Αίτημα για δημιουργία 24-ωρου Αναγνωστηρίου

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2021-2022
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022

Με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους και την επιστροφή των φοιτητών στα Αμφιθέατρα και τους λοιπούς χώρους του Πανεπιστημίου, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να επανακαταθέσουμε την πρότασή μας για δημιουργία Αναγνωστηρίου που θα εξυπηρετεί τους φοιτητές σε 24ωρη βάση.

Η πρότασή μας αυτή προκύπτει από την άρνηση της Συγκλήτου να μεριμνήσει για τη διεύρυνση του ωραρίου της Βιβλιοθήκης, ώστε να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, εξυπηρετώντας, με αυτόν τον τρόπο, όσους φοιτητές συνεχίζουν την μελέτη τους και τις βραδινές ώρες. Να σημειώσουμε εδώ, ότι τόσο σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού οι φοιτητές τους έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης ή του Αναγνωστηρίου ανεξαρτήτως ώρας.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όμως, η Διοίκησή του Ο.Π.Α. φαίνεται να κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά, το Πανεπιστήμιο έλαβε την απόφαση να μετατρέψει το Αναγνωστήριο, που βρισκόταν στην οδό Τροίας, σε αίθουσα διδασκαλίας, επιτείνοντας περαιτέρω το πρόβλημα και αυξάνοντας την ανάγκη για εύρεση εναλλακτικού χώρου μελέτης.

Με γνώση των παραπάνω και αποσκοπώντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των φοιτητών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, όπου παρατηρείται συνωστισμός στη Βιβλιοθήκη, επανακαταθέτουμε παλιότερη πρότασή μας και προτείνουμε:

> Να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, τόσο του Αναγνωστηρίου-Τμήματος Βιβλίων όσο και του Τμήματος Περιοδικών, τουλάχιστον από τις 08.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ, ώρες κατά τις οποίες το Πανεπιστήμιο παραμένει ανοιχτό.
>Να μετατραπεί χώρος εντός του κτιρίου που διαθέτει το Ο.Π.Α. στην οδό Τροίας (ή σε οποιαδήποτε άλλο χώρο ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου) σε αίθουσα μελέτης η οποία θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Οι παραπάνω προτάσεις έχουν αποτελέσει λύση σε ανάλογα προβλήματα άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας, οπότε αποτελεί χρέος της Διοίκησης του Ο.Π.Α. να έχει ως μοναδικό της γνώμονα την εξασφάλιση καλύτερων και ποιοτικότερων συνθηκών φοίτησης.

Δείτε εδώ το αίτημα όπως κατατέθηκε στη Σύγκλητο

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης