕΠ, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν για το αν είναι πρωτότυπες. Επιπλέον, η Διοίκηση του Τμήματος έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των προτεινόμενων προς επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων ακαδημαϊκού έτους 2017-18 τα συγγράμματά της, τα οποία πλέον αμφισβητείται το αν και κατά πόσο είναι δική της επιστημονική δουλειά. Τέλος, θα πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές της ευθύνες για το ότι απέκρυψε τις δημοσιεύσεις περί ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ όταν υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2017, την αίτηση για την εξέλιξή της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την καταγγελία κατά της Ολίβιας Κυριακίδου που κατέθεσαν στη Σύγκλητο του Ο.Π.Α. οι εκπρόσωποι φοιτητών της ΠΑΣΠ (αρ.πρωτ. 2164/28-3-2018) σχετικά με το αδίκημα της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ και την αναζήτηση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου ο οποίος συνέδραμε στην εξέλιξή της ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος ΟΔΕ.

 

Προϊόν ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ...

retracted kyriakidou1 retracted kyriakidou2  

Τα δύο άρθρα της Κυριακίδου που αποσύρθηκαν (RETRACTED) με την κατηγορία της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ.

 

Με την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στις αρχές Οκτωβρίου και για μια περίοδο τριών εβδομάδων γίναμε όλοι μάρτυρες μιας αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς από μεριάς της Ολίβιας Κυριακίδου, Επίκουρης Καθηγήτριας μέχρι εκείνη τη στιγμή, του τμήματος της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η “αναποφάσιστη” Κυριακίδου τη μια μέρα ανακοίνωνε στο Αμφιθέατρο πως τις διαλέξεις των μαθημάτων «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων» και «Οργανωσιακή Συμπεριφορά» θα τις αναλάβουν οι διδακτορικοί φοιτητές της και την επόμενη μέρα αναθεωρούσε και δήλωνε πως θα διδάξει η ίδια κανονικά όπως ακριβώς αναγραφόταν και στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι φήμες όλη αυτή την περίοδο είχαν οργιάσει σχετικά με το τι εξωθούσε την Ο. Κυριακίδου σε αυτή την ασυνάρτητη συμπεριφορά.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει όμως πως μια, πολλά υποσχόμενη, διδάσκουσα και σημαίνον στέλεχος της πλευράς Καραμάνη η οποία ανέμενε την περίοδο αυτή την εξέλιξή της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας τα βρόντηξε όλα και πήγε για…χόρτα!!!

Ο γρίφος λύθηκε εκεί περί τα τέλη Οκτωβρίου όταν και πάλι σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κυκλοφόρησε έντονα η πληροφορία πως η Ο. Κυριακίδου υπέβαλε την παραίτησή της από μέλος ΔΕΠ του τμήματος ΟΔΕ προϊούσης της διαδικασίας εξέλιξής της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας!!!. Δυστυχώς όμως, η, υπό τον Κ. Καραμάνη, Διοίκηση του τμήματος δεν θεώρησε επιβεβλημένο σύμφωνα με την ακαδημαϊκή δεοντολογία να ενημερώσει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα σχετικά με την παραίτηση της Ο. Κυριακίδου. Την ίδια στάση κρυψίνοιας επέδειξε ακόμη και όταν, ως εκπρόσωποι Φοιτητών με έγγραφη αίτησή μας ζητήσαμε να μας πληροφορήσει για τους λόγους που κρύβονται πίσω από την παραίτηση της Ο. Κυριακίδου. Συγκεκριμένα με το, υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 3636/25-10-2017, έγγραφό μας απευθύναμε ερώτηση:

"..προς κάθε θεσμικά υπεύθυνο του Τμήματος ΟΔΕ αν η κυρία Κυριακίδου έχει υποβάλλει παραίτηση από μέλος ΔΕΠ του Τμήματος αφήνοντας βασικό μάθημα κατεύθυνσης χωρίς καθηγητή. Θέλουμε επιτέλους μια ΣΑΦΗ απάντηση. Σε περίπτωση που όντως ισχύουν οι φήμες περί παραίτησης που διακινούνται εδώ και καιρό στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου οφείλουμε να γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή. Υπάρχει άραγε Διοίκηση στο Τμήμα που έχει τη διάθεση να τοποθετηθεί με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια;"

Η απάντησή του ήταν να απευθυνθούμε στον Πρύτανη του Ο.Π.Α.!!! Ήταν πλέον σίγουρο για μας πως η δουλειά βρώμαγε…

 

" Ήταν χαρακτηριστικός ο διαπρύσιος λόγος της Κυριακίδου ενάντια σε όσους σκέπτονταν ή επιχειρούσαν να της υποβάλλουν εργασίες που ήταν αποτέλεσμα ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ."

 

Ποιο είναι όμως το προφίλ που είχε δημιουργήσει στα Αμφιθέατρα η εν λόγω διδάσκουσα κατά τη διάρκεια που ασκούσε τα καθήκοντά της ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος; Η Ολίβια Κυριακίδου από την ημέρα που προσελήφθη στο Πανεπιστήμιό μας, επέδειξε μια στριφνή εκπαιδευτική συμπεριφορά απέναντι στους φοιτητές του Τμήματος. Είναι χαρακτηριστικός ο διαπρύσιος λόγος της ενάντια σε όσους σκέπτονταν ή επιχειρούσαν να της υποβάλλουν εργασίες που ήταν αποτέλεσμα ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ. Κινήθηκε πάντα με γνώμονα την πειθαρχία και την αυστηρότητα στη βαθμολόγηση των γραπτών των φοιτητών επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει το προφίλ μιας ακέραιας και αδέκαστης διδάσκουσας δηλαδή μιας αυθεντίας. Πέραν τούτου, συντάχθηκε πιστά με την πλειοψηφούσα ομάδα των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΟΔΕ προσπαθώντας με τη στάση της αυτή να ενισχύσει τη θέση της στο Τμήμα και κατ’ επέκταση και στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Στα πλαίσια αυτά άλλωστε, οι Προεδρίες Νικολόπουλου-Καραμάνη την είχαν ορίσει Διευθύντρια στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος με αποτέλεσμα μέσω της θέσης αυτής να:

- Συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές επιλογής υποψήφιων διδακτορικών φοιτητών διαμορφώνοντας τις εισηγήσεις για το ποιοι υποψήφιοι θα γίνονταν δεκτοί στο Πρόγραμμα και ποιοι θα απορρίπτονταν. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις που ενώ οι επιβλέποντες καθηγητές είχαν εισηγηθεί θετικά για υποψήφιους, με προσωπική της παρέμβαση αυτοί τελικά απορρίφθηκαν.

- Διαμορφώνει το πρόγραμμα μαθημάτων των υποψήφιων διδακτορικών φοιτητών κάνοντας εισήγηση στη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος για το ποιοι θα είναι οι διδάσκοντες του Προγράμματος επιλέγοντας ημετέρους σε βάρος άλλων μελών του Τμήματος πρωτοβάθμιων και έμπειρων στην επίβλεψη υποψήφιων διδακτορικών φοιτητών.

- Διοργανώνει ερευνητικά σεμινάρια για τους υποψήφιους διδακτορικούς φοιτητές καθώς και τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος.

 

" Η Διοίκηση Καραμάνη δεν έπραξε απολύτως τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος και το όνομα του Τμήματος και του Πανεπιστημίου σε διεθνές ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι το ίδιο συνυπεύθυνος για το διασυρμό που υπέστη το Τμήμα ΟΔΕ… "

 

Πέντε μήνες λοιπόν μετά, αυτό που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ως όφειλε η Διοίκηση του Τμήματος αναλαμβάνουμε να το πράξουμε εμείς, οι εκπρόσωποι Φοιτητών στη Σύγκλητο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιοποιούμε λοιπόν στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ο.Π.Α. πως ο λόγος που οδήγησε την Ο. Κυριακίδου στην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ είναι η αποκάλυψη της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ. Καταθέτουμε υπόψη των μελών της Συγκλήτου δύο αντίγραφα από δύο άρθρα που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν η Ο. Κυριακίδου σε επιστημονικά περιοδικά και τα οποία τελικά αποσύρθηκαν με την κατηγορία της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ.

Συγκεκριμένα, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από τα έγγραφα που επισυνάπτουμε:

- Τον Ιανουάριο του 2011, δημοσιεύεται στο περιοδικό Human Relations, Vol. 64 No. 1, pp. 85-107, το επιστημονικό άρθρο των Holly S. Slay and Delmonize A. Smith “Professional identity construction: using narrative to understand the negotiation of professional stigmatized cultural identities”.

- Τον Αύγουστο του 2012, η Ο. Κυριακίδου δημοσιεύει στο περιοδικό Equality, Diversity and Inclusion: An International Journal, Vol. 31 Issue 1, pp. 27-42, στο τεύχος στο οποίο είναι guest editor, το επιστημονικό της άρθρο “Negotiating gendered identities through the process of identity construction: Women managers in engineering”. Δημοσιεύει για την ακρίβεια ως δική της επιστημονική εργασία το πρωτότυπο άρθρο που αναφέραμε παραπάνω, αυτό των Holly S. Slay and Delmonize A. Smith.

- Την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου του 2011, στέλνει στο περιοδικό Construction Management and Economics, το ίδιο επιστημονικό άρθρο αλλά με άλλο τίτλο και συγκεκριμένα: “Fitting into technical organizations? Exploring the role of gender in construction and engineering management in Greece”. Το άρθρο αυτό γίνεται αποδεκτό στις 17/10/2011 και δημοσιεύεται τελικά στις 21 Οκτωβρίου του 2012 (Vol. 3, Issue 1, pp. 845-846).

- Κατά τη διάρκεια της επίμαχης αυτής περιόδου, ολοκληρώνονται, επιτυχώς για την ίδια, οι διαδικασίες για τη μονιμοποίησή της στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοικητική των Επιχειρήσεων με έμφαση στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά. Η μονιμοποίησή της δημοσιεύεται στο Τεύχος Γ’ στο ΦΕΚ 789/6-8-2012.

 

mapa karamani"  Δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα

και ψάχνεις μόνο ίντριγκες και κουτσομπολία... ...των διαδρόμων "

 

Ο Θεός όμως πέραν από τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη και έτσι η απάτη προσωποποιείται και αποκαλύπτεται:

- Στις 12 Ιουλίου 2016, ο εκδοτικός οίκος αποσύρει το άρθρο της Ο. Κυριακίδου από το περιοδικό Construction Management and Economics με την επισήμανση της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ. Πρόκειται δηλαδή για ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ του επιστημονικού άρθρου “Professional identity construction: using narrative to understand the negotiation of professional stigmatized cultural identities” των H.S.Slay and D.A.Smith, που είχε δημοσιευτεί τον Ιανουάριο του 2011 στο επιστημονικό περιοδικό Human Relations.

- Ακολουθεί ένα χρόνο μετά, και νέο χαστούκι για την Ολίβια Κυριακίδου καθώς το επιστημονικό περιοδικό Equality, Diversity and Inclusion: An International Journal αποσύρει στις 20 Ιουλίου 2017 λόγω ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ και ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ το άρθρο που είχε δημοσιευτεί τον Αύγουστο του 2012 όπως είδαμε παραπάνω. Η Ο. Κυριακίδου στην περίπτωση αυτή πραγματικά “το απογείωσε” καθώς κατηγορείται ότι αντέγραψε δικό της άρθρο το οποίο όμως ήταν αντιγραφή του πρωτότυπου επιστημονικού άρθρου Professional identity construction: using narrative to understand the negotiation of professional stigmatized cultural identities των H.S.Slay and D.A.Smith (Human Relations, Ιανουάριος 2011). Το περιοδικό σημειώνει μάλιστα πως “the author and Journal sincerely apologise for this”.

