Καταγγελία για τον Πρόεδρο της Φοιτητικής Λέσχης

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022

Ο πλανήτης δεν είναι απλά ένας φιλόξενος χώρος που η πορεία του καθενός και της καθεμιάς μας είναι αναλώσιμη, ο πλανήτης είναι το ίδιο μας το σπίτι. Καθίσταται λοιπόν αδήριτη η ανάγκη να συμβάλλουμε ΟΛΟΙ μας στην προστασία του. Για το λόγο αυτό, οφείλουμε να αλλάξουμε συνήθειες, να αποκτήσουμε νέες, πιο ωφέλιμες για το περιβάλλον, καθώς επίσης, και να προβούμε σε απλές, καθημερινές ενέργειες, ώστε να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη των φυσικών πόρων του πλανήτη.

Στα πλαίσια αυτά, ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι φοιτητών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φοιτητικής Λέσχης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θεωρήσαμε ότι, όπως συμβαίνει ήδη στο εστιατόριο των φοιτητών, πρέπει να σταματήσει η χρήση πλαστικής συσκευασίας για τη διανομή φαγητού σε πακέτο και στο εστιατόριο που σιτίζονται τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ο.Π.Α. Προκειμένου λοιπόν να ενημερωθούν όλοι, τοιχοκολλήσαμε στο χώρο του εστιατορίου των καθηγητών την εξής ανακοίνωση:

«Καλούνται όσα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας εξυπηρετούνται στο εστιατόριο να συμβάλουν άμεσα στον περιορισμό/κατάργηση της χρήσης πλαστικής συσκευασίας, όπως ήδη συμβαίνει στο χώρο σίτισης των φοιτητών. Στα πλαίσια αυτά, όσοι επιθυμούν να σιτίζονται εκτός του συγκεκριμένου χώρου εστίασης παρακαλούνται να προσέρχονται με δική τους συσκευασία (όχι μιας χρήσεως) ώστε να παραλαμβάνουν το φαγητό τους».

Δέκα λεπτά μετά την παρέμβασή μας στο εστιατόριο των καθηγητών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Φοιτητικής Λέσχης του Ο.Π.Α. συνάντησε στο χώρο του ισογείου του Πανεπιστημίου μας, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών Σωτήρης Πέτρουλας και υιοθετώντας γηπεδική συμπεριφορά προχώρησε σε σκαιούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό του με αφορμή την πρωτοβουλία των εκπροσώπων φοιτητών.

Επιλέγουμε να μην αναφέρουμε στο παρόν έγγραφο τους συγκεκριμένους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς αλλά και τα υπονοούμενα που εκστόμισε ο κ. Εμμανουήλ Κρητικός χωρίς αυτό βέβαια να εκληφθεί από κανέναν ως οποιουδήποτε είδους αδυναμία, άλλωστε επιφυλασσόμεθα για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας.

Θέλουμε όμως να καταγγείλουμε την απρεπή συμπεριφορά του κ. Εμμανουήλ Κρητικού που δεν συνάδει με το ήθος ενός ακαδημαϊκού δασκάλου και ζητούμε από τα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου μας την άμεση απομάκρυνσή του από τα καθήκοντα του Προέδρου της Φοιτητικής Λέσχης. Είναι προφανές πως δεν είναι σε θέση πλέον να ανταποκριθεί επαρκώς στην υπηρέτηση των σκοπών της φοιτητικής μέριμνας

Δείτε εδώ όπως κατατέθηκε η καταγγελία

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης