Άμεση ανακοίνωση του Προγράμματος για εξ αποστάσεως εξεταστική

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 2020-2021
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Καθώς η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου είναι “προ των πυλών”, οι φοιτητές δεν γνωρίζουν ακόμη το πως θα εξεταστούν τα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου. Η επίσημη θέση από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί και η μέχρι τώρα πληροφόρηση από μεριάς Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας είναι πως, οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως, αναλόγως της επιθυμίας του κάθε διδάσκοντα.

Εντούτοις, ακόμη και σήμερα καταγράφονται δυστυχώς αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών γεγονός που επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με τη δια ζώσης εξεταστική στο σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

Πέραν τούτου, στο χειμερινό εξάμηνο του 2021, το Πρόγραμμα της Εξεταστικής ανακοινώθηκε δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των εξετάσεων, κάτι που πρόσθεσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και προκάλεσε αρκετή σύγχυση στους φοιτητές για τον προγραμματισμό στο διάβασμά τους.

Για να μην επαναληφθούν λοιπόν τα λάθη του παρελθόντος και προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια γόνιμη εξεταστική για όλους, καλούμε τα Μέλη της Συγκλήτου να προχωρήσουν σε άμεση ανακοίνωση του Προγράμματος της Εξεταστικής. Η Σύγκλητος οφείλει επίσης να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών βρίσκεται εκτός Αθηνών καθώς εν μέσω πανδημίας ξενοίκιασε το χώρο διαμονής ύστερα από σχετική παρότρυνση-διευκόλυνση της κυβέρνησης, δίχως να έχουν επιστρέψει ακόμη στον τόπο που σπουδάζουν.

Αν και προτεραιότητά μας παραμένει πάντα, η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, παρόλα αυτά, όσο οι υγειονομικές συνθήκες δεν βελτιώνονται, η μόνη επιλογή φαίνεται να είναι η εξ αποστάσεως αξιολόγηση των φοιτητών.

Σε περίπτωση όμως που αποφασιστεί, η δια ζώσης εξεταστική, πέραν της χρηματοδότησης από το Πανεπιστήμιο όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, self-tests κλπ) καλούμε τα Μέλη της Συγκλήτου να αποδείξουν πως δεν είναι κοινωνικά ανάλγητοι ανακοινώνοντας ειδικά μέτρα για όσους φοιτητές δεν νοικιάζουν πλέον σπίτι στην Αθήνα (είτε είναι πρωτοετείς και δεν νοίκιασαν ποτέ, είτε είναι μεγαλύτερου έτους και ξενοίκιασαν εξαιτίας της κατάστασης). Τέλος, όπως και στην περσινή εξεταστική περίοδο του εαρινού εξαμήνου, κρίνουμε σκόπιμο να ανακοινωθούν από τώρα και οι ειδικές συνθήκες εξέτασης των φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή διαμένουν με άτομο που ανήκει σε αυτές ώστε να προστατευθεί η υγεία τους σε περίπτωση που η εξεταστική πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του ΟΠΑ οφείλει να ανακοινώσει ΣΗΜΕΡΑ το Πρόγραμμα της Εξεταστικής ώστε οι φοιτητές να οργανώσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους.

Δείτε εδώ το σχετικό αίτημα που καταθέσαμε στη Σύγκλητο του ΟΠΑ και κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο Παιδείας.

28/02/2021 prytanis

Κάτι σάπιο υπάρχει    στο Βασίλειο της Μπουραντωνημαρκίας...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε Επίσης