- Μεταξύ της πρώτης (12-7-2016) και της δεύτερης (20-7-2017) αποκάλυψης της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ η Ο. Κυριακίδου και οι συν αυτώ στο Τμήμα είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες της εξέλιξής της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας “κρύβοντας τις βρωμιές της κάτω από το χαλί”. Έτσι, στα πλαίσια της 6ης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της ΟΔΕ συγκροτείται στις 8 Φεβρουαρίου 2017 η προβλεπόμενη, για την εκλογή της, Επταμελής Επιτροπή. Όμως οι εξελίξεις τους προλαβαίνουν καθώς η Ο. Κυριακίδου παραιτείται κακήν κακώς (26-9-2017 η πρώτη υποβολή παραίτησης για να ακολουθήσει στις 20-10-2017 η δεύτερη και οριστική παραίτηση). Η παραίτηση δημοσιεύεται τελικά στο Τεύχος Γ’ στο ΦΕΚ 1085/3-11-2017.

 

retracted google scholar screen

Με μια απλή αναζήτηση “Kyriakidoy Olyvia” στο google scholar κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει το προϊόν λογοκλοπής με την ένδειξη Retracted Article (αποσυρμένο άρθρο).

 

Έτσι ένας κύκλος κλείνει οριστικά με την παραίτηση της Ο. Κυριακίδου για να ανοίξει όμως ένας καινούριος κύκλος αναφορικά με την αναζήτηση των ευθυνών κάθε εμπλεκόμενου στην ακαδημαϊκή απάτη. Πρόκειται όπως αποδεικνύουμε με αδιάσειστα στοιχεία για διάπραξη εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση με παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για διεθνή διασυρμό του Πανεπιστημίου μας. Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε την αμήχανη στάση και την ένοχη σιωπή της Διοίκησης Καραμάνη. Δεν έπραξε απολύτως τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος και το όνομα του Τμήματος και του Πανεπιστημίου τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι το ίδιο συνυπεύθυνος για το διασυρμό που υπέστη το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και οφείλει ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΊ ΣΗΜΕΡΑ κιόλας. Η Πρυτανική Αρχή έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κινήσει τις προβλεπόμενες, από το Νόμο, διαδικασίες προκειμένου να αναζητηθούν οι όποιες ευθύνες των Προέδρων του Τμήματος, του Κοσμήτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και όλων όσων συμμετείχαν στο εκλεκτορικό και ενώ γνώριζαν, την ψήφισαν ως διδάσκουσα του Τμήματος ΟΔΕ.

Οι διοικητικές και ποινικές ευθύνες της Ο. Κυριακίδου είναι ξεκάθαρες και δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλάκι της παραίτησης. Γνώριζε ήδη από τον Ιούλιο του 2016 πως έχει αποδειχτεί ένοχη λογοκλοπής και εντούτοις λίγους μήνες μετά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, κίνησε κανονικά τις διαδικασίες για την εξέλιξή της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Απέκρυψε από το βιογραφικό της τα επίμαχα άρθρα ή εξακολουθούσε να τα μοστράρει ως δική της ερευνητική εργασία χωρίς ίχνος ντροπής;

 

"  Πρόκειται όπως αποδεικνύουμε με αδιάσειστα στοιχεία για διάπραξη εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση με παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για διεθνή διασυρμό του Πανεπιστημίου… "

 

Σε όλα τα ανωτέρω θέλουμε να προσθέσουμε μερικές επισημάνσεις-ερωτήσεις ακόμη:

- Αντιλαμβάνεται η Διοίκηση Καραμάνη ότι οφείλει να απολογηθεί για το γιατί και με ποια κριτήρια όρισε την Ο. Κυριακίδου ως υπεύθυνη των διδακτορικών φοιτητών και όχι άλλον πρωτοβάθμιο καθηγητή;

- Ποιες μπορεί να είναι οι ενδεχόμενες συνέπειες για όσους Καθηγητές συνεργάστηκαν μαζί της στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων;

- Πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς για το ότι δεν είναι συρραφή αντιγραφών τα συγγράμματα τα οποία διανέμονται στους φοιτητές και για τα οποία εξασφαλίζει ετησίως ένα ικανοποιητικό εισόδημα; Πόσα αντίτυπα πουλάει το χρόνο και για πόσα συναπτά έτη;

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στα κάτωθι συγγράμματα:

Α) Σύγγραμμα “Management: Εταιρικές Λειτουργίες” των Ο. Κυριακίδου και Ε. Σαλαβού το οποίο προσφέρεται στο μάθημα του Β’ Εξαμήνου ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, εκδόσεις ROSILI, 2010.

Β) Σύγγραμμα “Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” των Ο. Κυριακίδου και Ε. Σαλαβού το οποίο προσφέρεται στο μάθημα ελεύθερης επιλογής ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, εκδόσεις ROSILI, 2014.

- Μετά τη σημερινή μας καταγγελία-αποκάλυψη θα ευαισθητοποιηθεί η Διοίκηση του Τμήματος της ΟΔΕ προκειμένου να τα αφαιρέσει από τη λίστα των προτεινόμενων συγγραμμάτων;

Ως φοιτητές και ενεργοί ακαδημαϊκοί πολίτες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι διδάσκοντες που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι από το υστέρημά τους για να μορφώσουν τη γενιά του αύριο. Δεν ανεχόμαστε άλλο να παραδίδουν μαθήματα νομιμότητας και ηθικής οι κατ’ εξοχήν παραβάτες των Νόμων και τέτοιους από ότι αποδεικνύεται έχουμε καμπόσους στις τάξεις των ακαδημαϊκών μας δασκάλων. “Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές”.

 

Το Ιστορικό της μεθόδευσης της Διοίκησης Καραμάνη…

 - Ιούλιος 2016 δημοσιοποιείται η απόσυρση του πρώτου άρθρου της Κυριακίδου με την καταγγελία της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ.

- Εντούτοις, στις αρχές του 2017 η Κυριακίδου αποσιωπά την παρανομία της και υποβάλλει αίτηση για την εξέλιξη της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.

- 8 Φεβρουαρίου 2017 η Γενική Συνέλευση της ΟΔΕ προχωρά στη συγκρότηση 7μελούς Επιτροπής για την εξέλιξη της Κυριακίδου.

- Ιούλιος 2017 και δεύτερο επιστημονικό περιοδικό αποσύρει άρθρο της Κυριακίδου με την κατηγορία της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ.

Προκύπτει λοιπόν αβίαστα το ερώτημα. Ομολογούν οι διοικούντες ότι πιάστηκαν θύμα εξαπάτησης της Κυριακίδου; Αν όντως έτσι έχει η κατάσταση, δεν διαθέτουν τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευθιξία προκειμένου να την στείλουν στο πειθαρχικό;

Ή μήπως οι διαδικασίες εξέλιξης της Ο. Κυριακίδου καρκινοβατούσαν γιατί εν τω μεταξύ εντόπισαν πράγματι τις ΛΟΓΟΚΛΟΠΕΣ; Στην περίπτωση αυτή όμως, γιατί η Διοίκηση της ΟΔΕ την υπολόγιζε κανονικά στη διδασκαλία των μαθημάτων του φθινοπωρινού εξαμήνου;

Είναι προφανές ότι η δουλειά βρώμαγε και κάποιοι στο παρασκήνιο μεθόδευαν το κουκούλωμα των παρανομιών. Η αντίστροφη μέτρηση όμως για την αποκάλυψη της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ είχε ξεκινήσει, γεγονός που αποτέλεσε τελικά την αιτία που την οδήγησε στην παραίτηση στις 12-10-2017.

 

Τα δύο άρθρα της Κυριακίδου που αποσύρθηκαν (RETRACTED) με την κατηγορία της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ καθώς και το άρθρο των H.S.Slay και D.A.Smith μπορείτε να τα βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

- Professional identity construction: using narrative to understand the negotiation of professional stigmatized cultural identities” των H.S.Slay and D.A.Smith

- “Negotiating gendered identities through the process of identity construction: Women managers in engineering”

- “Fitting into technical organizations? Exploring the role of gender in construction and engineering management in Greece”

- Statement of Retraction από το περιοδικό Construction Managment and Economics για το άρθρο "Fitting into technical organizations? Exploring the role of gender in construction and engineering management in Greece"

*Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα συγκεκριμένα άρθρα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα στο VPN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης